Vertel hoe je heet en hoe oud je bent. Je kunt ook kort iets over je woonsituatie vertellen, maar dit is niet verplicht. Houd de introductie kort en wees enthousiast en oprecht en zeg kort iets over je passies in het leven. Noem gerust ook welke opleiding je hebt gedaan en wat je carrière-ambities zijn.
Geef een korte introductie over jezelf met ons voorbeeld: "Ik heet [naam] en ben [leeftijd] jaar. Ik ben [schets kort je gezinssituatie: getrouwd/alleenstaand/kinderen]. Mijn karakter is te beschrijven als [geef een paar eigenschappen die ook aansluiten bij het profiel van de functie].
Zo beantwoord je de vraag: 'vertel eens iets over jezelf?' op de juiste manier
25 related questions found
Hoe stel je jezelf voor in 5 minuten?
De oefening is doodsimpel en gaat als volgt:' Neem 5 minuten de tijd om iets op te schrijven over een situatie waarin jij je heel sterk hebt gevoeld. ' Doe dit voordat je een interview hebt voor een nieuwe opdracht of baan of jezelf moet presenteren bij een nieuwe klant en je hebt aanzienlijk meer impact.
Stel jezelf voor aan iedereen die je ontmoet, zorg dat je als korte 'pitch' in een paar zinnen kunt vertellen wie je bent en wat je komt doen. Vraag ook belangstellend naar de functie van degene tegenover je en probeer sowieso haar of zijn naam en afdeling te onthouden, maar blijf niet te lang kletsen.
Maak ruimte op de website voor de persoonlijke touch, laat het team zien. Zorg voor mooie, sprekende portretten. Geef de mensen een stem en laat ze hun verhaal vertellen. Van de werkzaamheden tot aan grappige feitjes die hen als persoon omschrijven.
Hoe stel je jezelf voor met een pakkende introductie
Jij bent niet alleen je baan. Vraag jezelf af wie je bent volgens je vrienden en familie en waar jij zelf voor staat. Zo zeg je niet “Ik ben [functie] bij [bedrijf]” maar bijvoorbeeld “mijn naam is [naam] en ik help mensen/heb een passie voor/sta voor].
De vraag gaat over je belangstelling voor die functie, voor die organisatie. Bij je antwoord kun je denken aan wat jou zodanig in de organisatie en in de functie interesseert dat je er je werk van wilt maken. De vraag gaat ook over waarden.
Geef aan wat je eerder hebt gedaan en welke zaken overeenkomen met de functie waarop je solliciteert. Focus dus op kennis en ervaring die relevant is. Wat maakt jou geschikt voor deze baan?
Ik denk dat het ermee te maken heeft dat ik veel durf. Ik ben niet zo snel bang bijvoorbeeld. Dat merkte ik ook bij mijn vorige werkgever: ik voerde veranderingen vaak als eerste door en trok de rest dan mee. Daarnaast ben ik erg geïnteresseerd in nieuwe inzichten en ideeën over hoe iets beter kan.
Een sterk team bestaat uit de volgende 10 kenmerken.
Doel. Resultaat boeken kan alleen als het team een helder – objectief en expliciet omschreven – doel heeft waar alle teamleden zich medeverantwoordelijk voor voelen. ...
Ik vond het erg leuk/fijn/gezellig/prettig om met je te werken. Bedankt voor de fijne samenwerking! We gaan je hier missen./Jouw enthousiasme en inzet ga ik hier zeker missen. Bedankt en wie weet komen we elkaar nog eens tegen!
Een originele presentatievorm is het gebruik van een infographic. Je gebruikt deze vorm om data op een duidelijke manier te presenteren naar het publiek. Infographics zijn enorm populair en komen steeds vaker terug tijdens presentatie vooral als er cijfers gepresenteerd worden.
Iedereen aan iedereen, waarbij eerst de jongere en lagere in status voorgesteld werd aan de hogere en dan andersom. Eerst de man aan de vrouw en dan andersom.
Nou, als je op een sollicitatiegesprek wordt gevraagd naar een slechte eigenschap, benoem je die als verbeterpunt. Dus: waar ben je niet zo goed in en wat wil je graag leren, verbeteren of ontwikkelen? En geef ook een voorbeeld van hoe je dat zou willen doen.
Luister naar jezelf, ontdek welke gedachtes jou tegenhouden en … laat los. Het zijn twee simpele woorden die zoveel impact op jezelf én je omgeving hebben. De manier waarop jij jezelf ziet, projecteer je onbewust op andere mensen en neem je mee in de keuzes die je maakt voor jezelf.