Leukoplast wordt voornamelijk ingezet voor het vastleggen van gazen en kompressen. Het product staat bekend voor zijn grote kleefkracht en elasticiteit, waarmee verbanden lange tijd 'gefixeerd' blijven. Naast gazen en kompressen wordt Leukoplast ook gebruikt voor het fixeren van lijnen, katheters en sondes.
Leukosilk is een hechtpleister voor het bevestigen van verbandmiddelen in alle soorten en maten. Voor kortdurend gebruik op intacte huid. Het is zeer duurzaam, met een hoge treksterkte en uitstekende kleefkracht en is bovendien ook huidvriendelijk.
Hechtpleister voor het vastzetten van wondverbanden in alle soorten en maten. Een duurzame, beige tape. Voor kortdurend gebruik op een normale, intacte huid.
Leukopor is een plooibare, luchtdoorlatende hechtpleister voor het vastzetten van verbandmiddelen in alle soorten en maten. Deze microporeuze hechtpleister is voor kortdurend gebruik op de intacte huid. Het is zeer geschikt voor de gevoelige huid en veroorzaakt minimale tot geen pijn bij het verwijderen.
Bij DeOnlineDrogist.nl vindt u hechtpleisters in verscheidene formaten, van enkele van de grootste merken zoals Leukoplast, HeltiQ en Hansaplast. Zo bent u verzekerd van wondverzorging van de hoogste kwaliteit.
Dep na het douchen de wond voorzichtig droog. Laat de hechtpleister met rust. Na 7 tot 10 dagen laat de hechtpleister vanzelf los. Als de randen van de hechtpleister eerder loslaten, kunt u deze afknippen.
De wond mag 48 uur niet nat worden (tijdens douchen). De 3e dag mag u de pleister verwijderen. Tenzij uw dermatoloog heeft verteld dat het verband moet blijven zitten tot de hechtingen verwijderd worden. Bij hechtingen onder uw kleding is het prettiger een pleister te blijven dragen tot de hechtingen verwijderd worden.
Wat is een eilandpleister? Een eilandpleister is een groot formaat pleister die geschikt is voor grotere schaaf- en snijwonden. Doordat de eilandpleister de wond beschermt tegen onder andere vuil, vocht en bacteriën zal de wond sneller genezen.
De leukoplast is bedoeld voor de normale huid, terwijl leukopor en leukosilk gebruikt worden voor de kwetsbare en gevoelige huid. Dat is eigenlijk het grootste verschil tussen de drie producten van het merk.
Een leukoplast ( van het Oudgrieks: λευκός, leukós, "wit" en πλαστός, plastós, "gevormd") is een type plastide in de plantencel dat gespecialiseerd is in de opslag van glucose (in de vorm van zetmeel) (amyloplast), van olie (elaioplast), of van proteïne (proteïnoplast), en speelt een rol in de moleculaire biologie.
Leukoplast Leukotape Remover is een oplosmiddel voor zelfklevend verband. Overal waar zelfklevende zwachtels worden gebruikt, kunnen ze worden verwijderd met de vloeibare remover. De zelfklevende verbanden kunnen eenvoudig van de huid worden verwijderd door de zwachtels volledig te doordrenken met het oplosmiddel.
Leukosilk Tape 9,2 meter is een huidvriendelijke hechtpleister die op rol leverbaar is in verschillende afmetingen. Deze witte hechtpleister is hypoallergeen en geeft geen problemen bij gebruik door mensen met een gevoelige huid. Hij is gemakkelijk te scheuren en geeft een langdurige fixatie.
Leukoplasten bevinden zich vaak in de wortels van de plant. Chromoplasten zijn kleurstofkorrels. Deze soort plastide komt veel voor in de cellen van bloemen of vruchten met een rode, oranje of gele kleur.
Een hechtpleister is een plakkende strip, vaak gemaakt van textiel, om wonden bijeen te brengen. Het verschil tussen een gewone pleister en een hechtpleister is dat een hechtpleister doorgaans alleen wordt gebruikt als er sprake is van een snee, met scherpe wondranden, die zo bij elkaar gebracht kunnen worden.
Met kleefpleister of hechtpleister worden allerlei verbanden vastgezet. Gaasjes kunnen vastgeplakt worden en pleisters verstevigd. Ook kunnen blaren afgeplakt worden met kleefpleister en worden steunverbanden en dekverbanden niet meer met de krammetjes (meegeleverde klemmetjes) vastgezet maar met kleefpleister.
- Plaats uitzoeken om de pleister aan te brengen (bovenarm, bovenlichaam). NIET op de extremiteiten (handen, voeten) en NIET op beschadigde of geïrriteerde huid. Liefst op weinig behaarde huid. Eventueel haren afknippen maar deze niet scheren, want dit irriteert de huid.
Een fijne wondpleister blijft goed zitten, is pijnloos te verwijderen en laat geen kleefresten achter. Een panel van de Consumentenbond testte 10 pleisters op gebruiksgemak. De elastische pleister van Idyl en de classic pleister van de Jumbo scoren het beste.
Hansaplast Aqua Protect pleisters zijn waterdicht en geschikt voor het bedekken van alle soorten kleine wondjes. De flexibele, waterdichte pleister beschermt de wond volledig tegen water tijdens het zwemmen, douchen of baden. Het niet klevende wondkussen beschermt de wond en werkt schokdempend.
Wij raden het aan om een wond te bedekken met een pleister. Er wordt regelmatig gezegd dat kleine snijwonden en schaafwonden onbedekt moeten blijven, zodat ze sneller genezen. Echter is het tegendeel waar. Onderzoek toont dat pleisters, schaafwonden en snijwonden efficiënter genezen en de kans of infecties verminderen.
Wanneer sprake is van een klein open wondje kan je deze het beste schoonspoelen met water en ontsmetten met een ontsmettingsmiddel. Dek het wondje af met een HeltiQ Wondpleister, HeltiQ Pleisterstrips of een HeltiQ Gaaskompres met een HeltiQ Hechtpleister.
Op lichaamsdelen zoals de vinger, waar vuil de wond eenvoudig kan besmetten, dienen de pleisters bij voorkeur dagelijks te worden vervangen. Op andere delen van het lichaam kan de pleister langer blijven zitten als de wond goed geneest en niet warm aanvoelt, jeukt of brandt.
Wanneer de bedekkende opperhuid direct na het sluiten van de wond weer de volle dikte bereikt, is nog goed te zien dat het onderliggende weefsel nog rood, dik en stug is. Het granulatieweefsel dat de lederhuid vervangt, moet nog verder uitrijpen tot een dun, soepel en wit bindweefsel.
Een jeukende wond ontstaat doordat er tijdens de wondgenezing een vochttekort ontstaat rondom de wond. Let op! Wanneer jouw wond erg rood is, rijp wordt of wanneer het jeukende gevoel omslaat in een kloppende wond, moet je direct contact opnemen met een dokter of medisch specialist.
Droog houden
Is de wond in het ziekenhuis gehecht? Dan moet u de wond 24 uur drooghouden. Binnen die eerste 12 (of 24) uur kort douchen (minder dan 10 minuten) mag wel. Dep de wond daarna voorzichtig droog met een schone handdoek.