Waar zit de NFC-antenne van mijn telefoon? Bij de iPhone zit deze vaak aan de bovenkant en bij Android-telefoons aan de achterkant. Verwijder het hoesje van je telefoon en probeer het opnieuw, terwijl je de telefoon zo stil mogelijk houdt.
De Near Field Communication (NFC™) antenne bevindt zich aan de onderzijde van de camera.
Dan kun je een kijkje nemen in de instellingen van het toestel. Navigeer naar instellingen -> Draadloos en netwerken -> Meer. Zodra er geen NFC tussen de instellingen staat ondersteunt het device geen NFC.
Je kunt ook in je Android-toestel kijken of het nfc bevat door naar 'Instellingen > Draadloos en netwerken > NFC' te gaan. Als je de optie ziet, kun je deze aanvinken en gebruiken.
Als NFC niet werkt op een Android-telefoon, moet je controleren of NFC is ingeschakeld en de instellingen voor het scannen van NFC-tags correct zijn geconfigureerd. Ook kan het zijn dat de NFC-antenne van de telefoon beschadigd is.
Gemiste mogelijkheden: Als je NFC uitschakelt, mis je de kans om te profiteren van nieuwe en toekomstige toepassingen van NFC. Besparing op batterijduur: NFC verbruikt een klein beetje batterij, dus door het uitschakelen hiervan, kun je enige batterijbesparing verwachten.
Leg daarom uw identiteitsbewijs neer en uw telefoon erop. Druk op NFC uitlezen. Beweeg uw telefoon langzaam over het document, net zo lang tot de verbinding is gemaakt. Houd dan uw telefoon stil tot de gegevens uitgelezen zijn.
Betalen met NFC: het kan al!
Via de Google Pay app of de betaal apps van de deelnemende banken* kun je jouw betaalpas koppelen aan je Galaxy smartphone of Watch4 en vervolgens gemakkelijk contactloos betalen in winkels of op apps en sites die de betaalmethode van Google ook ondersteunen.
Het NFC Forum heeft de Wireless Charging Specification toegevoegd aan de nfc-standaard. Die specificatie maakt het mogelijk om via nfc apparaten draadloos te laden met maximaal 1 watt. Dat zou geschikt moeten zijn voor draadloze oortjes, smartwatches en andere gadgets.
NFC op Android telefoons
Android werkt al een lange tijd met NFC. Daarom kun je ervan uitgaan dat de meeste Android telefoons deze chip hebben. Van de Samsung Galaxy S23 tot telefoons van Xiaomi, OPPO, Motorola en OnePlus.
De app waarmee je betaalt is beveiligd met een vingerafdruk of pincode. Omdat het bereik van NFC slechts 10 centimeter is, pakken criminelen het signaal moeilijk op. Voor de zekerheid zet je de NFC functie op je Android smartphone uit als je die niet nodig hebt. Als je bij de kassa staat zet je NFC weer aan.
Houd uw telefoon dichter bij de betaalautomaat. Houd uw telefoon nog een paar seconden dicht bij de lezer. Houd uw telefoon een paar seconden buiten het bereik van de lezer en probeer het opnieuw. Als de betaling niet lukt, zoekt u het NFC-teken op de betaalautomaat of vraagt u de kassamedewerker om hulp.
Mobiel Betalen werkt met de NFC-chip van je mobiel en een betaalautomaat. De NFC-chip maakt het mogelijk om betaalgegevens uit te wisselen tussen je mobiel en de betaalautomaat. Je kan op iedere betaalautomaat betalen met Mobiel Betalen door je mobiel kort naast de betaalautomaat te houden.
De NFC antenne zit boven in de iPhone, ongeveer naast de camera op de achterzijde. Wil je contactloos betalen of een NFC-tag scannen? Houd dan de bovenkant van de iPhone tegen het apparaat aan.
NFC staat voor Near Field Communication. Dit houdt in dat twee NFC-punten met elkaar kunnen communiceren zodra ze bij elkaar in de buurt zijn. Een bekend voorbeeld is het contactloos betalen. Door je pinpas bij een pinautomaat te houden kan je razendsnel betalen.
Veel telefoons hebben een NFC-chip, vaak aan de achterzijde van het toestel. Daarom kun je ook contactloos betalen met de smartphone. Activeer het scherm en houd het toestel dicht bij de betaalautomaat (ongeveer 5 cm).
Dit kun je doen met je smartphone als deze een zogenoemde NFC-lezer heeft. Vrijwel alle moderne Android smartphones (Android versie 6 of hoger) en iPhones (model 7 of hoger met versie iOS 13.2.3 of hoger) hebben dit. Als je smartphone geen NFC-lezer heeft dan kan je op dit moment de ID-check niet uitvoeren.
Verplaats het identiteitsbewijs langzaam van boven naar beneden tegen de achterkant van de telefoon, totdat het uitlezen begint. Is het uitlezen begonnen, houdt dan de telefoon zo stil mogelijk zodat de NFC-verbinding niet wordt verstoord. Het kan helpen om het hoesje van de telefoon/identiteitsbewijs te verwijderen.
Eerst maak je een foto van je identiteitsbewijs. Daarna houd je je identiteitsbewijs tegen je smartphone aan en leest je smartphone de NFC-chip uit die rechts bovenin in je paspoort of identiteitskaart zit. Zo ontvangen we automatisch je naam, documentnummer, geslacht, nationaliteit en BSN.
Het lukt niet om mijn ID-kaart (bijvoorbeeld rijbewijs) te scannen in de DigiD app. Wat moet ik doen? Of bel naar DigiHulplijn: 0800 1508 (gratis). Bereikbaar van ma t/m vrij tussen 09.00 en 17.00 uur.
Nfc staat voor near field communication en kan binnen een straal van 10 centimeter draadloos data versturen. In de basis scant een nfc-reader (bijvoorbeeld je smartphone) de nfc-tag met daarop informatie. Het gaat om een paar honderd bytes; dus denk aan een weblink, contactgegevens of een simpele code.
Google Pay is beschikbaar, afhankelijk van welke optie u verkiest. Apple Pay is een geweldige manier om het iOS-systeem te gebruiken. Apple iPhone, Apple Watch en vergelijkbare apparaten hebben NFC- en beveiligingsmogelijkheden. Google Pay is de beste keuze voor Android-systemen.
Scan met de DigiD app de QR-code die in de CheckID app verschijnt. Bevestig in de DigiD app dat u de eenmalige ID-check wilt uitvoeren. Voer de pincode van uw DigiD app in. Houd uw identiteitsbewijs tegen de achterkant van de telefoon met de CheckID app en druk op 'Start scannen'.