Een van de beste seksstandjes om sneller zwanger te worden, is de missionarishouding. Bij dit klassieke standje ligt de vrouw op de rug met de benen gespreid en ligt de man bovenop. Dit zou de beste positie zijn om zwanger te worden doordat er heel intiem contact is en de penis diep in de vagina kan dringen.
Voor velen nog steeds een fabeltje, maar steeds meer onderzoeken wijzen uit het dat helpt: een kwartiertje blijven liggen na het vrijen. Desnoods met een kussentje onder je kont. Zo geef je de spermacellen de kans om de baarmoeder in te glijden. Maar overdrijf niet en ga vooral niet op je hoofd staan!
Je hebt de meeste kans om zwanger te worden als je een paar keer vrijt in de 6 dagen voor je eisprong. De eisprong is 2 weken voordat je ongesteld wordt. De meeste vrouwen die dit doen zijn dan in 1 jaar zwanger. Ga naar je huisarts als je na een jaar nog niet zwanger bent.
Haar orgasme zorgt er dus voor dat de zaadcellen de juiste richting op geduwd worden. Blijf na het klaarkomen nog tien minuutjes liggen zodat het sperma er niet weer uitglijdt. Eenmaal in de eileiders aangekomen kunnen de cellen zo'n vijf dagen lang overleven.
Soms wordt gedacht dat bovenop zitten of staand vrijen de kans verkleinen omdat er meer sperma uit de vagina stroomt. Dit is niet waar. Per zaadlozing komen een paar honderd miljoen zaadcellen vrij, meer dan genoeg om zwanger te worden. Houd het dus vooral ontspannend en wring je niet in allerlei vreemde posities.
Je mag gewoon vrijen wanneer je zwanger bent. De behoefte aan intimiteit verschilt per vrouw en is vaak ook afhankelijk van de zwangerschapsduur. Bij een normaal verlopende zwangerschap zijn er geen geboden of verboden wat betreft seksualiteit. Gemeenschap kan geen schade veroorzaken aan de ongeboren baby.
Het hebben van seks tijdens de zwangerschap kan absoluut geen kwaad. Je baby is goed beschermd en heeft tijdens de gemeenschap nergens last van. Goed verpakt in het vruchtwater is de baby helemaal van de buitenwereld afgesloten.
Eisprong herkennen
De eisprong voelt als wat pijn in je onderbuik: een stekend gevoel ter hoogte van een van de twee eierstokken. Je voelt het dus laag onderin je buik, en de pijn of het gevoel is te vergelijken met wanneer je ongesteld moet worden.
Om zwanger te worden is het meestal genoeg als je ongeveer om de 2 tot 3 dagen vrijt. Vaker kan ook, maar is niet nodig. De zaadcellen blijven een paar dagen leven in de baarmoeder.
Van alle vrouwen die proberen zwanger te worden, is 30 procent binnen 3 maanden in verwachting, 70 procent binnen een half jaar en ruim 80 procent na een jaar. Na 2 jaar is 90 procent zwanger. Mocht je na een jaar nog niet zwanger zijn dan kan de huisarts je, als je dat wilt, doorverwijzen naar een gynaecoloog.
In de periode vóór de ovulatie tot en met de dag van de ovulatie kun je het best om de dag vrijen. Bij een cyclus van 28 dagen gaat het om de dagen 10 tot en met 15 na het begin van de laatste menstruatie. De drie dagen rond de eisprong ben je het vruchtbaarst.
De eerste zwangerschapssymptomen zul je pas na een aantal weken kunnen merken. Een paar weken na de bevruchting kun je bijvoorbeeld merken dat je gevoelige borsten hebt. Niet iedereen heeft meteen last van de eerste zwangerschapssymptomen. Bij sommige vrouwen kan het wel even duren voordat zij symptomen krijgen.
De duur van een cyclus is tussen de 21 en 35 dagen, daarbuiten is er sprake van een kortere of langere cyclus. Een vrouw kan vruchtbaar zijn vanaf dag 8-9 t/m de 3e week, waarbij de bevruchting in de periode van 5 dagen na de menstruatie tot en met de ovulatie moet plaats vinden.
Kan ik op elk moment van mijn menstruatiecyclus zwanger worden, zelfs buiten mijn vruchtbare dagen? Ja. Zelfs bij vrouwen met een uiterst regelmatige cyclus en zelfs bij wie alles obsessief noteert, is het heel moeilijk om het moment van de eisprong te bepalen.
Symptomen zwangerschap en jouw lichaam
De eerste signalen van je zwangerschap zijn: gevoelige en opgezette borsten, tepels die groter en donkerder zijn, misselijkheid, vaak moeten plassen, trek in eten op vreemde momenten en sneller moe zijn. Het komt allemaal door nieuwe hormonen!
Elke maand zijn er ongeveer 5 dagen waarop een vrouw zwanger kan worden: ongeveer 5 dagen vóór de eisprong tot het moment van de eisprong. Als je regelmatig menstrueert (bijvoorbeeld om de 28 dagen), dan kun je redelijk voorspellen wanneer je volgende menstruatie ongeveer komt.
Je kan ongeveer 5 dagen voor en 1 dag na de eisprong zwanger worden. Regelmatige cyclus van 23 dagen: de eisprong komt rond dag 9 van je cyclus. Je kan ongeveer 5 dagen voor en 1 dag na de eisprong zwanger worden.
Symptomen van innesteling op een rijtje:
– Mild zeurende of krampende pijn in je onderbuik en onderrug, die 1-2 dagen aanhoudt. – Roze, helderrood of bruin bloedverlies. Vaak veel minder dan tijdens een menstruatie en meestal korter 2 dagen.
Als je ontspannen bent heb je meer progesteron in je lichaam. Dit hormoon zorgt ervoor dat je baarmoederslijmvlies dik genoeg is voor een goede innesteling. En ook na de innesteling zorgt progesteron ervoor dat deze laag intact blijft. Een goede reden dus om voor voldoende rust en ontspanning te zorgen.
Als het vrijen pijnlijk is
Soms is het vrijen tijdens de zwangerschap pijnlijk. Dit kan veroorzaakt worden door de lichamelijke veranderingen rondom de vagina maar ook door een volle blaas, spierkrampen of vaginale droogheid.
Sommige vrouwen voelen een kramp op het moment wanneer het vruchtje innestelt in de baarmoeder. Daarnaast kan je pijn in je onderbuik voelen doordat je baarmoeder groter wordt en de banden waarmee je baarmoeder vasthangt aan je bekken opgerekt worden. Dit gebeurt al vrij snel na de innesteling van de bevruchte eicel.
Van alle stellen die proberen zwanger te worden is:
30% binnen 1 maand zwanger. 59% binnen 3 maanden zwanger. 80% binnen 6 maanden zwanger. 85% is binnen het jaar zwanger.