Trekken kan verwijzen van het bevredigen van het mannelijke geslachtdeel maar vaak bedoelen studenten met trekken vaak bak trekken. Zo kun je bier, drank of een Ice 'trekken'. Voorbeelden , synoniemen of andere betekenissen van trekken zijn: bak trekken, adten, rietadt en rietbak.
Een bak trekken, wordt gebruikt als synoniem voor adten. Vergelijkbaar met een bak trekken is de rietadt. Ook bij het opeisen van een anytimer zal het slachtoffer een bak moeten trekken, al wordt het gewaardeerd als je een rietadt trekt.
Als iemand een any op je heeft, dan mag die jou elk moment van de dag een biertje laten adten. En dan moet je dat ook doen', legt student economics and business economics Floris uit. Anytimers op iemand krijgen kan op talloze manieren.
Een Rietadt is het gebruik maken van een rietje in een flesje bier om er voor te zorgen dat het flesje bier niet vacuüm trekt. De riet wordt dus niet in de mond gedaan maar langs de mond om lucht in het flesje bier te blijven houden en zo enorm snel het flesje bier te kunnen drinken.
Een afkorting voor een anytimer. Het verplichte biertje die je iemand anders kan laten adten.
Een pintje is een term waarmee in een café of andere horecagelegenheid een glas pilsener van de tap wordt besteld. Vergelijkbare termen zijn biertje en pilsje. Het bestelde glas pils heeft doorgaans een inhoud van 25 cl. Welke vorm het glas heeft doet niet ter zake.
iKi Beer is een fusionbier met een uniek recept en visie. iKi Beer combineert Aziatische ingrediënten met Europees vakmanschap. iKi Beer is het beste van twee werelden, iKi Beer is smaakvol en staat voor genieten en ontspanning. Letterlijk betekent iKi 'positief leven' en dat is waar iKi voor staat!
Een voorbeeld daarvan is het werkwoord atten, 'in één teug leegdrinken'. Dit werkwoord is afgeleid van de Latijnse uitdrukking ad fundum 'tot op de bodem' dat in studentenkringen ontstaan is en zich van daaruit verder heeft verbreid.
Breng het glas dan terug van 45° naar rechtop terwijl je het bier door schenkt. Je kunt dan het flesje of blikje steeds hoger boven het glas houden zodat er schuim kan vormen, zonder dat het meteen over de rand van het glas loopt. En daar is ie dan: een biertje met een perfecte schuimkraag.
Bier atten makkelijk gemaakt
Het metalen rietje zorgt ervoor dat er lucht kan stromen, waardoor het bier niet klokkend uit het flesje komt. Hierdoor zal het bier in recordtempo in je mond terecht komen en zul je indruk maken tijdens een feestje.
KNOR: iemand die niet bij het corps hoort en daarom ook niet bekend is met de regels en gebruiken. KNOR staat voor: Kent Niet Onze Regels.
Hertje: Vrouwelijk studentenschoon. HJ: Huisjongste. Niet per definitie de jongste bewoner van een huis, maar de student die als laatste in een huis is komen wonen. Hoerendiesel*: Witte wijn.
Een eerstejaars student, lid bij een studentenvereniging of woont in een studentenhuis.
Uitspraak: [bɑk] Verbuigingen: bak|ken (meerv.) 1) voorwerp om iets in te bewaren met een opening aan de bovenkant Voorbeeld: `spijkers in een bak`aan de bak komen (een beurt, kans krijgen)een volle bak ...
Betekenis: De kansen krijgen waar men krachtens functie of werk recht op heeft. Verklaring: De bak waarvan hier sprake is, is van oudsher de benaming voor de houten balie of kuip, waaruit een groep van zes tot acht man op een schip at. Wie niet aan de bak kwam kreeg zijn portie eten niet opgeschept.
Trek in zoetigheid wordt soms veroorzaakt door voedingsstoftekorten. Een onstabiele bloedsuikerspiegel, suikerverslaving, vermoeidheid, stress en gewoontes zijn echter veel vaker de oorzaak.
Bier kan niet tegen licht. Als licht bepaalde zuren in het bier (van de hop) raakt worden deze omgezet in stoffen die stinken. Bier + licht betekent stank! Driekwart van wat je proeft is aroma, dus driekwart stank drinken is heel vies.
Dit komt voornamelijk door het verschillende kooldioxidegehalte. Voor bier van de tap is dat zo'n vijf procent hoger dan voor bier uit de fles. Daarom parelt een vers getapt biertje gewoon lekkerder en smaakt het natuurlijk veel pittiger.
Een standaardglas alcohol blijft ongeveer 1,5 uur in je bloed. Ieder extra glas is 1,5 uur extra. Dit is de tijd die het lichaam nodig heeft om één glas af te breken.
Adje, een afkorting van ad fundum, het in één keer leegdrinken van een glas bier of andere alcoholische drank (studententaal).
Ja, dat kan. Wel is de risico dat je je verslikt groter. Je hersenen weten precies wat het verstandigst is, dus drinken zonder te slikken....
De Maß (uitgesproken als [maːs]) of Mass (Zwitserse spelling) is het Duitse woord dat de hoeveelheid bier in een bierpul beschrijft, tegenwoordig precies 1 liter.
Vandaag is meer dan 90% van de bierconsumptie gebrouwen volgens de Pilsener methode. Pint was oorspronkelijk een oude maateenheid voor vloeistoffen. De grootte kon verschillen naargelang van de streek, de tijd of hetgeen men afmat. De hoeveelheid was meestal ongeveer gelijk aan een halve liter.
Een goede stelregel is dat je met lage alcoholpercentages begint en rustig opbouwt naar de sterkere bieren. Qua smaak serveer je eerst de subtielere smaken (saison, witbier of Pils) en pas daarna de complexere (stouts, IPA's en Porters). En in tegenstelling tot het echte leven: eerst het zoet, dan het bittere.