Werkwoorden als lunchen (lunch, luncht, lunchte, geluncht), crashen (crash, crasht, crashte, gecrasht) en matchen (match, matcht, matchte, gematcht) worden eveneens op deze manier vervoegd.
Je schrijft 'gematcht' (niet: gematched) en 'gemaild' (niet: gemailed). Soms is voor de uitspraak een e in het woord onmisbaar.
matchen = matchen werkw. Uitspraak: [`mɛtʃə(n)] Verbuigingen: matchte (verl. tijd enkelv.) Verbuigingen: heeft gematcht (volt.
Het woord matchen staat in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de Nederlandse Taalunie.
Is het 'de wort' of 'het wort'?
Het is 'het wort', want wort is onzijdig. Als je het aanwijst is het 'dat wort'.
als trefwoord met bijbehorende synoniemen: match (zn) : kamp, krachtmeting, ontmoeting, potje, race, spel, spelletje, sportwedstrijd, treffen, voetbalwedstrijd, wedkamp, wedstrijd.
Hoe werken Tinder® matches? Twee leden moeten beiden de Swipe naar Rechts functie gebruiken om elkaar een Like te geven om een match te maken.
Het correcte voltooid deelwoord van faxen is gefaxt.
De stam van faxen is fax. Om het voltooid deelwoord te vormen, voegen we vooraan het voorvoegsel ge- toe. Achteraan voegen we de uitgang -t toe, omdat ook de verledentijdsvorm op -te(n) eindigt (faxte(n)).
ik download, jij downloadt, wij downloaden. ik downloadde, wij downloadden. ik heb gedownload.
match {znw.} matching {bn.} competitive match {znw.}
Matcher is een elektronisch scansysteem dat ondersteunt in het voorkomen van misidentificatie of verwisselingen van lichaamsmateriaal, zoals eicellen, sperma en embryo's.
Een partner om samen leuke dingen te doen. Lekker samen naar feestjes gaan in plaats van alleen. Ik wil me veilig en geaccepteerd voelen”. Wat er dan gebeurt is dat je gaat nadenken over de zaken waardoor jij je gelukkig en goed voelt in een relatie.
Wat is de verleden tijd van matchen? De verleden tijd van matchen is 'matchte'. Het voltooid deelwoord is 'heeft gematcht'.
Het zelfstandig gebruikte betrekkelijk voornaamwoord welke kan worden gebruikt om te verwijzen naar woorden in het meervoud of naar de-woorden in het enkelvoud. Het kan dan altijd door het betrekkelijk voornaamwoord die worden vervangen.
Vind je begrippen als 'onderwerp' en 'lijdend voorwerp' lastig, dan kun je ook de volgende regel toepassen: hij = onderwerp. hem = lijdend voorwerp. aan/voor = meewerkend voorwerp.