Wat gebeurt er als je knoflook onder je kussen legt? De zwavelhoudende stoffen in combinatie met de aroma's, die voorzichtig door je kussen heen komen, zorgen voor een kalmerend effect waardoor je heerlijk ontspannen in slaap zult vallen. Daarmee kan het een uitstekend middel zijn tegen slaapproblemen.
“Bij sommige mensen kan knoflook ervoor zorgen dat de maagsappen geïrriteerd raken, waardoor zuurbranden ontstaat. Bij anderen kunnen het juist de darmen zijn die de scherpe knoflook moeilijk kunnen verwerken,” zegt slaapexpert Winni Hofman. En dat kan ervoor zorgen dat je onrustig slaapt, of zelfs wakker wordt.
Bijwerkingen van kruidenproducten met knoflook
hoofdpijn. overmatig zweten. maag-darm problemen. duizeligheid.
Knoflook kent veel geneeskrachtige effecten. Is goed voor lichaam en geest, ondersteunt afweersysteem, helpt tegen hartkwalen, hoge bloeddruk en aderverkalking en is een natuurlijk anti-bioticum. Allicine zorgt dat je sneller vet verbrand dus het werkt zeer ondersteunend bij afvallen.
Zijn uien gevaarlijk voor de ogen? Uien, en ook andere alliums, zijn heel gezonde voedingsmiddelen, rijk aan voedingsstoffen, die de ogen helpen goed te functioneren. Het eten van knoflook, prei, sjalotten en uien is daarom dus goed voor de ogen.
In de ochtend kun je gewoon het toilet doorspoelen, de knoflook heeft z'n werk dan al gedaan. Herhaal dit zo'n twee keer per week en doe dit naast de gewone manier van schoonmaken. Dankzij de antibacteriële en anti-schimmeleffecten helpt het om het toilet schimmelvrij te houden.
Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt wel dat knoflook een antibacteriële werking heeft, waardoor het een ontsmettende en zelfs helende werking heeft. Als je bijvoorbeeld veel knoflook eet of het sap aanbrengt op de huid, kan psoriasis, wratten, eczeem of acne zich sneller herstellen.
Een gevolg van een teveel aan knoflook kan bijvoorbeeld duizeligheid vanwege bloedarmoede zijn, of dat rode bloedcellen aangetast worden. Je maag- en darmslijmvlies kunnen beschadigd raken, waardoor je darmwand minder goed voedingsstoffen opneemt. Je zult ook een zwaardere zweetlucht krijgen en uit de mond ruiken.
KNOFLOOK EN KALIUM
100 gram knoflook levert een gezonde dosis van 20% van de ADH kalium. Kalium is onder andere goed voor de spieren, het zenuwstelsel goed en de bloeddruk in je lichaam.
In knoflook zit een stofje (allyl methyl sulfide), dat niet door de spijsvertering wordt afgebroken. Gevolg: dit wordt via de adem en zweet uitgestoten. En dat kan wel 24 uur duren in sommige gevallen. Je kunt er dus niets aan doen, maar vervelend is het wel.
Een gevolg van een teveel aan knoflook kan bijvoorbeeld duizeligheid vanwege bloedarmoede zijn, of dat rode bloedcellen aangetast worden. Je maag- en darmslijmvlies kunnen beschadigd raken, waardoor je darmwand minder goed voedingsstoffen opneemt. Je zult ook een zwaardere zweetlucht krijgen en uit de mond ruiken.
Het eiwit van knoflook is het allergeen. Een allergeen komt het lichaam binnen via de huid, de luchtwegen of het maagdarmkanaal. Over het algemeen is een allergeen niet schadelijk voor het lichaam. Een lichaam dat allergisch is voor knoflook, herkent het echter niet en beoordeelt het als een lichaamsvreemde stof.
Knoflook neutraliseren
Muntthee (werkt beter dan een kauwgompje, die helpt alleen tijdelijk). Doe wat citroensap in een glas water en drink dit voor of nadat je knoflook eet.
Knoflook is absoluut gezond en bevat heel wat vitamines en mineralen. Het bevat onder andere vitamine A, vitamine B1, vitamine B3, vitamine B5, vitamine C, mangaan, seleen, fosfor, koper en calcium. Bovendien is het ook arm aan calorieën, dus je kan er lekker veel van gebruiken.
De kans op een slechte adem is groter 's nachts en als u lang niks eet. Uw mond is dan droog en dat is perfect voor bacteriën om gassen te maken. Als u wat eet of drinkt, maken de bacteriën minder gassen. Door roken en alcohol drinken kan uw adem ook vies ruiken.
Verse muntblaadjes zijn dubbel zo effectief om een lookadem te verbergen tegenover gewoon een glas water drinken. Uit ander onderzoek blijkt dan weer dat verse kruiden, citroensap en spinazie kunnen helpen om de knoflookgeur tegen te gaan.
Knoflook is goed voor de huid
Knoflook is goed voor de huid en wordt voornamelijk gebruikt bij de behandeling van de medische aandoening psoriasis. In knoflook zitten namelijk veel ontstekingsremmende stoffen. Het wrijven van knoflookolie op het gebied met psoriasis kan de problemen verminderen.
Knoflook als boost voor je immuunsysteem
Uit onderzoek blijkt dat je door het eten van knoflook minder vaak ziek of verkouden wordt. En als je dan toch geveld bent door een verkoudheid, ben je er sneller van af. Het zwavelhoudende stofje allicine is verantwoordelijk voor de medicinale werking van knoflook.
Ui en knoflook werken lustopwekkend
In de boeddhistische tempels wordt er gekookt zonder ui en knoflook. Daehan Sunim vertelt: 'Volgens de boeddhistische geschriften word je van deze rauwe ingrediënten boos, en als je ze eet ga je op zoek naar het tegenovergestelde geslacht.
Een teentje knoflook kan al wonderen doen voor een gerecht. Daarom mag deze kleine smaakmaker bij het bakken, braden en kokkerellen nooit op de ingrediëntenlijst ontbreken. Maar ook rauwe knoflook kun je eten. Sterker nog: het zou zelfs gezond zijn.
Een andere mogelijke oorzaak van de dorst na het eten van knoflook is dat knoflook als een natuurlijk diureticum (plasmiddel) zou werken. Hierdoor raakt het lichaam meer vocht kwijt en kan dit worden aangevuld door te drinken.
Recent onderzoek in Washington toont aan dat een bepaalde verbinding in knoflook, diallyl sulfide, minstens zo effectief kan zijn in het bestrijden van de darmbacterie Campylobacter dan twee veelgebruikte antibiotica.
Knoflook is goed voor het hele immuunsysteem en zou een goede invloed hebben op onder meer verkoudheid, griep, hart- en vaatziekten, bloedarmoede, aderverkalking, hoge bloeddruk en obesitas. Maar de vieze geuren uit je mond kunnen wel een paar uur (soms zelfs wel twee dagen!) aanhouden.
Een kopje muntthee drinken na het eten helpt beter dan pepermunt of kauwgom. Spinazie is niet echt iets wat je eet ná de maaltijd, maar als het helpt tegen de knoflookgeur... Willen we het graag proberen! Ook volle melk helpt bij het neutraliseren van de zwavelgassen.