De eerste Bakker Bart-winkel werd in 1977 geopend in het Nijmeegse winkelcentrum Dukenburg. Ondernemer Bart van Elsland had het vernieuwende idee zijn oven een prominente plaats in de winkel te geven. Zo konden zijn klanten zien hoe het brood vers uit de oven kwam.
De nieuwe eigenaar van Bart's Retail is de nieuw opgerichte holding Vital Food Group B.V.; tot deze holding behoort ook Bakerstreet Holding B.V. De aandelen van Bart's Retail, met het hoofdkantoor in Beuningen en van Bakerstreet, met het hoofdkantoor in Utrecht, zijn overgedragen aan de nieuwe holding.
Bakker Bart is een Nederlandse franchiseketen van broodjeszaken opgericht door Bart van Elsland (1954-2007).
Bakker Bart is een innovatieve ondernemende formule met een warme passie voor brood. De oer-Hollandse formule is een begrip in Nederland en biedt op meer dan 150 locaties verse producten aan.
Hoeveel verdient een bakker bart in Nederland? Als we kijken naar de bakker bart salarisstatistieken in Nederland op 24 mei 2023, dan maakt de vertegenwoordigde werknemer € 29.160; om preciezer te zijn is het salaris € 2.430 per maand, € 608 per week of € 15,99 per uur.
Check je salaris!
Minimum en maximum salaris voor Bakkers en banketbakkers - van € 1.455 tot € 3.321 per maand - 2023. Het aanvangssalaris van een Bakkers en banketbakkers bedraag meestal tussen de € 1.455 en € 2.221 bruto per maand.
Als je 13 of 14 jaar bent, mag je helpen bij licht, niet-industrieel werk. Voorbeelden: Je mag helpen bij lichte werkzaamheden in een winkel, zoals helpen bij het vakken vullen of inpakken.
De 43-jarige bakker Domi Vélez is door de International Union of Bakers and Confectioners tijdens de telematische verkiezing World Baker 2021 in München tot beste bakker ter wereld gekozen.
Hebreeërs waren eerste banketbakkers
Er bestaat onder historici geen discussie over wie de eerste banketbakkers waren. Dat waren de Hebreeërs die leefden in de huidige landen Israël, Jordanië en Irak. Zij maakten in het tweede millennium voor Christus al banket.
Bestel jouw koffiebroodje nu, en je kunt deze binnen het uur afhalen bij jouw favoriete Bakker Bart. Tevens komen wij graag bezorgen bij bestedingen vanaf €12,50!
Bakker is een van oorsprong Nederlandse achternaam, die mogelijk is afgeleid van het beroep bakker. In 2007 waren er in Nederland 55.273 naamdragers, waarvan de grootste concentratie op Urk. Daar had namelijk 5,80% van de inwoners deze achternaam. Het is de zesde meest voorkomende achternaam in Nederland.
Het ontbijt assortiment van Bakker Bart bestaat uit drie bezorgontbijtjes: het lekker uitgebreid bezorgontbijt, het goedemorgen bezorgontbijt én het bubbels bezorgontbijt. Alle ontbijtjes bestaan uit drie broodjes en een croissantje, wat aangevuld wordt door een aantal belegsoorten en heerlijke, verse sinaasappelsap.
Als Bakker is het hard werken. Vaak werken Bakkers vroeg in de ochtend, om het brood op tijd klaar te kunnen krijgen voor klanten die het 's ochtends vers willen kopen. Om als Bakker succesvol te zijn is het belangrijk om wilskracht en veel discipline te hebben.
De geschiedenis van het brood gaat terug tot ongeveer 30.000 jaar geleden. Brood zou zijn ontstaan toen voor het eerst graankorrels werden gekneusd met een steen en gemengd met water, zodat er een soort pap ontstond. Deze pap werd gekookt, ingedikt en daarna in de zon gelegd of gebakken op stenen uit het vuur.
Zoals bij vele zaken die we de dag van vandaag nog gebruiken, waren de oude Egyptenaren waarschijnlijk ook weer de eersten die iets fabriceerden dat op een taart leek. Zo bakten ze rond 9500 voor Christus haver, tarwe of rogge op hete kooltjes en vulden ze de gebakjes met honing.
In principe zit er geen verschil tussen de broden van de reguliere supermarkt en die van de bakker (qua voedingswaarde). Wanneer je kijkt naar twee dezelfde broden, zal er qua voedingswaarde niet zo veel verschil in zitten. Dit is de reden dat brood bij de bakker niet per se gezonder is.
Borgesius is de grootste bakker van Nederland. Alle acht industriële Borgesius bakkerijen leveren aan Albert Heijn. Daarnaast zijn er nog elf industriële Goedhart bakkerijen, tevens van de familie Borgesius, die aan de overige retail leveren.
Gemiddeld kost een brood in Nederland € 2,33, hiervoor krijg je maar liefst 22 sneetjes. Een boterham kost dus iets meer dan 10 eurocent. Het beleg op de boterham is vaak vele malen duurder.
De gemiddelde omzet van een Nederlandse bakker in 2021 bedroeg circa 1.036.000 euro. 43% van de omzet bestond uit broodproducten, 25% patisserie, 11% chocoladeproducten en 21% aan andersoortige producten zoals koffiekoeken, hartige producten, beleg...
Let op; je mag je al vanaf 14 jaar verkiesbaar stellen. Je kunt zelf een rechtszaak aanspannen. Werken mag je nu niet alleen overdag, maar ook 's nachts. Je mag trouwen.
Regels voor werken in de horeca 13- en 14-jarigen
Dat betekent dat ze alleen op zaterdag mogen werken (vakantie of geen vakantie) en tijdens schoolvakanties. Hun werkzaamheden in de horeca bestaan dan enkel uit 'niet-industriële hulparbeid van lichte aard'. Dit zijn bijvoorbeeld taken als hulp bij het bedienen.
Kinderen van 12 jaar mogen alleen werken als ze een werkstraf hebben. Zij mogen dan helpen bij licht, niet-industrieel werk. Bijvoorbeeld bij parkeergarages vegen of afwassen in de keuken van een verzorgingshuis. Ook kan het gaan om een leerproject.
Het minimumloon van een 15-jarige is €3,04 per uur. Gelukkig krijg je op veel werkplekken ook nog eens toeslag. Het uurloon van een 13-jarige vakkenvuller kan dan zomaar oplopen tot €4,55. Daarnaast kun je nóg meer gaan verdienen wanneer je fooi krijgt.
Wat verdient een 13-jarige? Omdat je maar beperkt mag werken, is er geen minimumsalaris voor een 13-jarige. Dat betekent meestal dat je voor jouw bijbaan als je 13 jaar bent qua salaris evenveel krijgt als iemand van 15. In 2023 ligt het uurloon van een 13-jarige dan ook meestal op € 3,04.