Is kleding goedkoper in Frankrijk? De prijzen liggen aanzienlijk lager dan in Nederland. Ook leren jassen, lederwaren en kleding zijn er goedkoper dan hier. De prijs-kwaliteitsverhouding is over het algemeen erg goed.
In Frankrijk bent u goedkoper uit voor flessenwater, vlees, cosmetica en wijn. In de Koppenreportage bleek ook hetzelfde televisietoestel in Frankrijk 35 % voordeliger dan in België. Luxemburg blijft voorlopig nog altijd iets voordeliger voor brandstof. Ook koffie en dierenvoeding zijn er minder duur.
Voedingsmiddelen: 12% goedkoper in Frankrijk
Voedingsmiddelen zijn er gemiddeld 12 procent goedkoper. Absolute koploper is flessenwater (-66 procent). Maar u betaalt er ook minder voor verse vis, yoghurt, rundvlees, ham, babyvoeding, Franse kaas en bier. Tot slot nog een belangrijke tip.
Voor de 162 producten waarvan we de prijzen vergeleken, bleek Frankrijk in het algemeen goedkoper dan Luxemburg, Duitsland, Nederland en België. In vergelijking met ons land bedraagt het prijsverschil gemiddeld 9% en zelfs 19% als je vooral internationale merken koopt. Niet alles kost echter minder in onze buurlanden.
De stelling dat retailers op hun thuismarkt het goedkoopst zijn, blijkt meestal te kloppen. Hema is zowat 10% goedkoper in Nederland dan daarbuiten, terwijl kledingketen Zara buiten de Spaanse thuismarkt bijna overal een kwart duurder is. Ook 3Suisses is 15 % duurder in België en Luxemburg dan in Frankrijk.
Is kleding goedkoper in Frankrijk? De prijzen liggen aanzienlijk lager dan in Nederland. Ook leren jassen, lederwaren en kleding zijn er goedkoper dan hier. De prijs-kwaliteitsverhouding is over het algemeen erg goed.
Hier wat voorbeelden: Koffiemelk, drop, pindakaas en hagelslag zijn in Frankrijk niet of nauwelijks verkrijgbaar. Sommige grote supermarches hebben een apart hoekje met Nederlandse of Engelse lekkernijen. Frankrijk kent weinig drogisterijen, wel heeft ieder dorp een of meerdere apotheken, èn kappers.
Macedonië is juist 62 procent goedkoper en daarmee het goedkoopste land in Europa. De prijzen van kleding en elektronica schelen per land weinig. Vooral voor alcohol, tabak en levensmiddelen zijn de verschillen tussen landen groot.
Frankrijk is over het algemeen geen duur vakantieland, maar uit eten gaan of ergens iets drinken is vergelijkbaar met de prijzen in Nederland. Ook prijzen in de supermarkt zijn redelijk vergelijkbaar. In de grote steden en toeristische gebieden liggen de prijzen natuurlijk wel een stuk hoger.
Gij shopt eigenlijk niet in de goedkoopste supermarkt van Frankrijk. De Franse consumentenorganisatie Que Choisir deed begin dit jaar een onderzoek waaruit bleek dat de keten E. Leclerc eigenlijk de goedkoopste is. Net geen tien procent goedkoper dan Auchan.
De prijzen in Frankrijk liggen erg dicht bij de prijzen in Nederland. Bijna alle kosten zijn vergelijkbaar met Nederland. Dit verschilt wel erg per locatie. Zo is wonen in Parijs veel duurder dan wonen in een klein dorpje in Zuid Frankrijk.
Wat neerkomt op zo'n €60 verschil tussen een volle winkelwagen bij de duurste Franse supermarkt (Casino) en bij de goedkoopste supermarkt (E. Leclerc).
Uit de resultaten blijkt dat winkelen in Frankrijk het goedkoopst is, gevolgd door België, Duitsland en Nederland. Het verschil tussen de duurste en goedkoopste supermarkt bedraagt ongeveer 30 euro.
1. Oscar de la Renta. Oscasar de la Renta. Zeker niet de bekendste, maar wel een van de allerduurste merken ter wereld!
Wat is de Franse versie van Funda? Helaas, er bestaat geen Franse versie van Funda. Het aanbod in Frankrijk wordt op verschillende websites aangeboden en is daardoor erg versnipperd.
Kende jij ze al? Zwierige wikkeljurken, gebreide vestjes, bloezen met ruffles, jasjes van tweed.. Deze Franse merken met typische á la Parisienne kledingstukken zijn een verrijking voor je garderobe.