Het belangrijkste verschil tussen de twee kledingstukken is de stof. Truien zijn meestal gemaakt van wol, katoen of kasjmier. Terwijl sweatshirts bijna uitsluitend van katoen zijn gemaakt. Dus voordat u uw volgende sweater gaat kopen, moet u bedenken waarvoor u hem gaat gebruiken en welke look je wilt creëren.
Het belangrijkste verschil tussen een hoodie en een sweater is dat de hoodie een capuchon heeft en de sweater niet. Een sweater kan gemaakt zijn van wol of een andere stof, terwijl een hooded sweater gemaakt is van een dikker katoenen materiaal.
Een sweater of sweatshirt (uit het Engels) is een van binnen gemoltonneerde katoenen trui met lange mouwen en een hoge ronde of een V-hals. Soms is een sweater voorzien van een capuchon, in welk geval gesproken wordt van een hoody (eveneens uit het Engels).
Een hoodie is de Engelse benaming voor een sweater met capuchon. Het is een trui met lange mouwen en het heeft meestal een buidelzakje op de buik.
Een trui met rits is ook wel bekend als schipperstrui is een sweater of trui met een korte rits.
Onder een trui draag je een T-shirt of een overhemd. Het heeft de maken met je eigen stijl en look. Een overhemd onder je trui, is verzorgd en stijlvol mits goed afgestemd op kleur. Maar t-shirt onder een trui is ook stijlvol en zelfs modieus.
Een spencer is een trui zonder mouwen. Het woord is afkomstig uit het Engels en werd voor het eerst in Nederland gebruikt in het begin van de 19e eeuw. Een spencer heeft veel overeenkomsten met een gilet, maar deze kledingstukken zijn heel anders.
Een T-shirt (uitspraak: ['tiʃʏːt]) is een kledingstuk voor het bovenlichaam met korte mouwen en een ronde of V-hals. Een T-shirt heeft geen sluiting, en wordt over het hoofd aan- en uitgedaan.
Mannen dragen vaak een T-shirt onder een overhemd, colbert, hoodie of trui. Dit doen zij om de bovenkleding langer fris te houden en om professioneel voor de dag te komen.
Dames,` Zip-Hoody.
Je kunt de sweater op veel manieren dragen. Gebruik 'm bijvoorbeeld als pullover en draag 'm over je blouse heen met daaronder een spijkerbroek en een paar loafers voor de preppy look. Of combineer 'm met een leren broek als stoer meer jouw stijl is.
Normaal gesproken was je een trui op maximaal 30 tot 40 graden Celsius. Een wollen trui of andere delicate stof was je liever op 30 graden. Een katoenen trui die wat viezer is kun je wassen op 40 graden.
Wat is een hoodie? De hoodie is in principe hetzelfde als een sweater, alleen dan mét een capuchon. Dit maakt een hoodie erg casual en minder geschikt voor nette of formele gelegenheden.
Het is allebei goed. De Engelse uitspraak van sweater is 'swetter', rijmend op letter. Maar de uitspraak 'swieter' komt al lange tijd (sinds de jaren zeventig) voor in Nederlandse woordenboeken.
sweater. sportieve trui, meestal van katoen gemaakt, soms ook van een synthetische stof of zelfs van wol; sweater.
Wanneer je een trui aan hebt, hoort de naad precies op de schouder te vallen, dan zit hij goed bij je. Wil je kijken of het shirt past, zonder hem echt aan te trekken, dan moet de naad net iets over de schouder vallen.
Gewone truien en broeken kan je zeker vijf keer dragen voor ze gewassen moeten worden. T-shirts draag je best een tot twee dagen voor je ze wast.
Wol kan niet tegen te warm water of de hitte van een droogmachine, hier zal het kledingstuk zeker van krimpen. Ook krimpt de kleding als je een heel verkeerd programma gebruikt. Was daarom vooral niet te heet, ook niet tijdens een handwas.
Het ontstaan van de naam van het 'T-shirt' is simpel; leg maar eens een T-shirt opengevouwen voor je neer op bed of tafel. Een T-shirt is een shirt met korte mouwen, waardoor de letter T ontstaat. Het doel van een T-shirt is door de jaren heen wel degelijk veranderd.
T-shirts zonder mouwen (ook wel ""tanktop"" of ""singlet"") zijn ideaal voor in de zomer of voor onder een overhemd.
Je kunt heel makkelijk een handwas doen in je badkuip. Vul het bad met een bodem licht lauw water en voeg er een beetje wasmiddel aan toe voor delicate stoffen. Draai de trui binnenstebuiten, dompel hem onder in het water en laat tien minuutjes weken. Spoel goed uit en druk zachtjes het water uit je trui.
Bolletjes Trui Tour de France
De bolletjestrui in de Tour de France wordt gedragen door de leider in het bergklassement en werd ingevoerd in 1975. Het klassement bestond al voordat er een trui uitgereikt werd. De eerste die de bolletjestrui mocht aantrekken was Joop Zoetemelk. Waar staat de bolletjestrui voor?
Betekenis van de pullover
Van Dale omschrijft de pullover als volgt: trui met mouwen, over een overhemd gedragen. In het Verenigd Koninkrijk wordt de pullover ook wel jumper of jersey genoemd en in de USA noemen ze het een sweater.