Om te voorkomen dat je een simkaart krijgt die niet in je toestel past, leveren mobiele providers vaak een 3-in-1 simkaart mee. Deze is even groot als de standaard sim, maar laat je de 2 kleinere soorten uit de kaart drukken. Zo heb je altijd het juiste formaat simkaart bij de hand.
Op deze 3-in-1 simkaart staat al 5 euro PrePaid tegoed, dus je kunt meteen aan de slag. Je kunt gebruikmaken van T-Mobile Sim Only op het moment dat je beschikt over een T-Mobile toestel of een sim lock vrij toestel. In deze 3-in-1 simkaart zit een normaal formaat simkaart, een micro simkaart en een nano simkaart.
Met Duo Sim ben je met twee verschillende telefoons op hetzelfde nummer bereikbaar zonder van simkaart te wisselen. Handig wanneer je een carkit gebruikt, of bijvoorbeeld voor in je tweede telefoon. En de kosten van beide simkaarten komen gewoon op dezelfde rekening.
3-in-1 simkaart
Dit zijn fysieke simkaarten waar je kleinere formaten uit kunt klikken. Je hoeft niet te knippen.
Wat is eSIM? Een eSIM is een sim die al in een smartphone is ingebouwd. eSIM staat voor 'embedded SIM'. Met een eSIM is het dus niet meer nodig om een los kaartje in je telefoon te stoppen.
Wat zijn de nadelen van e-sim? Een e-sim kun je zelf activeren. Dat betekent dat mensen met kwade bedoelingen dat ook kunnen. E-sims zijn beveiligd, maar als een hacker het wachtwoord achterhaalt, kan hij met je telefoonnummer aan de haal.
Beschik je over een dual-SIM smartphone (zoals de Oppo Find X5 Pro of de Vivo X80 Pro), dan kunnen zowel je fysieke simkaart als eSIM tegelijk actief zijn. Je bent dan dus op beide nummers gelijktijdig bereikbaar.
KPN 3-1 is niet compleet zonder vast bellen. Je betaalt hier bij KPN €2,- per maand voor. Nummerbehoud is gratis. Net als bij televisie zijn er nog extra belbundels beschikbaar waarmee je onbeperkt naar NL of naar 80 landen kunt bellen.
Dit zijn er 3: mini, micro en nano. De formaten zijn eenvoudig te herkennen aan hoe groot het goudkleurige plaatje met contactpunten is ten opzichte van het plastic omhulsel. De 'gewone' mini simkaart is het grootst en heeft het meeste plastic. Micro is de middelste variant en de nano sim is de kleinste.
Welke sim er in jouw telefoon moet, staat in de specificatielijst van jouw toestel.
Met een duo-simkaart heb je twee simkaarten met hetzelfde simkaartnummer en telefoonnummer. Je kunt deze twee simkaarten vervolgens in twee verschillende telefoons of, bijvoorbeeld, in een tablet en een telefoon plaatsen. Je hoeft je simkaart dan niet steeds te verwisselen.
Een e-sim doet in feite hetzelfde, maar zit ingebouwd in je telefoon. Het kaartje bevat alle gegevens die je toestel nodig heeft om verbinding te maken met een netwerk. De ingebouwde simkaart is gemaakt door GSMA, een overkoepelende organisatie voor smartphoneproviders wereldwijd.
Hoeveel kost een eSIM? Als je je normale simkaart wil omwisselen voor eSIM, dan betaal je de eerste keer het bedrag van €4,20 ex BTW (via My T-Mobile of Beheer) voor een nieuwe eSIM. Daarna kun je tot twee keer per jaar kosteloos een nieuwe eSIM aanvragen. Dit is handig als je bijvoorbeeld van telefoon wil wisselen.
Activatie op de eSIM is gratis!
Ben je op zoek naar een nieuwe smartphone zonder abonnement? Een losse telefoon bij T-Mobile is simlockvrij en daarom te gebruiken met elke simkaart. Daarnaast is het toestel direct voor 100% van jou. Een toestel met of zonder abonnement, de keuze is aan jou.
Je simkaart is dus best belangrijk, ondanks dat je hem niet eens ziet. Ook zonder simkaart kun je je telefoon toch gebruiken. Je kunt via een wifi-verbinding gewoon op internet, spelletjes spelen en andere apps gebruiken. Alleen kun je zonder simkaart niet mobiel internetten, sms'jes versturen of bellen.
Alle smartphones maken gebruik van een simkaart. Ook een gewone mobiele telefoon werkt met een simkaart.
Het wijzigen van de prijzen als gevolg van de inflatie noemen we inflatiecorrectie. Met ingang van 1 juli 2023 passen we daarom een inflatiecorrectie van gemiddeld 8,5% toe op de prijzen van onze pakketten en de beltarieven. We blijven met de wijziging binnen het CBS-inflatiecijfer van 10% van vorig jaar.
De kosten voor een vaste telefoonlijn zijn bij Ziggo één euro per maand en bij KPN twee euro per maand. Het tarief per minuut is in beide gevallen vijftien cent (in mei 2023). Mocht je vaak aan de telefoon hangen, dan ben je bij KPN goedkoper uit wanneer je besluit een onbeperkt bellen-abonnement af te nemen.
Ziggo-klanten waarderen de internetkwaliteit iets lager dan de klanten van KPN (DSL en glasvezel). Ook rapporteren ze iets meer internetstoringen. Ziggo doet het wat betreft televisiekwaliteit iets beter (7,5) dan KPN Glasvezel (7,3) en KPN DSL (7,2).
Momenteel bieden vier providers eSIM in Nederland aan. Dit zijn KPN, Simyo, T-Mobile en Vodafone.