Kun je verse erwtensoep invriezen?

Ook in de vriezer kun je erwtensoep prima bewaren. Volg dan dezelfde stappen die we hierboven hebben besproken, maar giet de erwtensoep na het afkoelen in één of meerdere vershoudbakjes. Zet deze vervolgens in de vriezer. Je kunt de soep nu zo'n drie maanden bewaren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bewaren.org

Hoe erwtensoep invriezen?

Hoe moet je erwtensoep invriezen?
  1. Bereid de erwtensoep en laat het afkoelen op kamertemperatuur.
  2. Verdeel de soep in kleine porties over luchtdichte diepvriesbakjes (2/3 vullen)
  3. Plak diepvriesetiketten op de verpakking met datum en soort soep.
  4. Leg de bakjes achterin de vriezer bij -18°C voor maximaal 3 maanden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op invriezen.net

Hoe lang zelfgemaakte snert bewaren?

Verdeel de soep in kleine portie en laat deze snel afkoelen. Bijvoorbeeld door de bakjes in een grote bak met koud water te zetten. Zet de bakjes vervolgens in de koelkast om verder af te koelen tot maximaal 7 °C. Zo kun je de soep 2-3 dagen bewaren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op puurgezond.nl

Hoe bewaar ik verse erwtensoep?

Als je soep wilt bewaren na bereiding, laat hem dan snel afkoelen (zet de pan bijvoorbeeld in een bak koud water of ijs) en zet deze goed afgesloten in de koelkast. Laat restjes niet langer dan 2 uur buiten de koelkast staan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op voedingscentrum.nl

Kun je erwtensoep na 2 dagen nog invriezen?

Als hij koud is, kan je hem in de koelkast zetten en zolang hij niet zuur ruikt kan je hem rustig enkele dagen bewaren. Heb je de soep dus goed en snel gekoeld voor hij in de koelkast ging, kan je hem rustig na een dag nog invriezen... zelfs na 2 dagen kan dat nog.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op startpagina.nl

Eten invriezen: wat wel, wat niet? | Slimme Sjef | Voedingscentrum

23 related questions found

Hoe lang blijft erwtensoep goed in vriezer?

Hij kan nog prima door naar vervolgstation vriezer. Verse soep blijft 3 maanden goed bij een temperatuur van -18 °C.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op unox.nl

Kun je erwtensoep 2 keer opwarmen?

Bij soep, maar dat is ook van toepassing op andere gerechten die opgewarmd worden, zijn bij de eerste bereiding bacteriën en daardoor sporen in het gerecht gekomen tijdens of net na de verhitting. Iedere keer bij het opwarmen van het gerecht kun je dus extra veel bacteriën krijgen, want opwarmen is geen koken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bloemkoolsoep.eu

Hoe voorkom je dat de erwtensoep zuur wordt?

De soep snel laten afkoelen

Het zuur worden van soep kun je voorkomen door de soep sneller te laten afkoelen, en dit vooral niet langzaam te doen op het aanrecht of fornuis.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bloemkoolsoep.eu

Waarom moet je erwtensoep afschuimen?

Heeft u geen schuimspaan, dan kunt u eventueel ook een diepe lepel gebruiken. Verwijder het schuim in elk geval tijdig, zodat de deeltjes niet in het gerecht zakken en ze geen vieze smaak achter laten. Zo gauw het witte schuim weg is kunt u eventueel weer nieuwe ingrediënten toevoegen, zoals groenten en kruiden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op maxvandaag.nl

Waarom bederft erwtensoep snel?

Een overlevingsvorm voor ongunstige tijden. Zoals in dit geval de verhitting van de erwtensoep. Is de temperatuur daarna weer gunstig (ergens tussen 7°C en 60°C), dan groeien deze sporen uit tot normale bacteriën. En zolang de temperatuur niet beneden 7°C komt, vermenigvuldigen deze bacteriën zich snel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dedamesdijk.nl

Kun je erwtensoep met rookworst invriezen?

De ultieme snert

Doe de rookworst erdoor. Wil je het meteen opdienen, nodig dan én heel veel vrienden uit, en warm het rustig op. Je kunt de soep in delen ook heel goed invriezen, voor later gemak.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op susanaretz.nl

Is erwtensoep goed voor je?

Ook bevat erwtensoep veel eiwitten die licht verteerbaar zijn en houdt u vanwege de spliterwten lang een verzadigd gevoel. Als u let op de hoeveelheid zout en vlees in de soep is erwtensoep dus zeker gezond.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op maxvandaag.nl

Waarom wordt erwtensoep dik?

