Gemiddeld is een baby die maat 44 past ongeveer 2-2,5 kg zwaar. Als een kindje zwaarder is, past hij meestal geen kleding in maat 44 voor baby's. Dan is maat 50 over het algemeen ook redelijk passend, al kan het wel iets te lang zijn.
Als je kindje boven de 3 kilo weegt, zal maat 50 waarschijnlijk wel passen. Kindjes met een lager geboortegewicht zullen het beste in maat 44 passen.
Voor je toekomstige kindje is het handig om in maat 50 minimaal 2 á 3 setjes te hebben. De meeste kindjes passen maatje 50 in de eerste 1 tot 3 weken goed. En de eerste dagen maak je altijd extra veel foto's, dus dan is het leuk als jouw kindje de newborn kleding goed past.
De meeste baby's dragen in de eerste maand maat 50. Stop dus in ieder geval een pakje in deze maat in de vluchttas. Is je baby zwaarder dan 3500 gram bij de geboorte? Dan past maat 56 vaak goed.
Om één kledingmaat te verliezen, zou je ongeveer vier kilo aan vet moeten kwijtraken. Voor zij die liever in calorieën dan in kilo's tellen: vermenigvuldig dat getal gewoon met 7000 (ja, om een kilo aan vet te verliezen moet je gemiddeld zo'n 7000 kcal verbranden).
"De gemiddelde Nederlandse vrouw heeft maatje 40 tot 42, maar Nederlandse merken maken al kleren in maat 38."
1.75, 71 kg en maat 40 voor broeken. Shirts een M. 1.75, 71 kg en maat 40 voor broeken.
Maat 62 is een babymaat die tussen maat 56 en maat 68 zit. Deze maat past bij een gewicht van ongeveer 5 tot 6,5 kg en een hoofdomtrek van 40 cm.
Als je twijfelt over je maat, onthoud dan dat maat 44 (XS) de kleinste confectiemaat is en maat 60 (4XL) de grootste. Alles wat daar tussen valt (S, M, L, XL etc.)
"Mannen en vrouwen met een gemiddelde groottte moeten 3 à 4 kg afvallen of bijkomen om een verschil in hun gezicht te zien," zegt Nicholas Rule, professor aan de universiteit van Toronto.
Gezond is tussen 79 en 94, of tussen 68 en 80. Tot 102 en 88 cm wijst op overgewicht, daarboven wijst op obesitas.
De gemiddelde Nederlandse vrouw heeft maat 42 en weegt 80 kilo. Dat is maar goed ook, want de gemiddelde Nederlandse man verkiest een vrouw met die maat. Vollere vrouwen liggen dus beter in de markt dan de slanke vrouw, gepromoot in de boekjes.
Bij de vraag: “Waar val je het eerst af?” denk je meestal meteen aan het verschil tussen het onderhuidse vet op je benen, buik en bovenlichaam. Maar wat blijkt, is dat mensen met overgewicht voornamelijk eerst visceraal vet verliezen. Visceraal vet is het vet binnen in de buikholte, tussen de organen.
Als je 10 kilo vetmassa verliest, dan verlaat zo'n 8,4 kilo massa het lichaam via de longen als CO2 en 1,6 kilo als water. 'Met andere woorden, het leeuwendeel van het gewicht dat we verliezen ademen we uit, voornamelijk als CO2 en deels als water,' vertelt Matthys.
Uit onderzoek blijkt dat, afhankelijk van de inspanningen die je levert, je na 2 tot 3 weken een verschil op de weegschaal en in de spiegel zult zien. Maar dit hangt ook af van een aantal andere factoren.
Kies voor een pyjama of nachthemd met knoopjes om je baby makkelijk te kunnen voeden. Het heeft geen zin om jezelf meteen na de bevalling in een strakke broek of jeans te wurmen. Laat je lichaam uitrusten en geniet van de eerste momenten met je baby in een comfortabele joggingbroek of (zwangerschaps)legging.
Onder een boxpakje kan gewoon een romper gedragen worden.
Doorgaans is het advies om als onderdeel van de babyuitzet minimaal 3 rompertjes in maat 50/56 en 3 in maat 56/62 te hebben. Er zijn echter ook behoorlijk wat (toekomstige) ouders die alleen al in maat 50/56 meer dan 10 rompertjes hebben.