Gelukkig hebben alle iPhone 13-modellen tegenwoordig een IP68-certificering. Dit betekent dat deze smartphones het 30 minuten uithouden in water tot 6 meter diepte. Daar valt een gemiddeld zwembad dus onder.
Om vloeistofschade te voorkomen, moet u het volgende vermijden: Zwemmen of in bad gaan met de iPhone. De iPhone blootstellen aan water onder druk of aan water met een hoge stroomsnelheid, zoals bij het douchen, waterskiën, wakeboarden, surfen, jetskiën, enzovoort. De iPhone gebruiken in een sauna of stoomcabine.
Vooral zeewater kan schadelijk zijn omdat elektronica slecht tegen zout kan. Onderwater foto's maken in het zwembad wordt afgeraden. Stel de iPhone niet bloot aan waterdruk of water met een hoge druk of stroomsnelheid. Douchen en watersport wordt dus afgeraden.
Zwemmen met iPhone
Want de waterbestendige iPhones overleven het minstens een halfuur tot op een diepte van 1 meter. De iPhone 11 en XS (Max) kan in die tijd zelfs tot 2 meter diep, de iPhone 11 (Pro & Pro Max) tot 4 meter en alle iPhone 12 en 13-modellen kunnen zelfs tot wel 6 meter diep.
Apple iPhone 13 behoort tot de beste smartphones van dit moment. Het toestel is dankzij de A15 chip razendsnel, heeft een uitstekende camera en de batterij gaat een dag mee. Heb je iPhone 12? Dan krijg je niet veel nieuwe functies, tenzij je kleine updates van bijvoorbeeld de camera en het scherm belangrijk vindt.
Droog het toestel dan eerst goed af met een stoffen pluisvrije doek. Bijvoorbeeld een microvezel doekje. Als het iets anders is dan water, spoel dan eerst de vloeistof voorzichtig af met water en maak je iPhone dan droog. Als je geen pluisvrij doekje hebt, dep de iPhone dan voorzichtig droog met een zakdoek of servet.
Om je iPhone bij oververhitting af te koelen, leg je 'm op een plek uit de zon waar het koel is. Schakel zoveel mogelijk apps en functies uit, zoals wifi, bluetooth en gps. In het ideale geval zet je je iPhone zelfs helemaal uit.
Door de nieuwe 3D Touch technologie van Apple is het mogelijk om te kunnen wegen via de app. Het idee is leuk en handig, helaas heeft Apple er een stokje voor gestoken. De app heeft de naam Gravity. Bij het wegen wordt er gebruik gemaakt van een metalen lepel, omdat deze één drukpunt heeft.
Kan een iPhone 13 tegen zout water? Een iPhone 13 kan tegen zoetwater en kraanwater, maar zoutwater is niet te adviseren. Zout water kan corrosie veroorzaken een de buitenkant én binnenkant van een iPhone 13. Je kunt een iPhone 13-serie dus beter niet meenemen de zee in.
Het korte antwoord: ja, maar tot op zekere hoogte. Of in dit geval 'diepte' (pun intended). De iPhone 12 heeft namelijk een IP68-classificering. Dit betekent dat de iPhone 12 tot een maximale diepte van 6 meter onder water kan voor maximaal 30 minuten.
Laat de iPhone tot een dag lang achter in een droge ruimte met enige luchtstroom. Je kunt gedurende deze tijd opnieuw proberen om de iPhone op te laden of een Lightning-accessoire aan te sluiten. Het kan tot 24 uur duren voordat de iPhone helemaal droog is.
Het eerste wat je moet doen als je smartphone in contact komt met water, is het toestel zo snel mogelijk uitschakelen. Als de accu verwijderbaar is, haal deze er dan uit. Leg het toestel ergens te drogen, en zorg dat het water dat in het toestel beland is niet te veel beweegt in de behuizing.
iPhone 7 en iPhone 7 Plus
Apple kondigde vol trots aan dat de iPhone 7 stof- en water-bestendig genoeg zijn om de IP67 certificatie te ontvangen. Dat betekent dat je het toestel ongeveer een meter diep in het water kunt houden voor maximaal dertig minuten.
IP68: volledig waterdicht
Is je smartphone IP68 waterdicht, dan kan deze voor een onbepaalde tijd ondergedompeld blijven. Je hebt dus alle tijd om je smartphone te vinden als hij in het zwembad valt. IP68 is getest tot 3 meter diep.
De tweedehands iPhone 8 refurbished is waterdicht. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als je Apple smartphone in het water valt. De iPhone 8 refurbished heeft een zeer goede schermkwaliteit.
Druk vijf keer snel achterelkaar op de zijknop of de bovenste knop. De schuifknop 'SOS-noodmelding' wordt weergegeven. Versleep de schuifknop 'SOS-noodmelding' om de hulpdiensten te bellen.
Het rapport bekijken en limieten instellen
Om het rapport te zien, gaat u naar 'Instellingen' > 'Schermtijd' en tikt u op 'Bekijk alle activiteit' onder de grafiek. Daar kunt u uw gebruik bekijken, limieten instellen voor de meest gebruikte apps en zien hoe vaak het apparaat is opgepakt of een melding heeft ontvangen.
Ga naar 'Instellingen' > 'Horen en voelen' of naar 'Instellingen' > 'Geluiden'. Selecteer een optie (zoals 'Beltoon' of 'Nieuwe e-mail') onder 'Geluiden en voelbare patronen' of 'Geluiden en trillingspatronen'. Tik op 'Trillen' en vervolgens op 'Maak nieuwe trilling'.
Ja, sommige iPhone-modellen hebben een ingebouwde sensor die in staat is om de temperatuur te meten. Als je wilt weten of jouw iPhone de temperatuur kan meten, kun je de handleiding van je telefoon raadplegen of contact opnemen met de fabrikant om te vragen of dit mogelijk is.
Waarom wordt mijn iPhone zo warm? De iPhone wordt warm omdat de batterij en andere hardware in de telefoon warmte genereren wanneer uw telefoon werkt, zelfs als deze alleen maar wordt opgeladen.
Het warm worden van de iPhone vormt verder geen gevaar, het is een normaal proces en zal geen schade veroorzaken aan het toestel.
Je iPhone 14 Pro Max kan onder water. Toch is het niet helemaal verstandig. Je iPhone is in staat om een regenbui te weerstaan, of een snelle plons in het water. Maar Apple zelf waarschuwt dat zwemmen of in bad gaan met de iPhone schade kan veroorzaken.
Leg het toestel in een luchtdichte bak met rijst. Rijst werkt absorberend en onttrekt het vocht uit je telefoon. 8. Wacht 24 tot 48 uur totdat je je telefoon uit de rijst haalt en 'm opnieuw aanzet.