Wireless Powershare staat ook wel bekend als 'Reverse Wireless Powershare'. Ofwel omgekeerd draadloos opladen. Met omgekeerd draadloos opladen draaien de rollen om. Met deze functie gebruik je namelijk de batterij van je toestel om andere apparaten, zoals wearables of een ander toestel, draadloos op te laden.
Geen enkele iPhone heeft Powershare. Je kunt dus niet met een iPhone een andere telefoon of bijvoorbeeld je Airpods opladen. Hoewel deze functie in theorie mogelijk is voor de nieuwe Apple producten, kiest Apple er voor om deze functie niet te activeren.
1 Veeg naar beneden vanaf de bovenkant van het scherm om het meldingspaneel te onthullen. 2 Tik op "Wireless PowerShare" om te activeren. Een blauw knipperlichtje verschijnt op de achterkant van je apparaat wanneer Wireless PowerShare is geactiveerd. 3 Plaats de apparaten met de rug naar elkaar toe.
iPhone 2019 Wireless PowerShare
De nieuwe functie heet 'Wireless Powershare'. Hiermee is het mogelijk om andere apparaten op te laden door ze op de achterkant van je iPhone 2019 te leggen. De techniek werkt met de Qi-standaard, wat we kennen van andere draadloze opladers.
Helaas kun je dus niet je Apple Watch opladen met je iPhone. De Samsung Galaxy Watch 4 kun je wel opladen met een (recente) Samsung smartphone.
Je kunt een powerbank gebruiken om je Apple Watch op te laden. Heb je een usb-lader in de auto, dan kun je ook op die manier opladen. Er zijn zelfs speciale powerbanks die ontworpen zijn voor je Apple Watch. Deze zijn vaak vrij compact, dus ideaal voor onderweg.
Je hebt een iPhone 8 of nieuwer nodig. De iPhone heeft een ingebouwde draadloze oplaadfunctie waarmee het apparaat op een eenvoudige en intuïtieve manier kan worden opgeladen. Je iPhone werkt met Qi-gecertificeerde opladers die beschikbaar zijn als accessoires en in auto's, cafés, hotels, luchthavens en meubilair.
Deze Android telefoons hebben Wireless Powershare:
Xiaomi 12 en 12 Pro. Xiaomi Mi 11, Mi 11 Pro, en Mi 11 Ultra. Google Pixel 6 en Pixel 6 Pro.
Deze functie heet Powershare en je kunt zowel Android-smartphones als iPhones van stroom voorzien. Het werkt als volgt. Je legt de Galaxy S10 met zijn achterkant op een andere telefoon waarna de batterij van dit toestel automatisch wordt opgeladen.
Zo kun je je iPhone opladen met deze apparaten: Externe batterij: Verbind de powerbank met de iPhone via een USB-kabel. De meeste powerbanks hebben een USB-poort waar je de USB-kabel van je iPhone op kunt aansluiten. Schakel de externe batterij in en wacht tot de iPhone volledig is opgeladen.
Welke iPhone heeft Powershare? Er is geen iPhone die deze functie ondersteunt. Je kan dus niet met je iPhone een andere iPhone of andere wearables opladen.
Elk apparaat - smartphone of wearable - dat Qi draadloos opladen ondersteunt, kan worden opgeladen met de Galaxy S21. Dit omvat Apple iPhones vanaf de iPhone 8 en nieuwer, elk Android toestel met draadloos opladen, evenals Samsung's Galaxy Buds, of de Galaxy Watch 3 bijvoorbeeld.
Apple apparaten laad je snel op met een Power Delivery snellader. Je hebt hiervoor een oplader met minimaal 20 watt vermogen nodig. Na een half uur laden zit je batterij voor ongeveer 50 procent vol. Met de oude 5 watt lader die vroeger bij je iPhone zat, zit je na een half uur pas rond de 20 procent.
Om te zien welke apps op jouw smartphone de grootste energievreters zijn, moet je in iOS naar Instellingen / Batterij gaan, en op Android naar Instellingen / Batterij & energiebesparing / Batterijgebruik. Hier staat een lijst met alle apps die je gebruikt en hoeveel van je batterij ze verbruiken.
U kunt uw oplaadcase opladen met of zonder de AirPods erin. Opladen gaat het snelst als u daarvoor een USB-lichtnetadapter voor de iPhone of iPad gebruikt of als u de oplaadcase aansluit op uw Mac.
Gebruik je smartphone niet tijdens het opladen van de accu
Als je je telefoon tijdens het laden intensief gebruikt, is dat namelijk erg slecht voor de accu. Je verstoort zogezegd de laadcyclus. Dat kan ervoor zorgen dat bepaalde cellen sneller slijten dan andere, met een onvoorspelbare batterijduur als gevolg.
Niet alle opladers zijn snelladers, en niet alle smartphones kunnen via snelladen worden opgeladen. Om te kunnen snelladen heb je een snellader en een smartphone met snellaadfunctie nodig. Er zijn daarnaast verschillende snellaadtechnieken.
Deze waarschuwingen kunnen om verschillende redenen verschijnen: De oplaadpoort van uw iOS-apparaat is vuil of beschadigd. Uw oplaadaccessoire is defect, beschadigd of niet door Apple gecertificeerd. De USB-lader is niet ontworpen om apparaten op te laden.
Wil je jouw iPhone draadloos opladen? Laad je iPhone 14 op met een draadloze oplader, zonder gedoe met rondslingerende kabels.
Welke andere iPhone modellen laad ik draadloos op? De volgende toestellen laad je wel draadloos op, maar niet met MagSafe: iPhone SE 3 (uit 2022) en iPhone SE 2 (uit 2020) iPhone 11, 11 Pro en 11 Pro Max.