– Gebruik een antiperspirant dagelijks en bij voorkeur 2x per dag. Een antiperspirant gaat pas na een aantal dagen echt goed werken, dan raken namelijk de zweetklieren pas goed verstopt. Stop je met aanbrengen, dan verdwijnt de werking ook geleidelijk weer.
Iedere dag deo opdoen is eigenlijk helemaal niet nodig. Laat staan het in de loop van de dag nog eens te doen. Als je een goede deodorant hebt, zou je het volgens dokter Harper maar 1 à 2 keer per week op hoeven te spuiten of smeren. "Breng twee stroken deo omhoog en twee stroken deo omlaag aan op je oksel."
Met een spuitbus kun je bepalen hoeveel deodorant je moet aanbrengen met de sprayduur. Ons advies? Het is niet nodig te sprayen tot je in een wolk gehuld bent - twee seconden op elke oksel volstaat, wat eigenlijk neerkomt op kort, stevig sprayen.
Deodorant is veilig
Uitgebreid wetenschappelijk onderzoek toont tot nu toe aan dat parabenen veilig zijn voor mens en milieu. Het gebruik van parabenen als conserveringsmiddel voor cosmetica en andere productgroepen is goedgekeurd door de Europese Commissie. Deodorant kan je dus veilig gebruiken.
Geen deodorant of anti-transpiratiemiddelen dragen kan voor- en nadelen hebben, afhankelijk van hoe jij en anderen denken over je natuurlijke lichaamsgeur. „Als je stopt met het dragen van deodorant of anti-transpirant, kun je na verloop van tijd een sterkere geur ontwikkelen”, volgens dermatoloog Amanda Doyle.
Er bestaan verschillende alternatieven die bij de meeste drogisterijen en apotheken al te koop zijn. De zeepjes zijn meestal in neutrale geur te verkrijgen, maar bevatten ook vaak een extra fris geurtje zoals lavendel, grapefruit of groene thee.
Benzyl alcohol is een veelgebruikte geurstof. Deodorant met benzyl alcohol is veilig te gebruiken. Als je een parfumallergie hebt, kun je beter een deodorant zonder parfum kiezen.
Spray is minder effectief
Qua mildheid maakt het dus niet uit of je een deoroller of deospray gebruikt. Toch raad ik je aan om een goede roller of tube te gebruiken in plaats van een spray. Een van de redenen: de effectiviteit. Uit onderzoek blijkt dat slechts 11,4% van een spray de huid bereikt.
De natuurlijke deo's van MetOlijf.nl sluiten de huid niet af, bevatten geen aluminium chloorhydraat, parabenen, alcohol en sulfaten en zijn ook niet schadelijk voor het milieu. De deo's werken door de bacteriën die de zweetgeur veroorzaken, tijdelijk te elimineren.
We raden je daarom aan om voor een anti-transpirant te gaan als je zo min mogelijk wil zweten. De anti-transparant deodorant van Dermolin is hier super geschikt voor! De Dermolin anti-transpirant roller is een fijne anti-transpirant die 24 uur geurtjes tegengaat.
Geeft 48 uur lang betrouwbare bescherming tegen transpiratie en lichaamsgeur en biedt de milde verzorging van NIVEA.
Het is algemeen bekend dat deodorant een 'zweetgeur' helpt te voorkomen, maar deodorant kan de huid ook irriteren. Vooral wanneer je last hebt van een gevoelige huid.
Er is geen juiste leeftijd om deodorant te gaan gebruiken. Sommige kinderen beginnen te zweten vanaf 7 jaar en anderen pas vanaf 10 jaar. Sommige kinderen hebben een duidelijke geur en anderen niet. Dit komt omdat geur wordt veroorzaakt door 2 factoren; de bacteriën op je huid en de werkende apocriene zweetklieren.
Een goede deo voor als je een gevoelige huid hebt, is Dermolin Anti-Transpirant Spray. Dit product bevat aluminiumzouten. Deze vernauwen de klieren, maar dringen niet in de huid. Of bijvoorbeeld Deoleen Sensitive Roller.
De deo van Loveli is de eerste deodorant zonder aluminium die écht werkt. Op basis van kokosolie, zuiveringszout en zinkoxide. Het blokkeert je zweetklieren niet, maar neutraliseert zweetgeurtjes zodra het zweet je huid bereikt. Je zweet dus nog wel, maar je ruikt niets.
Met een natuurlijke deodorant is die kans minder groot, aangezien ze vaak geen parabenen, conserveermiddelen, alcohol of aluminium bevatten. Voor de geur worden wel vaak bloemenextracten toegevoegd, waar mensen met een zeer gevoelige huid of allergie op kunnen reageren.
Gebruik een deodorant of antitranspirant die is gemaakt om zacht te zijn voor de huid, zoals de NIVEA Pearl & Beauty Deodorant Spray, om irritatie en jeuk te beperken.
Draag luchtige kleding van katoen. Was u elke dag met water en zeep. Een deodorant of lotion met aluminium-zouten kan ook helpen. Soms komt veel zweten door bijvoorbeeld de overgang, angst, overgewicht, alcohol of drugs.
Zweet zelf is geurloos. Pas wanneer het in aanraking komt met de bacteriën op de huid, krijgt het een typische zweetgeur. De werkzame stoffen in deodorant pakken de bacteriën aan, zodat ze geen kans hebben om een nare geur te ontwikkelen.
Anti-transpiranten bevatten aluminiumzouten die de hoeveelheid zweet verminderen en ervoor zorgen dat je oksels droog blijven, zodat onaangeame geurtjes geen kans krijgen. Deodoranten bevatten geen aluminiumzouten die de transpiratie tegengaan, maar wel actieve ingrediënten die ongewenste geurtjes bestrijden.
Parfum als alternatief voor deodorant gebruiken is ok voor noodgevallen, maar niet ideaal. Behalve dat parfum meestal veel duurder is dan deodorant is het ook gewoon een ander product. Een deodorant bevat een geurneutraliserende technologie en kan (in het geval van een antiperspirant) ook vocht tegen houden.