De soep bevat vaak tevens vet varkensvlees, zoals krabbetjes, speklap, karbonade of varkenspoot. Ook rookworst is een veelgebruikt ingrediënt. Door de kenners wordt erwtensoep pas snert genoemd als de soep een nacht heeft gestaan. Daardoor wordt de soep bijzonder dik.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Hoe moet je soep ontdooien?

De beste manier is je soep in de koelkast laten ontdooien. Omdat het traag gaat, worden de vitaminen beter bewaard. Daarnaast doodt de koude eventuele bacteriën.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op libelle-lekker.be

Hoe ontdooi je erwtensoep?

Erwtensoep kun je het beste in de koelkast laten ontdooien.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op invriezen.eu

Kun je alle soepen invriezen?

Niet alle soepen zijn goed te bewaren in de vriezer. Zo zijn die op zuivelbasis, na het invriezen minder lekker. Denk bijvoorbeeld aan romige mosterd- of champignonsoep. Ook vette soepen zullen minder lekker zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op maxvandaag.nl

Waarom blijft mijn erwtensoep dun?

Volgens Ineke Hoeksema zorg je dat je erwtensoep de goede dikte krijgt door je bouillon niet in één keer toe te voegen. ,,Wanneer je alles er in één keer in gooit kan je soep heel waterig worden. Als je het stap voor stap toevoegt, kun je zelf bepalen hoe dik de snert zal worden.”

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ad.nl

Waarom is erwtensoep zo gezond?

Erwtensoep gezond

Dat helpt om de bloedvaten gezond te houden. Ook bevatten spliterwten veel eiwitten, vezels en ijzer. Verder bevat de soep vaak wortel, dat is rijk aan bètacaroteen. Die stof speelt een rol als antioxidant en helpt het afweersysteem.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op libelle.nl

Wat is het verschil tussen snert en erwtensoep?

In de bereiding zit nauwelijks verschil, zowel erwtensoep als snert wordt gemaakt van spliterwten, groenten en rookworst. Maar voor snert gebruik je ook nog varkensvlees, spek en botten. Snert heet officieel pas snert als de soep één dag 'gestaan' heeft.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op 24kitchen.nl

Hoe zie je dat erwtensoep bedorven is?

Soms zie je ook dat de soep wat begint te schiften, of dat er stukjes op de bovenkant drijven. Als je dan een vreemde of zurige geur ruikt, de soep weggooien. Let wel, het alleen schiften is misschien smerig en ziet er vies uit, maar dat hoeft nog niet te betekenen dat de soep bedorven is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bloemkoolsoep.eu

Wie heeft de beste erwtensoep?

Aldi's 'hete ketel' erwtensoep kwam daarbij, met een 7,2 als rapportcijfer, als beste uit de test. De soep is volgens de experts uitstekend in balans.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op 24kitchen.nl

Waarom soep eerst afkoelen?

Je doet er goed aan om je eten eerst eventjes te laten afkoelen. Niet alleen omdat het anders ten koste gaat van de smaak, maar vooral omdat je dan bacteriën minder de kans geeft zich te verspreiden. Het zit namelijk zo: als je je eten warm in de koelkast zet, stijgt de temperatuur van de koelkast.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op culy.nl

Kun je ontdooide soep weer invriezen?

Maar mocht je nog steeds iets over hebben van het opgewarmde restje, dan kun je dat beter weggooien. Verwarm het dus niet een 2de keer en vries het ook niet een 2de keer in. De kans is namelijk groter dat mogelijk aanwezige ziekmakende bacteriën dan uitgroeien tot aantallen waar je ziek van kunt worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op voedingscentrum.nl

Waarom moet je soep niet laten koken?

Laat een pan soep nooit koken, zo verliest hij zijn smaak. Laat een pan met soep zachtjes pruttelen op een zacht vuurtje. Als je de groenten toevoegt aan de soep, laat ze dan een paar minuten meebakken en voeg daarna pas de bouillon toe. Dit zorgt ervoor dat de groenten nog meer smaken afgeven aan de soep.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lekkerensimpel.com

Kun je erwtensoep koud eten?

Koude erwtensoep is ideaal om als lunch mee te nemen, als licht voorgerecht tijdens een zomers dinertje of samen met een stukje lekker brood als lichte maaltijd. In de winter kikker je op van een warm soepje, op een warme zomerdag doet een koud soepje net hetzelfde.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op donnacaramella.be