Behalve supermarkten, bakkers en slagers ed; daar mag een hond nooit mee. Hulphonden wel, die moeten áltijd en óveral toegelaten worden mits voorzien van een dekje / tuig op de hond waar dit op staat. Dus zelf bij de slager mag die mee.
Huisdieren mogen niet mee op plaatsen waar levensmiddelen worden bewerkt, geplaatst, gehanteerd of opgeslagen. In de winkel mag “Bobbie” dus niet mee. Maar ze mogen wel binnen in ruimtes die alleen dienen voor het verbruik van levensmiddelen. Een restaurant dus, maar ook een brasserie of een café…
1) gezelschapsdieren mogen worden binnengebracht in ruimten waar levensmiddelen worden verbruikt (zaal van restaurant, zaal van frituur, zaal van een snackbar, enz.) op voorwaarde dat de uitbater dit toelaat en er zich van vergewist heeft dat de dieren geen bron van besmetting voor de levensmiddelen kunnen vormen.
Dat is een teken van agressie. De hond kan zich in het nauw gedreven voelen. Sommige honden vinden het fijn om bovenop hun hoofd geaaid te worden, maar start hier nooit mee. Ook knuffelen of omhelzen is uit den boze.
Het merendeel van de honden bleek zich na een minuut nog te herinneren wat hun baasje had gedaan. Sommige dieren konden de handeling zelfs na een uur nog imiteren. Naarmate de tijd vordert, krijgen honden steeds meer moeite om zich een handeling te herinneren, net als mensen.
Honden likken hun soortgenoten uit teken van onderdanigheid of vanwege (de vraag naar) verzorging. Als een hond een ander likt zegt hij eigenlijk: ik accepteer dat jij de baas bent. Het hoofd van de roedel – jij in dit geval – krijgt dan vaak een stevige lik over het gezicht, of op de hand.
Honden hebben meerdere manieren om duidelijk te maken dat ze met je willen spelen, het is dan ook erg belangrijk voor ze! Ook wanneer ze hun pootje laten rusten op je hand vragen ze je om met ze te spelen. Nóg een manier om aan te geven dat hij met je wil spelen.
Een gelukkige hond is volgens ons te herkennen aan gezond gedrag. Gezond gedrag betekent volgens ons dat de emoties van de hond in balans zijn. De hond vertoond geen onverklaarbare momenten van extreme agressie, angst of onzekerheid. Ook vertoont de hond geen langdurige hyperactiviteit.
Artikel 2.
1. Binnen de bebouwde kom moeten honden altijd aan de lijn, tenzij het een hulphond betreft. 2. Buiten de bebouwde kom is aanlijnen niet verplicht, tenzij het een verharde weg of een openbare plaats (zoals bv.
Mag ik mijn hond meenemen naar Intratuin? In veel van onze vestigingen is jouw hond ook welkom, maar dit kan per Intratuin vestiging verschillen. Neem contact op met jouw Intratuin vestiging om te informeren naar de mogelijkheden.
De Wolfskamer in Huizen is geen heel groot gebied, slechts ongeveer 1 vierkante kilometer, maar gaat naadloos over in natuurgebied Naarder Eng (34 ha). In beide gebieden mogen de honden het hele jaar door heerlijk los om te rennen en ravotten.
Wetenschappers hebben aangetoond dat een hond zijn baasjes grotendeels op basis van diens gezichten herkent. Uit experimenten blijkt dat een hond zijn baasje wanneer deze het gezicht bedekt moeilijk kan herkennen. De studie bevestigt maar weer eens hoe sterk de domesticatie het gedrag van honden beïnvloedt.
De meeste honden vinden het heerlijk als je hun onder de oren aanraakt, op hun schouders en nek, en onder de kaak. Bij je eigen hond, kan je ook heel zachtjes tussen de wenkbrauwen aaien. Als je dat zachtjes en voorzichtig doet, zullen ze heerlijk de ogen sluiten.
Met name het gapen, het wegkijken en het uitschudden zijn manieren om sorry te zeggen en aan te geven dat ze niets kwaads in de zin hebben. Het vervelende is alleen dat mensen op dat moment zo gefrustreerd zijn dat ze eigenlijk de excuses van de hond niet meer zien of niet willen aanvaarden.
Eerste keer commando NEE zeggen
Trek niet je hand omhoog, maar houd deze bij de neus van de hond. Je zegt maar één keer de NEE. Deze mag ook duidelijk zijn, vanuit je onderbuik. Dit houdt niet in dat je moet gaan gillen of schreeuwen tegen de hond, je kunt ook duidelijk zijn zonder je stem te verheffen.
Als je hond tegen je aanleunt is dit een teken van liefde en vertrouwen. Honden kunnen dit soms ook doen omdat hij iets wil of angstig is. Zelfs wanneer je hond tegen je aanleunt uit angst dan wil dit zeggen dat hij je ziet als iemand die hem beschermt en steunt.
Bij dieren geldt eigenlijk hetzelfde als bij mensen. Verliefdheid komt door het stofje oxytocine. Oxytocine is een hormoon dat ervoor zorgt dat een band versterkt wordt. In het dierenrijk is dit stofje ook aanwezig, ook bij je hond of kat.
Op je voeten zitten
Als hij last heeft van verlatingsangst, is dit een door honden veel gebruikte manier om troost te zoeken, door dicht bij je te zijn. Als je hond jaloers is, kan dit een manier zijn om andere mensen en dieren te laten zien dat je van hem bent.
Wanneer een hond je gezicht, handen of voeten likt bij thuiskomt, is het erg waarschijnlijk dat hij blij is dat je thuis bent. “Welkom thuis en geef mij aandacht!”. Dat een hond likt, zit in de genen. Puppy's likken de snuit van hun moeder om te vragen om verzorging en voedsel.
Slaan, schoppen of fysiek straffen heeft invloed op de opvoeding van je puppy. Zo wordt je hond angstig en het komt de band tussen baas en hond niet ten goede. Straffen is nooit een goede optie, corrigeren daarentegen wel!
Ken je dat, van die kleine zachte knabbeltjes in je arm, die soms toch venijnig aan kunnen voelen? Honden doen dit vaak als ze dicht bij je zijn als teken van verbondenheid. Vanuit vreugde. Soms kunnen honden kunnen zo blij zijn dat ze met hun emoties bijna geen weg meer kunnen.