Zonder adequate afdekking is het zinloos om uw bad te verwarmen. Bovendien houdt een zomerzeil of noppenfolie het zonlicht effectief tegen. Dit is belangrijk als u chloor gebruikt voor de desinfectie van uw water. De UV stralen van de zon hebben een negatief effect op het chloor in uw bad en breken het geleidelijk af.
Een zomerzeil leg je over je zwembad. Hiermee blijft je zwembadwater schoner, isoleert het zwembadwater beter en blijft het chloor in je zwembadwater beter beschermd. Het zwembadwater koelt hierdoor minder snel af, én je bespaart op je chloorverbruik.
Het is raadzaam het water van je zwembad minimaal 1 keer per jaar te verversen. Afhankelijk van je situatie doe je dit gedeeltelijk of volledig. Daarnaast zijn er diverse omstandigheden, waarbij het nodig is het water vaker te verversen. Denk aan extreem hete zomers, onweer, poolparty's en slecht onderhoud.
Voor opblaas en opzetzwembaden volstaan zwembadafdekkingen van zeil. Eigenlijk bestaan er 2 varianten: winter zwembadafdekkingen en zomer zwembadafdekkingen. Een zomer zwembadafdekking is een noppenzeil wat ervoor zorgt dat het water opwarmt en warm blijft. Een zomer noppenfolie sluit nooit helemaal af.
Een noppenfolie voor je zwembad of zomerzeil is zoals de naam al zegt, geschikt voor de zomer. Het zeil beschermt niet alleen tegen vuil, maar geeft ook extra warmte af aan het water. Wil je jouw zwembad voor een langere periode volledig afdekken? Kies dan voor een winterzeil voor je zwembad of afdekzeil.
Je kunt je zwembad plakken als er water in zit. Bij gaatjes of scheuren tot ongeveer 2 cm is dit geen probleem.
Wij adviseren de (zand)filterpomp minimaal 3 uur per dag te laten draaien. De hele dag is absoluut niet nodig. Een zwembadpomp 24 uur laten draaien, kost veel (onnodige) energie.
Een noppenfolie (of solar afdekking of bubbelzeil) is een thermisch afdekzeil dat verdamping en warmteverlies tegengaat en dat het zwembadwater verwarmt. Het kan uw zwemseizoen tot twee maanden verlengen. Daarom is dit het meest geschikte afdekzeil voor uw zwembad in de zomermaanden.
Noppenfolie voor op het zwembad wordt ook wel een solar afdekzeil genoemd, en is een handige manier om je zwembad moeiteloos én kosteloos te verwarmen. Wanneer de zon op het noppenfolie schijnt warmt de lucht in de 'noppen' op, en deze warmte wordt vervolgens aan het zwembadwater afgegeven.
Chloor Shock is er in tablet en granulaat vorm. Belangrijk: heeft u een chloor shock behandeling toegediend, dan moet het filtersysteem minimaal 2 tot 3 dagen ingeschakeld blijven. Plaats NOOIT een afdekking op uw zwembad nadat u chloor shock aan uw zwembadwater heeft toegevoegd! Oplossing: Pas filtratietijd aan.
Een zakje poeder wat je in het zwembadwater kunt gooien en waarmee je het zwembadwater van een zwembad zonder pomp tot 2 weken goed kunt houden. Eenmaal toegevoegd aan het water kan er meteen in gezwommen worden. Ideaal dus. Schaf hier jouw zwembad onderhoud aan voor kleine zwembaden zonder pomp!
Mag de zwembadpomp aan staan tijdens het zwemmen? Het is geen probleem als de zwembadpomp aan staat, terwijl je aan het zwemmen bent. Houd er wel rekening mee dat de zwembadpomp water aanzuigt en terug in het zwembad blaast. Let dus op met losse touwtjes van zwemkleding, zodat deze niet in de zwembadpomp terecht komen.
Hoe lang gaat een afdekzeil mee? Een dekzeil kan een aantal jaren meegaan, maar dat hangt af van de kwaliteit van het dekzeil, hoe vaak het gebruikt wordt, en hoe goed het verzorgd wordt.De gemiddelde levensduur van een dekzeil is ongeveer 5 jaar.
ZWEMBADROLLUIK MET LAMELLEN
Een zwembadrolluik of lamellenafdekking is volgens velen de mooiste manier om het zwembad automatisch af te dekken. Afhankelijk van het type bad, is een rolluik ook een veilige afdekking.
Door een diepte aan te houden van 1,5 meter, geldt dat voor volwassenen het waterniveau op borsthoogte ligt. Dit is een aangename waterdiepte.
Noppenfolie of bubbelfolie is misschien wel het meest gebruikte verpakkingsmateriaal. Je kan het gebruiken om producten in te verpakken, te beschermen tegen krassen of stoten, je kan er ruimtes mee opvullen en je kan het gebruiken voor isolatie van temperatuur en geluid.
Een solar afdekzeil is gemaakt van noppenfolie, dat boven op het zwembadwater drijft. Zodra de zon schijnt warmt de lucht in de luchtkussentjes van het noppenfolie op. Vervolgens wordt deze warmte afgegeven aan het zwembadwater onder het solarzeil, en zo warmt langzaam het hele zwembadwater op.
Er zijn veel verschillende soorten zwembad ondervloer te kiezen zoals; grondzeil, ondertapijt, foam tegels en kunstgras. Om de zwembad ondervloer te kiezen, kijk je eerst naar het soort ondergrond; gras, bestrating, grind, zand of aarde.
Wij adviseren om het water 2 keer per week met een testset te testen. Zo ziet u of de pH-waarde nog goed is en of het chloor op peil is. Voeg 1 keer per week een langzaam oplossende chloortablet toe.
Over het algemeen hoef je slechts één keer per jaar het zwembad water te verversen wanneer je het algemene onderhoud ook goed bijhoudt.
Een stevig onweer gaat meestal gepaard met bliksem. Bliksem zal ozon (O3) aanmaken in de lucht boven je zwembad of spa. Ozon is in staat om het vrij chloor in een zwembad of spa af te breken. De gevolgen hiervan zijn te zien in de vorm van groen water.
Een zwembad met algen ziet er vies uit maar algen zijn op zich niet gevaarlijk. In een zwembad dat groen kleurt van de algen, mag je zwemmen. Toch is het niet aan te raden om van dit water te drinken. Wanneer er algen in het zwembad voorkomen, wijst dat op een slechte ontsmetting van het water.
Sommige blauwalgen zijn giftig. Het is dan ook af te raden om te zwemmen in water waar veel blauwalgen in zitten. Blauwalgen geven huidirritatie en als u blauwalg binnen krijgt kan dat maag-en darmklachten veroorzaken. Vooral kleine kinderen zijn kwetsbaar en stoppen onbewust dingen (ook blauwalgen) in hun mond.
Wanneer u de chloorshock gebruikt om de chloorwaarde tussen de 1-3 ppm te krijgen, is dit ongeveer een uur. Wanneer de chloorwaarde naar 10 ppm gebracht moet worden (bijvoorbeeld om algen te doden) dan adviseren wij om ten minste 12 uur niet te zwemmen.