Zirkonia kan vooral worden aangetast door huidvet, zeep, boter en olie. Door deze substanties worden de steentjes vaak dof. Voor langdurig mooie kristallen kun je sieraden zoals ringen en oorbellen dus beter af doen tijdens het douchen, schoonmaken, sporten en koken.
Hoe maak je, je zirkonia sieraden schoon
U kunt in het lauwe water ook een bruistablet leggen die normaal gebruikt worden voor het reinigen van een kunstgebit, hierdoor bruist het sieraad schoon. Hierna kunt u het sieraad onder de kraan schoonspoelen en opwrijven met een zachte doek.
Hierdoor is Zirkonia erg populair en wordt het vaak gebruikt in sieraden. Ook Zirkonia kan dof worden omdat er geen kleur in zit. Gebruik een zachte doek tijdens het oppoetsen en maak je sieraad weer stralend.
Daarnaast is zirkonia ook met diamant te vergelijken doordat het allebei sterke en harde stenen zijn. Op de schaal die hardheid aangeeft (de schaal van Mohs) scoort een zirkonia een 8,5 en een diamant een 10. Hoewel een diamant dus nog een stuk sterker is, is zirkonia ook zeer goed bestand tegen krassen.
Doe je sieraden als je gaat slapen af, zo komt het sieraad niet onnodig in contact met de zuurgraad van je huid. Douche of zwem niet met je sieraden om.
Waterproof sieraden zijn sieraden gemaakt van stainless steel. Deze sieraden worden waterproof sieraden genoemd omdat ze tegen water kunnen. Je zou met deze sieraden kunnen douchen en zwemmen. Je kunt je handen wassen als je waterproof armbanden of ringen draagt en deze sieraden verkleuren niet.
Douche, zwem of sport niet met je sieraden om. Doe je sieraden af bij zwaar werk of als je bijvoorbeeld gaat schoonmaken. Draag je je sieraden een tijdje niet? Berg ze dan goed op, bijvoorbeeld in een beschermende sieradendoos.
Zirkonia zelf is niet duur en dus zijn ringen met deze glassoort ook goedkoper dan varianten die hetzelfde lijken, maar bijvoorbeeld met edelstenen zijn gemaakt. Ringen met dit glaskristal zijn er al vanaf enkele euro's terwijl ringen met edelstenen al snel een veelvoud kosten.
Verschil tussen zirkonia kristal en Swarovski kristal? daar zit geen verschil in…. Het is een andere benaming voor hetzelfde product. Swarovski kristallen zijn in feite niets anders dan kwalitatief hoogwaardige Zirkonia's.
Een zirkona steentje is hooguit een paar euro waard. Er zijn ook zirkonia kralen, dat is wel een duidelijk duurdere kraal dan bijvoorbeeld glas of Swarovski kralen, maar dan is de reflectie natuurlijk ook superieur. Maar als steen om te zetten, is zirkonia heel gewoontjes.
Een diamant is harder, gaat langer mee en kan scherper geslepen worden dan een zirkonia. Daarnaast fonkelt een diamant meer, beslaat niet bij hitte en is het iets lichter in gewicht dan een zirkonia. Op het eerste gezicht lijken ze op elkaar en is een verschil met het blote oog soms lastig te zien.
Diamant heeft een hardheid van 10 op de schaal van Moh. Zirkonia een hardheid van 8. Een zirkonia lijkt heel erg op een echte diamant maar na verloop van tijd zal de zirkonia sporen van slijtage laten zien waar dit bij een diamant niet zal gebeuren.
Edelstaal wordt niet of nauwelijks beschadigd door water of vocht, daarom heet het ook wel roestvast- of roestvrij staal. Echt edelstaal moet uit minstens 11-12% chroom en maximaal 1,2% koolstof bestaan.
Zirkonia is een kunstmatige kristal en wordt dus door de mens zelf gemaakt. Hoewel het dus geen echte edelsteen is, is met het blote oog soms verschil te bekennen. Dit maakt zirkonia een populair alternatief voor diamant.
Bij een verguld sieraad zal het gouden laagje op den duur afslijten, waardoor het materiaal onder het goud (bijvoorbeeld koper) groen kan uitslaan. Let op: echt goud zal nooit groen verkleuren!
Zirkonia wordt door de mens ontwikkeld en komt dus niet, in tegenstelling tot veel andere steensoorten, uit de natuur. Door zirkonia oxide met magnesium en calcium te smelten, op maar liefst 5000! graden, ontstaat zirkonia. Nadat de steen is afgekoeld wordt het zirkonia in dezelfde vorm geslepen als een diamant.
Daarom is het aan te raden om je sieraden af te doen wanneer je in contact komt met deze producten, bijvoorbeeld tijdens het werk, sporten, schoonmaken en bij het zwemmen. Ook raden we je af om je sieraden te dragen tijdens het slapen en douchen.
Zirkonia (of “cubic zirconia”) is de meest populaire kunstmatige steen. Het lijkt het meeste op de diamant, omdat het een vergelijkbare glans heeft en ook sprankelt als je het tegen het licht houdt.
Zirkonia is de gesynthetiseerde, kubisch kristallijne vorm van zirkonium(IV)oxide (ZrO2). Het materiaal heeft optische eigenschappen die dichter bij de kenmerken van diamant komen dan die van welk ander materiaal ook. Het is niet eenvoudig om met het menselijk oog het verschil te onderscheiden.
De Regent diamant is een witblauwe diamant van 141 karaat (28,2 gram). Deze diamant wordt gezien als een van de mooiste en puurste diamanten ter wereld.
Omdat het slijpen van een diamant moeilijk is, tijdrovend is en met speciaal gereedschap moet gebeuren wordt de waarde van een briljant automatisch hoger dan een ruwe diamant. De tijd, het vakwerk en een aantal andere factoren zorgen ervoor dat een briljant duurder is dan een diamant.
Swarovski is een kristal dat wordt gemaakt van glas, in Oostenrijk. Het is niet natuurlijk en kan ook niet natuurlijk voorkomen, daarom is het geen natuurlijke edelsteen.
Hoe kan Lucardi zo goedkoop zijn? Lucardi is de grootste juweliersketen van Nederland en heeft naast de winkels in Nederland, België en Duitsland ook een webshop. Hierdoor kunnen de sieraden en horloges in grote hoeveelheden worden ingekocht voor een lagere prijs en dus ook weer voor een scherpe prijs verkocht worden.
Ga niet zwemmen, sporten of douchen met je gouden sieraden. Bij fysiek zwaar werk kun je het beste je sieraden tijdelijk uit en/of af doen.
Het korte antwoord is dat gouden sieraden onder de douche gedragen kunnen worden. Water beschadigt het metaal niet, of je nu gele, witte of roségouden stukken draagt.