Je kunt Dual SIM gebruiken met de volgende modellen: In de iPhone XR, iPhone XS, iPhone 11, iPhone 12, iPhone 13, iPhone SE (3e generatie) en de iPhone 14 (buiten de VS gekocht) kan één fysieke simkaart en één eSIM worden gebruikt.
U kunt dual-sim gebruiken door een fysieke simkaart en een eSIM te gebruiken. iPhone 13 en nieuwere modellen bieden daarnaast ondersteuning voor twee actieve eSIM's.
Kies je voor active dual sim (met een toestel met twee antennes), dan ben je altijd op twee nummers bereikbaar – ongeacht of je op een simkaart aan het bellen, appen of internetten bent. Zo kun je het ene gesprek in de wacht zetten en het inkomende gesprek op je andere simkaart aannemen.
Dual SIM configureren. Tik in Instellingen op 'Mobiel netwerk' en controleer of je minimaal twee lijnen hebt (onder 'Simkaarten'). Zie Mobiele voorzieningen configureren op de iPhone voor het toevoegen van een lijn. Om twee lijnen in te schakelen, tik je op een lijn en tik je vervolgens op 'Schakel deze lijn in'.
Let op: je kunt de duo sim niet tegelijk gebruiken.
Er zijn tegenwoordig veel dual sim smartphones te koop. Dual sim betekent dat er 2 simkaarten in je smartphone kunnen. Zo heb je 2 verschillende telefoonnummers in een smartphone, bijvoorbeeld één voor privé en één voor je werk.
WhatsApp op iPhone met dual-sim
Mocht je een dual sim-telefoon hebben moet je kiezen welk telefoonnummer je verifieert bij WhatsApp. Er is geen mogelijkheid om voor beide nummers een account te hebben.” Sinds kort is de zakelijke versie van de chat-app, genaamd WhatsApp Business, echter ook op iOS beschikbaar.
iPhone 13-modellen en ouder hebben ook een nanosimkaarthouder. U kunt een nanosimkaart van een aanbieder gebruiken.
De gehele iPhone 13 en 14 reeks is ook voorzien van een fysiek simkaart-slot. Je kunt dus blijven combineren: fysieke nano-simkaart en eSIM of twee eSIM's. Het is niet mogelijk om de fysieke simkaart en de twee eSIM's tegelijkertijd te gebruiken. Je blijft dus beperkt tot maximaal twee telefoonnummers.
Ga op je nieuwe iPhone naar Instellingen > 'Mobiel netwerk', tik op 'Configureer mobiel netwerk' of 'Voeg eSIM toe' en tik vervolgens op 'Zet over vanaf iPhone in de buurt' of kies een telefoonnummer.
Een eSIM is een op industriestandaarden gebaseerde digitale simkaart waarmee je een mobiel abonnement van je aanbieder kunt activeren zonder dat je een fysieke simkaart hoeft te gebruiken. Bij de iPhone kun je acht of meer eSIM's installeren en twee mobiele telefoonnummers tegelijkertijd gebruiken.
Je WhatsApp-account kan maar met één geregistreerd telefoonnummer zijn geverifieerd. Als je een telefoon met dual-sim hebt, kun je alsnog maar één nummer verifiëren voor WhatsApp. Je kunt geen geverifieerd WhatsApp-account hebben met twee verschillende telefoonnummers.
De nadelen van dual sim:
Je kunt niet altijd beide simkaarten tegelijkertijd gebruiken. Je kunt ze wel beide AAN hebben en daardoor op beide simkaarten oproepen en berichten ontvangen. Maar niet vanuit twee simkaarten twee oproepen tegelijk ontvangen. De dual sim is nog niet op elke smartphone beschikbaar.
Wat is Duo Sim? Met Duo Sim ben je met twee verschillende telefoons op hetzelfde nummer bereikbaar zonder van simkaart te wisselen. Handig wanneer je een carkit gebruikt, of bijvoorbeeld voor in je tweede telefoon. En de kosten van beide simkaarten komen gewoon op dezelfde rekening.
De nieuwere smartphones ondersteunen de eSIM wel, maar in oudere modellen is de nieuwe simkaart niet ingebouwd. Let dus goed op welke telefoon je koopt, en of deze de eSIM ondersteunt. De iPhone 13 en de Samsung S21 zijn populaire telefoons waar de eSIM al wel is ingebouwd.
Dual sim-telefoons werken hetzelfde als telefoons met een enkele sim. Je kunt alleen een extra simkaart toevoegen. Beide simkaarten maken verbinding met het mobiele netwerk en vervolgens kun je ermee bellen, gebeld worden, sms'en en internetten.
Iedere Nederlander jonger dan 30 heeft recht op studiefinanciering. Je moet voor je dertigste begonnen zijn aan een opleiding. Word je ouder dan dertig terwijl je al met je studie begonnen bent, dan maakt dat niet uit. Een student moet de Nederlandse nationaliteit hebben.
Log in op Mijn DUO. Ga naar 'Mijn producten' en kies voor 'Studiefinanciering'. Kies achter 'Rentedragende lening' voor 'Aanvragen', 'Wijzigen' of 'Stopzetten'.