Het omrekenen van m/s naar km/h en andersom is heel eenvoudig. Om van m/s naar km/h te gaan vermenigvuldig je met 3,6, dus 10 m/s x 3,6 = 36 km/h.
Om te weten hoeveel meter je per seconde aflegt moet je de snelheid vermenigvuldigen met 1000. Je hebt dan het aantal meter per uur. 1 uur heeft 3600 seconden. Deel de uitkomst door 3600 en je weet hoeveel meters je per seconde aflegt.
Dit doe je met de volgende formule: m/s * 3,6 = km/u. Het enige wat je hoeft te doen is je meter per seconde te vermenigvuldigen met 3,6.
Een bewegingssnelheid wordt volgens de SI eenheden gemeten in meter per seconde (m/s). Dat komt overeen met het afleggen van 1 meter in 1 seconde.
Het omrekenen van m/s naar km/h en andersom is heel eenvoudig. Om van m/s naar km/h te gaan vermenigvuldig je met 3,6, dus 10 m/s x 3,6 = 36 km/h.
Om een goede afstand te hebben, moet je de 2 seconden regel respecteren. Dit houdt in dat je bij 50 km/u ongeveer 28 meter afstand moet hebben op je voorligger. Om je auto tot stilstand te brengen, heb je 2 seconden om te reageren en ben je alweer bijna 28 meter verder!
Een auto rijdt 180 kilometer. Hier doet hij 1,5 uur over. Om vervolgens de snelheid te berekenen deel je het aantal kilometers door het aantal uur. Je krijgt dan: 180/1,5 = 120 km/h.
Om je looptempo te berekenen, deel je de afstand die je hebt gelopen door je looptijd.
Een meter is gelijk aan 100 centimeter en 1000 millimeter. 10 meter is een decimeter, 100 meter is een hectometer en 1000 meter is een kilometer.
Die '3,6' is eigenlijk heel logisch. In één uur zitten namelijk 60 minuten van 60 seconden. Oftewel, er zitten 60 · 60 = 3600 seconden in één uur. Op die manier kun je zeggen dat Peter (uit het vorige voorbeeld) in één seconde 33,333 meter aflegt.
Een decameter is gelijk aan 10 meter. Een orka of zwaardwalvis heeft een lengte van ongeveer een decameter.
De eenheid van de versnelling is m/s2. Wat betekent dit? Stel dat de snelheid van een voorwerp elke seconde 1 meter per seconde toeneemt. We zeggen dan dat de snelheid 1 meter per seconde per seconde toeneemt.
5 min/km is 12 km/u.
Snelheid
Experts zeggen dat joggers een gemiddeld tempo van tussen de 6 tot 10 km/uur aanhouden, en dat hardlopers sneller dan 10 km per uur lopen, in een tempo van ongeveer 6 minuten en 12 seconden per km. Bedenk daarbij wel dat het verschil tussen joggen en hardlopen per persoon varieert.
Hoeveel km per uur hardlopen is normaal? Een gemiddelde hardloper loopt 11 kilometer per uur. Maar als je begint met hardlopen dan is het normaal dat jouw tempo rond de 10 kilometer per uur ligt. Als doorgewinterde hardloper zal je al snel de 14 a 15 km per uur aantikken.
Wat zijn realistische tijden om een kilometer te lopen? Volwassenen lopen doorgaans met een snelheid van 6-7 kilometer per uur, dus de meesten kunnen aannemen dat het ongeveer 10 minuten duurt om 1 kilometer te lopen.
Als je de snelheid weet, in dit geval 20 km/u, dan weet je dat de fietser 20 kilometer aflegt in 60 minuten. De helft van de afstand leg je af in de helft van de tijd. 5 km is een kwart van de afstand, dus leg je die afstand ook af in een kwart van de tijd.
Maar tot 10 km afstand is het heel goed te doen op de fiets, u zult er ongeveer een half uur over doen, maar als u elke dag gaat fietsen zult u zien dat u er steeds minder tijd nodig hebt voor dezelfde afstand.
1 minuut is 60 seconden. Dus 93 seconden is 1 minuut en 33 seconden.
Bedoeling is om in duizend seconden oftewel 16 minuten en 40 seconden een driegangenmenu op tafel te toveren.
Het is belangrijk om voldoende afstand te houden ten opzichte van uw voorganger. De remweg is reactietijd + de tijd die uw auto nodig heeft om tot stilstand te komen. Naarmate u sneller rijdt wordt de remweg langer. De vuistregel is om 2 seconden afstand te houden ten opzichte van uw voorganger.