Android 8.1 krijgt sinds november 2021 geen updates meer en Android 9 sinds februari 2022.
De Galaxy S9 ontving als laatste de beveiligingspatch van maart 2022. Simpel gezegd waren Samsung en Google tot die maand deels verantwoordelijk voor de beveiliging van jouw toestel. Deels, want een zekere verantwoordelijk draag je natuurlijk altijd zelf.
Android 9.0 (Pie) biedt een flink aantal verbeteringen die het besturingssysteem weer een frisse look meegeven. Ook biedt Google betere ondersteuning voor nieuwe hardware, zoals dubbele camera's en schermen met een notch.
Android 10 is de opvolger van Android 9.0 (Pie) en de allernieuwste versie van Googles mobiele besturingssysteem. De update richt zich voornamelijk op het verbeteren van je privacy, maar introduceert ook andere toffe verbeteringen. De eerste versie werd op 13 maart 2019 uitgebracht.
De eerste Android 11-bèta verscheen in februari, de tweede in maart en de derde in augustus. De definitieve Android 11-update is in september 2020 uitgebracht.
Conclusie Android 11 review
Android 11 is niet zo'n spannende update als zijn voorgangers, maar wel eentje die het mobiele besturingssysteem weer completer en iets volwassener maakt. Chat-apps en notificaties staan meer centraal en dankzij de nieuwe privacy-opties krijg je meer controle over de apps op je telefoon.
Open Instellingen op je smartphone. Kies Over deze telefoon. Selecteer Systeem updates. Kies Controleren op updates.
Android 7 wordt sinds november 2019 niet meer ondersteund en krijgt geen updates meer.
De Mobiele telefoons gaan gemiddeld vijf jaar mee. Om preciezer te zijn: een Android vier jaar en een iPhone 6 jaar. De fabrikanten hebben een korte periode om de smartphone te produceren. Er zit veel stress achter de productie omdat je zo snel mogelijk met de nieuwste technologieën op de markt moet komen.
Hoe lang je na de introductie van het apparaat nog updates ontvangt, verschilt per merk en daar binnen nog per productlijn. Android toestellen bieden minstens 2 jaar updates, Android One toestellen 3 jaar en bij Samsung en Apple krijg je zelfs 5 jaar updates.
Toe aan vervanging: Galaxy S10 en A50
Gebruikers van de Samsung Galaxy S10-serie of Galaxy A50 krijgen in de toekomst geen beveiligingsupdates meer. De smartphones staan niet langer op Samsungs 'updatelijst', wat helaas betekent dat het gebruik van de toestellen onveiliger wordt.
Android 10 is de opvolger van Android 9.0 (Pie) en de allernieuwste versie van Googles mobiele besturingssysteem. De update richt zich voornamelijk op het verbeteren van je privacy, maar introduceert ook andere toffe verbeteringen. De eerste versie werd op 13 maart 2019 uitgebracht.
Android 12 is de opvolger van Android 11 en de grote update van 2021.
Google gebruikt elk jaar een interne naam voor een nieuwe Androidversie. Deze codenamen zijn gebaseerd op desserts, net zoals de oudere Androidversies een dessertnaam kregen, zoals Android KitKat en Android Pie. De codenaam voor Android 14, de versie die in 2023 zal worden gelanceerd, is nu ook bekend.
Android 7.0 Nougat is de nieuwste Android-versie die sinds augustus 2016 beschikbaar is. Lang niet elk toestel zal de software echter ontvangen.
Op een vouwbare smartphone werkt Android 12 beter dan Android 11, omdat de software in zijn geheel slimmer omgaat met de verspringende schermruimte als het toestel in- en uitklapt. Ook heeft Google technische verbeteringen doorgevoerd, zodat apps en games automatisch het juiste schermformaat gebruiken.
De beste manier om een Android-update te forceren, is door naar Instellingen > Software-update > Downloaden en installeren te gaan. U kunt Android-updates ook forceren door het Android-besturingssysteem opnieuw te installeren via een pc of uw Android te rooten voor diepgaandere aanpassingen.
Google Pixel 7 Pro. De Google Pixel 7 Pro is de beste Android telefoon van Google van dit moment. De telefoon komt uit 2022, maar is nog altijd een topper in 2023.
Of jij straks kunt genieten van de nieuwste features, hangt af je smartphone en je provider. Samsung geeft bijvoorbeeld aan vier jaar lang ondersteuning te geven. Heb jij een nieuwere smartphones? Dan kun je erop rekenen dat jij straks Android 13 op je telefoon hebt.
Android 12 draagt bij aan jouw veiligheid. Dankzij nieuwe gebruiksvriendelijke, krachtige privacyfuncties heb je altijd de controle over wie je gegevens kan zien en wanneer.