In het kort: Jouw Internetaanbieder zou je internetverkeer live kunnen zien op hun netwerk. Maar mag dit niet opslaan. Jouw provider kan dit dus achteraf inzien. De internetprovider geeft je een uniek IP-adres en koppelt dit aan hun database.
Iedereen die toegang heeft tot je internetverbinding kan zien welke websites je bezoekt. Dit geldt onder meer voor je internetprovider, de overheid en eventuele hackers, Daarnaast kunnen de websites die je bezoekt, zoekmachines en nog veel meer partijen ook meekijken.
WiFi routers hebben meestal niet de mogelijkheid om precies te zien wat iemand op het internet doet. Daarnaast is dit zelfs als je toegang hebt tot het "ruwe verkeer" vaak niet mogelijk. Dit heeft te maken met de technologie, waarbij het verkeer vaak versleuteld is.
In Nederland zijn er een aantal regels over wat internetproviders met jouw informatie mogen doen. Zo zijn ze verplicht om alle data die ze van hun gebruikers hebben minimaal 6 maanden te bewaren. De politie kan namelijk een beroep op deze gegevens doen.
Iedereen die jouw internetverkeer kan zien - een school, werkgever, internetprovider, overheidsinstanties of mensen die meekijken op een openbare draadloze verbinding - kan je surfactiviteiten zien.
En docenten op school kunnen ook op onze beeldschermen kijken als we zijn ingelogt op de computer en alles zien wat we doen en onze Browsergeschiedenis bekijken.
Iets terugzoeken in de browsergeschiedenis kan veelal tot ongeveer 90 dagen. Wat ouder is dan 90 dagen wordt automatisch verwijderd. Dat zijn nu nog de voordelen van het bewaren van de browsergeschiedenis.
Nadat een smartphone (rechtmatig) is ontgrendeld heeft de politie in beginsel toegang tot alle informatie op het apparaat. De gemiddelde smartphone bevat informatie over locaties en bezigheden van een verdachte. Op die manier kan er een enorme hoeveelheid privégegevens worden uitgelezen.
Als je thuis een wifi-netwerk hebt en dat niet hebt beveiligd, dan kunnen buren en voorbijgangers toegang krijgen tot je wifi-netwerk. Dat betekent ook dat ze via dat netwerk toegang kunnen krijgen tot je thuiscomputer(s) en netwerk. Je loopt dan het risico dat je persoonlijke gegevens in handen van anderen komen.
In de Google Home-app of de Google Wifi-app kun je zien hoeveel persoonlijke apparaten zijn verbonden met je wifi-netwerk.
Google weet waar je naar zoekt
Maar wist je ook dat alles wat je opzoekt met diezelfde zoekmachine wordt opgeslagen? Dat doet het bedrijf op alle apparaten die je gebruikt. Die zijn ook per apparaat terug te vinden, of gekoppeld aan je Google-account.
Nee, de persoon zal dit zelf nooit te weten komen. Nee diegene zal er niet achter komen, de enige die dat ziet is google zelf, die houden namelijk een database bij met zoekwoord, IP, Datum, maand/dag enz... dus om een lang verhaal kort te maken: nee die persoon zal dat nooit kunnen zien of weten.
De incognito modus beschermt alleen je lokale anonimiteit, niet je online anonimiteit. In andere woorden, de privémodus zorgt ervoor dat de informatie van je online activiteiten niet op de computer zelf worden opgeslagen.
De officier van justitie kan voor het onderzoek naar een misdrijf in bepaalde gevallen de politie opdracht geven om telefoongesprekken af te luisteren en op te nemen of ander elektronisch verkeer te onderscheppen (denk aan e-mail, sms, WhatsApp en Facebook Messenger).
Als uw telefoon wordt afgetapt, kan het zijn dat u tijdens telefoongesprekken achtergrondgeruis hoort. Andere tekenen zijn mogelijk dat de batterij van uw telefoon snel leegloopt zonder dat u hem veel gebruikt, of dat uw toestel erg heet wordt.
De politie registreert allerlei gegevens om haar taken goed uit te kunnen voeren. Bijvoorbeeld telefoonnummers en meldingen. U kunt de politie vragen welke gegevens over u zijn vastgelegd. En aan wie de politie de gegevens verstrekt.
Deze map kan je vinden op de voldgende locatie: C:\Users\(gebruikersnaam)\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\local storage(of Bookmarks). Maar als Chrome ook in deze map je browsegeschiedenis en bladwijzers heeft verwijdert dan heb je herstelsoftware nodig.
Basis. Browsegeschiedenis: Als je je browsegeschiedenis wist, worden de volgende items verwijderd: Webadressen die je hebt bezocht, worden verwijderd van de pagina 'Geschiedenis'. Snelkoppelingen naar die pagina's worden verwijderd van de pagina 'Nieuw tabblad'.
In elke browser kun je de lijst met bezochte websites wissen om je privacy te beschermen of om ruimte op je apparaat vrij te maken. Je kunt ervoor kiezen je browsegeschiedenis automatisch te laten wissen zodra je een browser afsluit.
Bestanden herstellen die uit iCloud Drive of iWork-apps zijn verwijderd. Klik in iCloud Drive op iCloud.com op 'Recent verwijderd' in de navigatiekolom. Klik op 'Herstel alles' of selecteer elk bestand dat je wilt herstellen en klik vervolgens op 'Herstel'.
Zo kun je je Google geschiedenis bekijken en verwijderen
Log in met je Google account. Klik rechtsboven op je profielfoto. Klik op 'Zoekgeschiedenis'. Bekijk vervolgens je zoekgeschiedenis in chronologische volgorde.
Je ouders kunnen je internetgeschiedenis niet zien op de internetrekening. Er zijn bepaalde dingen die uw Internet Service Provider (ISP) via andere wegen kan vertellen, maar ze kunnen uw surfgeschiedenis niet uit de internetrekening halen.