Hoe gek het ook klinkt: een bericht versturen via WhatsApp is per saldo veiliger dan per e-mail. Dat komt omdat de inhoud van de berichten is versleuteld (end-to-end-encryptie).
Waar mogelijk beschermt Gmail je informatie door je e-mails automatisch te versleutelen. Ze worden dan tijdens de bezorging omgezet in een code. Deze beveiligingstool heet Transport Layer Security (TLS) en voorkomt dat anderen je e-mails kunnen lezen.
'Veilig' wil zeggen via een besloten en beveiligd netwerk en niet via het openbare internet. Dit wordt ook wel secure e-mail genoemd. Bij het gebruik van secure e-mail worden berichten versleuteld. De versleuteling zorgt er dan voor dat derden (mochten zij de berichten onderscheppen) de gegevens niet kunnen lezen.
Met de vertrouwelijke modus van Gmail kunnen uw gebruikers gevoelige informatie beschermen tegen ongeautoriseerde toegang of voorkomen dat ze deze per ongeluk delen. Berichten in de vertrouwelijke modus bevatten geen opties om berichten of bijlagen door te sturen, te kopiëren, af te drukken of te downloaden.
1. ProtonMail. ProtonMail is de meest bekende beveiligde e-mailprovider. Het is open source, gevestigd in Zwitserland, en biedt end-to-end asymmetrische encryptie.
Een hacker kan een hoop met toegang je e-mail doen. Ze kunnen je e-mailadres gebruiken om spam te sturen, je persoonlijke gegevens stelen en andere accounts die je gebruikt hacken. Ze kunnen daarnaast ook je inbox lezen om te zien wat je doet, wie je kent en wat je interesses zijn.
Helaas worden elke dag miljarden niet-versleutelde e-mails verstuurd ontvangen. Deze vormen een perfect doelwit voor afluisteren en onderscheppen op grote schaal, omdat ze tientallen glasvezelkabels en routers doorkruisen.
Dit document wordt ook wel het 'Vertrouwelijk' genoemd. Je kunt dit document downloaden op www.cm.be/aangifte of afhalen in een CM-kantoor. Stuur het ingevulde document met bpost naar je ziekenfonds.
Ja, sinds 1 oktober is het DMARC-protocol (Domain-based Message Authentication, Reporting and Conformance) een extra controle op onze mailservers. Met die beschermlaag weet je zeker dat een e-mail van @ziggo.nl ook écht van @ziggo.nl komt.
Beveiligd mailen is niet verplicht
Dat geldt niet alleen voor jou, maar ook voor de partijen met wie je in contact staat zoals gemeenten, zorgverzekeraars en andere zorgaanbieders. Check dus of de partij met wie je informatie uitwisselt, voldoet aan die eis.
Hackers kunnen je e-mailgegevens hebben verkregen via een datalek. Als je voor meerdere accounts hetzelfde wachtwoord gebruikt, kan een hacker met één gecompromitteerd account toegang krijgen tot al die accounts.
Als je de limiet 2 jaar of langer hebt overschreden: als je geen ruimte vrijmaakt of meer ruimte koopt om weer onder de limiet te komen, kan al je content worden verwijderd uit Gmail, Google Foto's en Google Drive (waaronder bestanden van Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties, Tekeningen, Formulieren en ...
Hoe weet ik of ik gehackt ben? Controleer op https://haveibeenpwned.com/ of je e-mailadres of eventuele andere gegevens zijn buitgemaakt door hackers na een datalek. Check je recente bestanden. Ga naar Windows Verkenner en zie onder 'Snelle toegang' de lijst met bestanden die het laatst geopend zijn.
Wat moet je doen als je smartphone is gehackt
Eerst moet je alle malware verwijderen die op je apparaat is geïnfiltreerd. Zodra je de gegevensinbreuk hebt verwijderd, kun je beginnen met het beschermen van je accounts en om hackers uit je telefoon te houden.
Iemand anders misbruikt dus hoogstwaarschijnlijk uw nummer, meestal met kwade bedoelingen. Dit verschijnsel wordt spoofing genoemd. Bij spoofing met telefoonnummers nemen de oplichters een ander telefoonnummer aan. Oplichters maken hierbij slim misbruik van de werking van het mobiele telefoonnetwerk.
Gratis webmail van Google op internet. Het grote voordeel van een Gmail-adres voor het ontvangen en verzenden van e-mailberichten is dat de e-mail op elke computer kan worden bekeken, onafhankelijk van waar u zich bevindt. Het aanmaken van een adres en het inloggen kan via de website Gmail.com.
1. Gmail. Gmail is waarschijnlijk het meest gebruikte privé-emailprogramma ter wereld en zeker voor Android-gebruikers is het handig. Je hebt er namelijk meteen een Google-account mee en toegang tot onder andere de Office-programma's van Google en een online agenda.
Gmail: gratis opslag en e-mail van Google.
De kans is groot dat je e-mailadres terecht is gekomen op een lijst met e-mailadressen die door verschillende spammers wordt gebruikt. Dat verklaart waarom je er steeds meer krijgt. Ze gebruiken allemaal dezelfde lijsten. Net daarom blijf je deze berichten krijgen, ook al heb je een aantal afzenders geblokkeerd.
Als je een Gmail-account hebt, kan het gebeuren dat je (gepersonaliseerde) advertenties in je inbox te zien krijgt. Deze advertenties worden gegenereerd op basis van de berichten in je inbox en door jou uitgevoerde zoekopdrachten. Google gebruikt deze informatie alleen voor advertenties binnen Gmail.