De makkelijkste truc is om je broek met lauwwarm water in te spuiten. Vervolgens leg je de broek op de grond. Ga met je voeten op de zoom van je broek staan en trek de broek bij de ceintuurband alle richtingen op. Dit mag best wat hardhandig.
Uitrekken. Doe wat lauw water in een sprayflacon en spuit je volledige jeans ermee in. Leg de broek nadien op de grond, ga met je voeten onderaan op de zoom staan en trek in alle richtingen aan de broek om 'm uit te rekken.
Broek vergroten bij de taille
Een supereenvoudige oplossing, want je hebt geen naaimachine nodig. Stap 1: Trek je broek aan. Stap 2: Pak een haarrekker en doe hem over de knoop van je broek. Stap 3: Rijg vervolgens het elastiekje door het gaatje en weer over de knoop.
Eerst meet jij de broek, het rokje of de gordijnen zorgvuldig op zodat jij de kant-en-klare maat weet. Wil jij een broek of rok langer maken? Torn dan eerst de genaaide zoom los met een tornmesje, verwijder losse draadjes, leg de zoom uit en strijk de stof plat.
Een broek van 100% spijkerstof loopt tot een halve maat uit op de plekken waar de broek strak zit. Koop je een spijkerbroek van stretchstof? Die kun je vaak zelfs 1,5 maat kleiner kopen! De broek moet natuurlijk wel dicht kunnen en je moet nog kunnen lopen, dan zit je goed.
De makkelijkste truc is om je broek met lauwwarm water in te spuiten. Vervolgens leg je de broek op de grond. Ga met je voeten op de zoom van je broek staan en trek de broek bij de ceintuurband alle richtingen op. Dit mag best wat hardhandig.
Wie had ooit gedacht dat een te kleine broek slecht zou zijn voor je gezondheid. ? Een te strakke broek verhoogt de druk op je onderbuik en kan zuur naar de slokdarm duwen, waardoor het brandend maagzuur veroorzaakt. Dit kan leiden tot ontstekingen en - in extreme gevallen - zelfs tot slokdarmkanker.
Wasverzachter kan het je helpen gekrompen kleding weer tot het originele formaat te krijgen. Hiervoor heb je een kopje wasverzachter en vier koppen warm water nodig. Meng dit door elkaar en laat vervolgens het gekrompen kledingstuk in het mengsel weken.
Voor zowel bij heren als dameskleding is van alles mogelijk: Pantalons/rokken en spijkerbroeken langer en/of korter maken. Broeken/rokken en spijkerbroeken innemen. Mantels korter maken met zowel als zonder split/plooi.
Kijk eens naar je ritssluiting. Zie je dat de stof van je broek rondom de rits uit elkaar gaat staan? Dan zit je broek te strak. Daarnaast kun je vaak al snel zien dat de broek rode strepen achterlaat bij de taille, ook dan kun je beter een maatje groter pakken.
De pantalon dient netjes en strak gesloten om de billen te zitten en de zakken moeten niet openstaan naar buiten. Een riem mag een accessoire zijn, geen noodzaak. Er is mogelijkheid tot het dragen van bretels, voornamelijk bij een slank gesneden pak, zodat u geen riem ziet.
Broek vergroten bij de taille
Met een haarelastiekje kan jij je broek in minder dan een minuut vergroten bij je middel. Een supereenvoudige oplossing, want je hebt geen naaimachine nodig. Stap 1: Trek je broek aan. Stap 2: Pak een haarelastiekje en doe hem over de knoop van je broek.
Een makkelijke truc!
De truc is heel simpel: wanneer je de band van de broek om je nek legt, kun je zien of de broek past. Het werkt als volgt. Pak de uiteindjes van de broek en breng deze om je nek. In het geval dat de uiteindjes bij elkaar komen, kun je ervan uitgaan dat je 'm past.
Broeken moeten met name comfortabel in de taille zitten en gemakkelijk over je rondingen gaan zonder ergens te blijven hangen. Waar je op kunt letten als je een broek koopt: Plooien op taillehoogte – dit betekent dat de broek te nauw in de taille is.
Kleding groter maken
Toch hoef je te kleine kleding niet altijd te vervangen voor een maatje groter. In sommige gevallen kunnen we jouw kledingstukken namelijk wijder maken. Denk aan het toevoegen van elastiek of stof bij de taille van een rok.
Het eerste en misschien wel belangrijkste punt is de lengte. Een korte broek hoort net boven de knie te vallen. Een klein stukje over de knie mag ook, maar ons advies is om je knie gewoon zichtbaar te houden. Wat je in ieder geval niet moet doen, is een korte broek dragen die te kort is.
Conclusie. Een korte broek dragen mag, maar wees eerlijk tegenover jezelf: kan jij een korte broek hebben? De kans dat je een korte broek aankunt, is niet heel groot. De broek moet perfect passen: niet te strak, niet te wijd, niet te kort, niet te lang.
Gebruik ongeveer 1 eetlepel shampoo of conditioner op 1 liter water. Je mag ook meer gebruiken als het kledingstuk erg gekrompen is. Dompel het kledingstuk helemaal onder en laat het een half uur weken. Een goed doorweekt kledingstuk kun je gemakkelijker oprekken.
sommige stoffen gaan uitzetten als je ze wast en of te warm wast. Er zit tegenwoordig in veel kledingstukken elastaan, om de elasticiteit te verhogen. Om het uitlubberen van shirtstof van katoen met elastaan te vermijden, dient deze stof in geen geval met wasverzachter gewassen worden.
Babyshampoo als redder in nood
Meng per liter water ongeveer 15 milliliter babyshampoo. Dompel je gekrompen kledingstuk onder en laat een half uur weken. Leg je kledingstuk tussen twee grote handdoeken, zo absorbeer je het overtollige vocht. Leg nadien je kledingstuk op een grote handdoek en rol gelijkmatig op.
Het dragen van een strakke broek, zoals een spijkerbroek, kan je een opgeblazen gevoel geven door de druk die het op je buik uitoefent.
Draag niet te strakke kleding op de buik, geef uw darmen de ruimte. Laat gewenste gewichtsveranderingen geleidelijk aan plaatsvinden: (grote) schommelingen van uw gewicht ten gevolge van periodes van soms veel of weinig eten, kunnen ervoor zorgen dat de darmen niet meer weten waar ze aan toe zijn.
Tussen de 15 en 20 graden kan je ervoor kiezen om in plaats van een jas een dun vest te dragen. Vanaf de 20 graden kan jij prima een korte broek aan. Al willen we daarbij wel zeggen: verlies de gevoelstemperatuur niet uit het oog. Des te harder het waait, des te kouder het aanvoelt.