Om een HTTPS-verbinding tot stand te laten komen, moet een certificaat gebruikt worden. Dit certificaat noemen we een SSL-certificaat. Hierbij staat 'SSL' voor 'Secure Socket Layer', oftewel een extra beveiligingslaag.
Bezoek de site in de incognito modus. Het kan zijn dat je extensies de verbinding met de Secure Sockets Layer verhinderen. Je kunt ook een andere browser openen om te zien of je de melding nog steeds krijgt. Klik in Chrome op het pictogram met drie stippen in de rechterbovenhoek en klik op Nieuw incognitovenster.
Een beveiligde verbinding tot stand brengen waarmee je gecodeerde informatie uitwisselt. SSL-encryptie werkt via een publieke sleutel (public key) en een privésleutel (private key). Samen zorgen ze voor een versleutelde SSL-verbinding. Met de publieke sleutel waarborg je de online identiteit van de server-eigenaar.
Ga naar het Configuratiescherm. Klik op Netwerkstatus. Klik vervolgens op Draadloze netwerken beheren. De beveiligingsmethodiek staat naast het draadloze netwerk dat je gebruikt.
Deze fout wordt weergegeven als je antivirussoftware gebruikt die HTTPS-bescherming of HTTPS-scannen biedt en zo verhindert dat Chrome beveiliging biedt. Schakel je antivirussoftware uit om het probleem te verhelpen.
Https : protocol voor een veilige verbinding
Https is een protocol, waarbij de 's' staat voor secure. Als een website een https-verbinding gebruikt dan wordt alle data versleuteld die met die website wordt uitgewisseld. Een website met https-verbinding is herkenbaar aan het slotje in de adresbalk van de browser.
Browsers gaan de melding “Je verbinding met deze site is niet veilig” kenbaar maken aan je bezoekers. Een website die niet beschikt over het zogenaamde groene slotje wordt door browsers als onveilig bestempeld.
Google Chrome
Deze browser is vrij eenvoudig te gebruiken en veilig. Bovendien heeft Google Chrome ingebouwde bescherming voor transparantie. De functies voor veilig browsen waarschuwen gebruikers wanneer ze phishing- of malwaresites tegenkomen. Deze browser is geoptimaliseerd voor meerdere toestellen.
De 'Too many redirects'-melding verschijnt wanneer je toegang probeert te krijgen tot een bepaalde pagina en het duurt te lang om te laden. Dit omdat de pagina wordt omgeleid via andere links.
Als u geen websites kunt bekijken, heeft u waarschijnlijk geen internetverbinding. Probeer de probleemoplosser voor netwerk en internet uit te voeren. Klik met de rechtermuisknop op het netwerkpictogram in het systeemvak, selecteer Problemen oplossen en selecteer vervolgens Internetverbindingen.
Data encryptie versleuteld de gegevens voordat ze worden verstuurd. Dezelfde kwaadwillenden kunnen de data nog steeds kunnen onderscheppen, maar deze is in versleutelde vorm onleesbaar. SSL maakt via Internet verstuurde informatie onleesbaar voor derden.
Het klinkt wat voor de hand liggend maar een niet werkende netwerkverbinding is vaak een belangrijke oorzaak van server problemen. Test daarom altijd eerste of je wel verbinding hebt. En daarna ook andere verbindingen, bijvoorbeeld via een hotspot in plaats van WiFi.
HTTPS staat voor HyperText Transfer Protocol Secure en is een beveiligde verbinding waarmee je op het internet kan surfen. Als website-eigenaar kan je zelf bepalen of de bezoekers via een HTTPS verbinding of een HTTP verbinding ontvangen worden. Het verschil is dat HTTPS simpelweg veiliger is dan een HTTP verbinding.
Als gebruiker weet je dat een https-website altijd je gegevens veilig transporteert over het internet. Dat betekent niet dat je alle sites kunt vertrouwen (criminelen gebruiken ook https), maar jouw privacy op internet is een stuk veiliger.
Gevaarlijke sites (ook wel sites met malware of ongewenste software genoemd) kunnen je computer beschadigen of problemen veroorzaken als je online browst. Meer informatie over hoe je ongewenste advertenties, pop-ups en malware kunt verwijderen uit Chrome.
Veiligheid VPN is beperkt
Ook al claimen sommige VPN-diensten anders, soms zelfs tegen het misleidende aan. Met VPN ben je nog altijd kwetsbaar voor malware, fraude en de meeste hackpogingen. Kortom, een VPN gebruiken is niet altijd nodig of nuttig.
Via een onbeveiligde wifi-verbinding kunnen hackers ook malware verspreiden. Als in jouw instellingen het delen van bestanden via een netwerk is toegestaan, kan de hacker eenvoudig geïnfecteerde software op je computer installeren. Sommige slimme hackers zijn er zelfs in geslaagd om het verbindingspunt zelf te hacken.
Als je de foutmelding “Je verbinding is niet privé” ziet in Chrome, betekent dit dat er een probleem is met de beveiliging van je verbinding met een bepaalde website. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals een ongeldig SSL-certificaat of een onveilige internetverbinding.
De melding 'Niet beveiligd' in Google Chrome bestaat sinds 2016. Het geeft eigenlijk alleen maar aan of een website via HTTP of HTTPS bezocht wordt.
Wanneer het icoon in de browserbalk naast het webadres een rood kruis of een rood uitroepteken weergeeft, dan zijn er problemen met het SSL-certificaat. In veel gevallen betekent dit dat er geen SSL-certificaat is geïnstalleerd. Controleer of de SSL-installatie juist is verlopen en het SSL-certificaat is geactiveerd.