Mocha koffie, ook wel caffe mocha genoemd, heeft wat weg van een caffe latte. Voor veel mensen is het een favoriet door de zoete smaak. Waardoor deze zoete smaak ontstaat? Door chocolade.
Een kopje koffie choc bestaat uit koffie, cacao en melkschuim. Dit is een heerlijke zoete chocodrank met een lichte smaak van koffie. Houd je van zoet en chocolade, maar heb je ook behoefte aan wat cafeïne? Dan word je hier vast en zeker blij van!
de espreschoc (een espresso met warme chocolademelk)
Dessert: arabica en een beetje robusta
Een zachte en subtiele koffie met een aangenaam, fruitig aroma.
Het is een combinatie van koffie en chocolade. In een caffé mocha of moccaccino zul je dan ook altijd een vorm van chocolade terugvinden. Dit kan zijn in de vorm van bijvoorbeeld chocolademelk, chocolade siroop of smeltchocolade. De chocolade wordt met de espresso gemengd en dit zorgt voor een heerlijke zoete koffie.
Een geraffineerde combinatie van Starbucks espresso en romige melk, met donkere chocolade en tonen van zeezout.
Dan is een doppio precies wat je zoekt. 'Doppio' is het Italiaanse woord voor dubbel. Je krijgt dus twee keer zoveel espresso, waardoor je nog langer van je koffie geniet. Deze drank is zo populair dat de dubbele espresso op veel plekken de standaard is, ook in Italië.
Je kunt een Lungo zien als een 'uitgerekte espresso'. De bereidingswijze komt grotendeels overeen met die van een espresso, met dezelfde hoeveelheid koffie maar een grotere hoeveelheid water. Voor een Lungo koffie wordt meestal twee keer zoveel water gebruikt als voor een espresso.
Spanish coffee is koffie met likeur en slagroom. Het is een variant van de Irish coffee maar in plaats van whisky zit er een Spaanse likeur in, namelijk Likeur 43! De Spaanse likeur geeft de koffie een heerlijke zoete smaak.
Er zijn twee hoofdsoorten koffie. Arabica en Robusta. De arabica bonen worden het meest verkocht in de wereld, terwijl de robusta bonen voller zijn en een veel bitterdere smaak hebben dan de arabica. Zij genieten de voorkeur voor de bereiding van espresso en ristretto.
Hoe maak je French press koffie? Koffie zetten met een French press is vrij eenvoudig: laat het water gedurende 3 tot 4 minuten over grof vermalen koffie trekken, voordat je het filter indrukt en de koffie serveert.
Een chemex werkt dus ongeveer als een normale filterkoffiemachine. De conische vorm van de chemex creëert een langere contacttijd tussen het hete water en de gemalen koffie. Dit resulteert weer in betere extractie, en dus meer smaak. Naast deze conische vorm heeft een chemex ook eigen speciale filters.
De Wiener Melange is, zoals wij in Nederland die kennen, een zoete mix van koffie, cacao, suiker en roompoeder uit een zakje. De koffievariant Wiener Melange komt eigenlijk voor in Wenen, maar daar lijken de overeenkomsten tussen de twee dranken op te houden.
Een espresso met chocolademelk en, als je wilt, een grote toef slagroom. Zo simpel!
De dure koffie Kopi Loewak wordt gemaakt van bonen die zijn gevonden in de ontlasting van civetkatten. Indonesische boeren hebben ontdekt hoe lucratief de markt voor deze koffie is en buiten de dieren nu uit.
De standaard verhouding voor een Americano is 30 ml espresso en 30 ml (heet) water. Bij de originele Americano wordt het glas met heet water en de espresso afzonderlijk geserveerd. Voor een sterkere smaak voeg je minder water toe.
Wat is een Americano? Americano-koffie is de ideale warme drank als u zin hebt in een heerlijke espresso, maar u de smaak ervan te sterk vindt. Want een Americano is niets meer dan een espresso aangevuld met heet water – om precies te zijn: een koffie die uit exact gelijke delen espresso en water bestaat.
Het maken van een cappuccino begint met een espresso. Vervolgens wordt er melk en melkschuim opgeschonken. Door het schenken ontstaat er een mix van espresso en melk en krijg je een mooi schuimlaag. Om de cappuccino speciaal te maken voeg je als laatste nog een beetje cacao poeder toe.
In de meeste cafés en koffiebars is een flat white niets anders dan een kleine latte met iets minder melk. Net zoals bij een caffè latte gebruik je een dubbele espresso. De flat white wordt op twee manieren geserveerd: met vrijwel geen schuim of net met een hele toef schuim.
Een caffè latte bestaat voor een derde deel uit espresso en twee derde deel gestoomde melk met daarboven een heel dun laagje melkschuim. Het verschil met de latte macchiato is dus de verhouding tussen de melk en het melkschuim. De caffè latte wordt ook wel een café au lait of grand crème genoemd.
Wat is een frappuccino dan precies? Een frappuccino is een soort ijs cappuccino met slagroom. De basis blijft ijskoude koffie samen met ijsklontjes of roomijs, melk (of plantaardige zuivel), honing of andere siroop, dit gaat allemaal in de blender en wordt afgetopt met slagroom.
Wat is een frappuccino? De frappuccino is bedacht door de koffieketen Starbucks. Eigenlijk is een frappuccino een ijskoffie of een ijs cappuccino, maar dan in de blender gecrusht. Vaak wordt 'ie afgetopt met slagroom en een heerlijke siroop naar smaak.
Vanilla Latte
Bestaande uit een espresso-shot, gestoomde melk en vanillesiroop, is het een van de ongecompliceerde keuzes en misschien wel de beste warme koffie bij Starbucks .