Propolis wordt door de mens gebruikt als voedingssupplement in diverse vormen, zoals spray, siroop, pastilles en druppels. Bijenpollen smaken dan weer heerlijk door smoothies, salades, dranken en desserts.
Bijenpollen verhogen het uithoudingsvermogen en kunnen helpen bij het leveren van sportieve inspanningen. Mensen die last hebben van hooikoorts en andere allergieën doen er ook goed aan om bijenpollen in te nemen. Ze verlagen de aanwezigheid van histamine waardoor de allergische symptomen kunnen afnemen.
Propolis ondersteunt de weerstand, werkt antibacterieel en stimuleert het afweersysteem van je lichaam. In de meest pure vorm kun je de moedertinctuur gebruiken (druppels). Goed voor je weerstand, en als ontsmettingsmiddel bij ontstekingen op de huid of in de mond.
De werkbijen zijn vrouwelijk, het stuifmeel is mannelijk. De mannelijke zaden die in de lucht zweven moeten de planten bevruchten. Hierdoor komen mannetjes en vrouwtjes samen in de bijenpollen. Voor één theelepeltje bijenpollen moet een werkbij een maand lang circa acht uur per dag werken .
Propolis-zalf gebruik je in de meeste gevallen tweemaal daags. In veel gevallen is het beter om eerst gedurende enkele dagen propolistinctuur op de huidaandoening aan te brengen. Neem contact op voor een advies op maat. Elk middel dat werkt, heeft automatisch bijwerkingen, en dat geldt dus ook voor propolis.
Propolis is niet gevaarlijk. Echter blijkt het dat 1,3% van de mensen allergisch reageert op Propolis. De bijwerkingen die zich wel voordoen zijn bij een beperkt aantal mensen en zijn bijwerkingen als: verergering van bestaande klachten, hoofdpijn, vreemd gevoel in uw mond of slokdarm en vaker naar de WC moeten.
Propolis staat bekend om zijn ontstekingsremmende en bacterie- en schimmeldodende werking. De bijen maken propolis van harsen van de bomen. Zij gebruiken het om de kast mee dicht te kitten en ziekten uit de kast te houden. Gebruik van de tinctuur op waterbasis is geschikt voor inwendig en uitwendig gebruik.
Bijenpollen zijn door de bijen verzamelde stuifmeelkorrels van bloemen en bomen. De stuifmeelkorrels zijn een essentieel voedingsmiddel voor sterke en gezonde bijen. Niet alleen bijen profiteren van de gezonde eigenschappen van stuifmeel. Bijenpollen bevatten namelijk ook zeer nuttige stoffen voor de mens!
Vermijd deze voeding bij hooikoorts
Prenen raadt aan om suiker (snoep, frisdrank, chocolade), witmeelproducten, alcohol, koffie, azijn, cacao, charcuterie, sterke kazen, conserven, ingemaakte voeding, slechte vetten en koemelkproducten (behalve zure zuivel) te vermijden.
Maar gelukkig is er ook nog de propolis tinctuur die weer erg goed werkt tegen hooikoorts. De bijen hebben wel op de berken gevlogen voor de hars, en schijnbaar is dit voldoende om je beter weerbaar te maken tegen de pollen. Wel dien je in het begin dan een dubbele dosis propolistinctuur te nemen.
Pure propolis is onbeperkt houdbaar. De producten die door ons aangeboden worden zijn soms een verdunde vorm van propolis waardoor de houdbaarheid van het product vermindert.
Propolis producten met de beste kwaliteit bestel je bij De Werkbij. Wat is propolis? Propolis is van oorsprong een kleverig goedje, omdat het voor het grootste deel bestaat uit harsen, die bijen van bomen verzamelen.
Omdat het zo veel voedzame stoffen bevat, wordt het door de mens gebruikt als supplement in de vorm van propolis capsules, propolis tabletten, propolis druppels, propolis zalf en propolis tinctuur. Propolis kopen doe je snel en eenvoudig online bij Holland & Barrett.
Dat zijn de bijenpollen. Deze korrels bevatten vele vitamines, mineralen en anti-oxidanten. Stuifmeelkorrels kopen? Stuifmeelkorrels bestellen doe je eenvoudig online bij Holland & Barrett.
Bijenpollen bevatten een zeer grote variëteit aan vitaminen en mineralen, meer dan 30 enzymen en aminozuren, lecithine en sporenelementen. Stuifmeelkorrels zijn bovendien rijk aan B-vitamines en antioxidanten, die bijdragen tot bescherming van cellen tegen oxidatieve schade.
De volgende vitaminen zijn in stuifmeel aanwezig: A, B1, B2, B3, B6, B8, B9, B12, C, D, E, en K. Vanwege de relatief grote hoeveelheid vitamine B12 is stuifmeel heel waardevol voor mensen die geen vlees eten.
Door een kruisallergie tussen boom- en graspollen kunnen patiënten met hooikoorts ook last krijgen bij het eten van bepaalde voedingsmiddelen. De bekendste vorm van kruisallergie is die tussen boompollen en steen- en pitfruit, zoals appel, peer en perzik, en noten, zoals hazelnoot, amandel, en walnoot.
Zo is ananas een bron van het enzym bromelaïne. Dat stofje helpt allergische reacties verminderen en kan zwelling in de neus en luchtwegontstekingen tegengaan. Een ander middel tegen hooikoorts is vette vis.
Als u hooikoorts heeft, kan de allergoloog u immunotherapie met inhalatieallergenen voorstellen. Deze therapie bestaat uit het toedienen van allergenen in steeds hogere concentraties. Het doel hiervan is om u minder allergisch te maken. Dit wordt ook wel desensibiliseren genoemd.
De bijenpollen ontstaan doordat het stuifmeel van de bloemen aan de achterpoten van de bij blijft plakken. Waar het wordt vermengd met nectar en speeksel van de bij. De bijen pol komt vervolgens in de bijenkast waar het als voedsel dient voor het bijenvolk.
Je hebt misschien wel gehoord dat mensen zowel over pollen, als over stuifmeel praten. Beide termen zijn goed, want ze betekenen hetzelfde. Pollen komen voor in twee verschillende soorten: lichte, stoffige pollen en zware, kleverige pollen.
Stuifmeelkorrels, ook wel pollen genaamd, afkomstig van dennen, berken, sparren en andere coniferen kunnen bij een krachtige wind afstanden afleggen van honderden kilometers. Wanneer de wind in de nacht gaat liggen, valt het stuifmeel op het aardoppervlak. Hier wordt het als een dun lichtgeel laagje zichtbaar.
Propolis kan zorgen voor desinfectie, stilt pijn en bevordert allerlei natuurlijke processen. Ideaal voor wonden of juist allerlei oneffenheden en allergieën op de huid. Er zijn allerlei Propolis crèmes die ondersteunend zijn aan het herstellend vermogen van de gezichtshuid. Propolis brengt de onrustige huid tot rust.
De praktijk heeft uitgewezen dat ongeveer één op de 2000 mensen allergisch kan reageren op propolis. Ze krijgen een jeukerig gevoel op de huid bij uitwendig gebruik, of een onaangenaam gevoel in de keel bij inwendig gebruik.
Voorbeelden van natuurlijke antibiotica zijn knoflook, theeboomolie, honing, goudsbloem en citroen. Je kunt ze preventief gebruiken om je immuunsysteem te versterken en wondjes bijvoorbeeld sneller te laten genezen, omdat er geen resistentie optreedt.