Zowel sturen aan als sturen naar is correct. Als de geadresseerde een persoon of instantie is, zijn beide voorzetsels mogelijk. Ze stuurt zo graag briefjes aan / naar haar pennenvriendje.
Antwoord. Een brief sturen aan iemand en een brief sturen naar iemand zijn beide correct.
Nadruk. Met een brief sturen druk je uit dat de brief naar iemand toe gaat. Bij een brief versturen of een brief opsturen ligt de nadruk iets meer op het moment waarop de brief de deur uit gaat of op de post wordt gedaan.
Het is 'gestuurd' (van sturen) wanneer je een meewerkend voorwerp hebt. 'Ik heb een pakketje aan haar gestuurd. ' Het is 'verstuurd' (van versturen) wanneer je het over een lijdend voorwerp hebt.
De verleden tijd van verzenden is 'verzond'. Het voltooid deelwoord is 'heeft verzonden'.
Wat is de verleden tijd van versturen? De verleden tijd van versturen is 'verstuurde'. Het voltooid deelwoord is 'heeft verstuurd'.
Ja, naartoe wordt aan elkaar geschreven in de zin Ik vraag me af waar al die mensen naartoe gaan. Waar … naartoe is de gesplitste vorm van het voornaamwoordelijk bijwoord waarnaartoe.
Het apparaat waarop de e-mail wordt verzonden, maakt verbinding met de e-mailserver. Dit wordt de 'server voor uitgaande e-mail' genoemd (of SMTP-server). Ter verificatie worden de inloggegevens van jouw e-mailaccount gevraagd. Als het e-mailprogramma juist is ingesteld, dan wordt dit vanzelf doorgegeven.
Online pakket versturen via Mijn DHL
Verstuur een pakket met de Mijn DHL app. Selecteer het gewicht, vul jouw gegevens in en de gegevens van de ontvanger. Betaal met iDeal of creditcard en laat je QR-code scannen bij jouw DHL punt. Dan zorgen wij voor een verzendlabel.
Een poststuk is een briefkaart, brief, tijdschrift of pakket dat via een derde, meestal een gespecialiseerd postbedrijf, tegen betaling, bij de ontvanger bezorgd (in jargon: "besteld") wordt.
ALAT (alanine aminotransferase) is een lever enzym dat gemeten kan worden om een leverziekte vast te stellen. Een enzym is een eiwit dat ervoor zorgt dat een bepaalde stof wordt omgezet in een andere bepaalde stof. ALAT komt in verschillende cellen in het lichaam voor, maar vooral in de lever.
pak·ket (het; o; meervoud: pakketten) 1klein pak, m.n. bij de post: bouwpakket, lunchpakket, postpakket2samenhangend geheel van maatregelen, voorzieningen enz.
Dat is bijvoorbeeld bij wandelen het geval: wandelen – wandelde – gewandeld (stam = wandel, eindigt op –l).
Het voltooid deelwoord is een vorm van het werkwoord.
Voltooide deelwoorden maken deel uit van samengestelde werkwoordstijden. De voltooide tijd wordt gevormd door de persoonsvorm van het hulpwerkwoord hebben of zijn en het voltooid deelwoord van het hoofdwerkwoord. We hebben tot vijf uur gewacht.
Werkwoord "wandelen" - Nederlandse werkwoorden - bab.la werkwoordenvervoeger.
Een handig ezelsbruggetje dat je kunt gebruiken: woorden die eindigen op een d, zoals worden en vinden, kun je vervangen door lopen en dan hoor je of er een t achter moet.
Er is ook een trucje om te achterhalen of u aan het eind van het voltooid deelwoord -t of -d moet schrijven. U kunt daarvoor vergelijken met de verledentijdsvorm. Als die op -de(n) eindigt, krijgt ook het voltooid deelwoord een -d. Als de verledentijdsvorm op -te(n) eindigt, krijgt ook het voltooid deelwoord een -t.
Als de laatste letter van de stam van het werkwoord een medeklinker is en in 't kofschip zit, krijgt het voltooid deelwoord een t als uitgang. Zit de laatste letter van de stam niet in 't kofschip of is dit een klinker, dan krijgt het voltooid deelwoord een d als uitgang.