Daarop werd uiteengezet dat op het grondgebied van de Nederlanden, die de Italianen 'Paesi Bassi' noemen en die grotendeels samenvallen met de huidige Benelux, zich tijdens de middeleeuwen een aantal vorstendommen ontwikkeld hebben, zoals Vlaanderen, Brabant, Holland, Limburg, Loon, Gelderland, Friesland, Namen, ...
Nederland is een land dat op veel gebieden voorop loopt in de ogen van Italianen. Op het gebied van waterbouw, architectuur, design, duurzaamheid. Italianen vinden dit mooi en daarom wordt er veel over bericht in de Italiaanse media.
'De meeste Italianen idealiseren Nederland als een liberaal land, waar alles goed is georganiseerd en iedereen werk heeft', zegt Arthur Weststeijn, docent Italiaanse geschiedenis en auteur van Nederlanders in Rome in het AD. 'Als Italianen zien hoe Nederlanders zich in Italië gedragen, verbazen ze zich.
De omvang van de economie (het bruto binnenlands product, oftewel bbp) per hoofd van de bevolking is in de 'vrekkige vier' – Denemarken, Zweden, Nederland en Oostenrijk – inderdaad groter dan in Italië, Spanje, Portugal of Griekenland.
Het draait om balans en kleine porties
Italianen stoppen gewoon met eten als ze vol zitten en nemen dan een koffie. Maar ook de ingrediënten van hun dieet zijn uitgebalanceerd: niet te veel vet, net genoeg koolhydraten, veel vis en kip en weinig rood vlees.
Genetisch onderzoek heeft aangetoond dat de Italianen hoofdzakelijk afstammen van vier voor-Romeinse volken: de Grieken, de Liguriërs, de Osco-Piceniërs en de Etrusken. De Romeinen en de vele bezetters die Italië tijdens en na de Romeinse tijd nog heeft gehad, hebben relatief weinig sporen achtergelaten.
Italianen zijn traditioneel, gastvrij en warm maar ook heel zeker van hun zaak; Er gaat niets boven hun land, keuken en gewoontes!
(scheldwoord), (vulgair) rot op!, sodemieter op!
Hoe roep je een ober in Italië? Als je de ober bij je wilt roepen, steek je een vinger op en probeer je oogcontact te maken.
De officiële naam van het land is Koninkrijk der Nederlanden. Koning Willem Alexander is de koning van het land. Met Holland worden slechts de twee provincies Noord-Holland en Zuid-Holland bedoeld.
De officiële Engelse aanduiding van Nederland is the Netherlands. In het buitenland is Nederland echter vooral bekend als Holland. Holland was de naam van de provincie die het land in de Gouden Eeuw (de zeventiende eeuw) over de hele wereld bekend heeft gemaakt.
Nederland → Holanda, Países Bajos.
Dat is er ook nog steeds bij volwassenen: 36 % van de Italiaanse mannen gaat pas na mezzanotte, middernacht, naar bed in tegenstelling tot 23% van de Italiaanse vrouwen. Nederlanders daarentegen gaan gemiddeld eerder naar bed, namelijk tussen 23.00 en 23.15 uur.
Italianen staan er om bekend dat ze hun handen graag en vaak laten spreken. Als je Italiaans spreekt zonder handgebaren, spreek je eigenlijk niet echt Italiaans. Handgebaren zijn echt een aanvulling op wat je zegt; ze helpen je uitdrukken wat je bedoelt.
De meeste Italianen trokken naar Zwitserland en Duitsland. Omdat Nederland actief gastarbeiders wierf in Italië, kwamen er ook veel naar Nederland. In de jaren '40 en '50 werkten er al Italianen in de mijnen in Limburg. Na 1955 wilden ook andere Nederlandse bedrijven Italiaanse werknemers aanstellen.
Ze eten alleen vers voedsel
In een Italiaanse keuken zal je niet snel kant en klaren pakjes en zakjes tegenkomen. Italianen eten namelijk bij voorkeur vers. Voor de pasta gebruiken ze bijvoorbeeld verse vis, aubergines en courgettes. En de pastasaus maken ze zelf met verse tomaten.
Spaans en Italiaans lijken erg veel op elkaar. Ze kunnen best wel wat van elkaar verstaan. Ook Portugees en Spaans..
Italianen zijn erg stellig voor wat betreft het gebruik van producten uit eigen land, als het op koken aankomt. Italianen hebben een hekel aan Ketchup, beter is (verse) tomatensaus uit de Italiaanse keuken. De traditionele Italiaanse pizza heeft geen ananas, deze vrucht komt van oorsprong niet uit Italië.
Nederlanders hebben een gemiddeld netto vermogen van 87.980 euro. Het rijkste land ter wereld is de Verenigde Staten, met een gemiddeld netto vermogen van 177.210 euro per inwoner. Zwitserland staat op de tweede positie met 175.720 euro aan netto vermogen.