Wireless Powershare is een handige functie die eenvoudig te gebruiken is. Met Wireless Powershare kun je eenvoudig andere apparaten opladen met je telefoon. Je zult het vooral gebruiken in noodgevallen, wanneer je geen stopcontact kunt vinden of je je oplader voor je accessoires bent vergeten.
Zet hiervoor de Wireless Powershare functie aan, stop de telefoon in de oplader en leg de telefoon met het scherm naar beneden. Leg nu een apparaat met QI Wireless Charging functie (smartwatch, oordopjes of smartphone) op de telefoon die in de oplader zit.
Hoe kan ik mijn iPhone opladen met een andere iPhone
Het is helaas niet mogelijk om je iPhone op te laden met een andere iPhone. Apple heeft wel een vorm van 'Reverse Wireless Powershare', maar het is zeer gelimiteerd je kan niet je Airpods, Apple Watch of een ander toestel opladen.
De nieuwe functie heet 'Wireless Powershare'. Hiermee is het mogelijk om andere apparaten op te laden door ze op de achterkant van je iPhone 2019 te leggen. De techniek werkt met de Qi-standaard, wat we kennen van andere draadloze opladers.
1 Veeg naar beneden vanaf de bovenkant van het scherm om het meldingspaneel te onthullen. 2 Tik op "Wireless PowerShare" om te activeren. Een blauw knipperlichtje verschijnt op de achterkant van je apparaat wanneer Wireless PowerShare is geactiveerd. 3 Plaats de apparaten met de rug naar elkaar toe.
Je iPhone 13 draadloos opladen doe je door simpelweg je toestel op de lader te leggen, zonder gerommel met kabels. Kies een draadloos oplaadstation en laad tegelijkertijd jouw Apple Watch en/of AirPods op. Je laadt jouw iPhone 13 extra snel draadloos op met een 15 watt Apple MagSafe oplader.
Plaats de iPhone op de oplader met het beeldscherm naar boven. Voor het beste resultaat plaatst u het apparaat in het midden van de oplader of op de locatie die door de fabrikant wordt aanbevolen. De iPhone begint met opladen enkele seconden nadat u het apparaat op de draadloze oplader hebt geplaatst.
De volgende toestellen ondersteunen draadloos opladen met MagSafe: iPhone 14, 14 Plus, 14 Pro en 14 Pro Max. iPhone 13 mini, 13, 13 Pro en 13 Pro Max. iPhone 12 mini, 12, 12 Pro en 12 Pro Max.
Draadloos opladen komt in de techwereld met name voor via de Qi-standaard (je spreekt uit 'chi'). Deze standaard voor draadloos opladen wordt door alle grote fabrikanten gebruikt, zoals Samsung, HTC en LG. De Qi-oplaadstandaard maakt gebruik van inductie, waarbij elektrische spanning wordt opgewerkt met magnetisme.
Batterij delen instellen
Om het Batterij delen in te schakelen, moet je deze eerst activeren bij je instellingen. Ga naar Instellingen, selecteer Batterij en apparaat onderhoud en druk vervolgens op Batterij draadloos delen. Wil je een gewenst batterij percentage instellen? Dat kan ook.
Mode 2 laden gaat meestal via een standaard 230 volt stopcontact of via een eenvoudige laadpaal thuis (wisselstroom). De aan de kabel ingebouwde sturing/controle (ICCB: In-Cable Control Box)xiv fungeert als mobiele veiligheidsvoorziening en regelt het laadvermogen.
Een powerbank is een draadloze oplader waarmee je een smartphone, tablet of zelfs laptops mee op kunt laden, eigenlijk een soort grote batterij die je kunt opladen en waar je op een later moment stroom uit kunt halen. Een powerbank is een klein, draagbare apparaat wat je makkelijk mee kunt nemen.
Is de adapter van je iPhone defect? Als je de adapter nog hebt kun je die van Samsung en Apple even naast elkaar zetten, daar staan de specificaties op. Komt het een beetje overeen met elkaar dan zou opladen mogelijk kunnen zijn.
Draadloos opladen, ook wel Qi opladen, werkt via elektromagnetische spoelen. Er zit er eentje in je draadloze lader en eentje in je smartphone. Zodra je die spoelen op elkaar legt gaat er energie van de ene naar de andere spoel. Om ervoor te zorgen dat dit veilig verloopt worden draadloze opladers getest.
Elk apparaat - smartphone of wearable - dat Qi draadloos opladen ondersteunt, kan worden opgeladen met de Galaxy S21. Dit omvat Apple iPhones vanaf de iPhone 8 en nieuwer, elk Android toestel met draadloos opladen, evenals Samsung's Galaxy Buds, of de Galaxy Watch 3 bijvoorbeeld.
Hoeveel kost het per maand en per dag? Het opladen van je iPhone kost je per maand ongeveer 23 cent en per dag ben je ongeveer 0,7 cent kwijt.
Kun je een telefoon met hoesje draadloos opladen? De meeste telefoonhoesjes zijn tegenwoordig gemaakt van leer of kunststof (zoals TPU). Deze materialen blokkeren geen draadloze signalen, waardoor je een telefoon met hoesje in vrijwel alle gevallen probleemloos kunt opladen.
Een telefoonhoesje kan het draadloos opladen verstoren.
Dit is omdat de telefoon goed contact moet maken met de oplader om draadloos te kunnen opladen. Als je telefoonhoesje te dik is, is er niet genoeg contact. Voor Apple kun je speciale MagSafe hoesjes gebruiken, die ongeacht de dikte toch draadloos opladen toestaan.
Is een Qi lader geschikt voor mijn telefoon? Een Qi draadloze oplader is te gebruiken voor alle mobiele telefoons die draadloos opladen ondersteunen. Dit zijn de wat nieuwere toestellen, zoals de iPhone 8 en hoger en de Samsung Galaxy S6 en hoger.
Draadloos opladen is dus mogelijk dankzij elektromagnetische inductie. Elektrische energie wordt via een magnetisch veld overgebracht tussen twee objecten, zoals bijvoorbeeld een lader en een smartphone. Op die manier heb je geen kabels nodig om een toestel op te laden.
Deze waarschuwingen kunnen om verschillende redenen verschijnen: De oplaadpoort van uw iOS-apparaat is vuil of beschadigd. Uw oplaadaccessoire is defect, beschadigd of niet door Apple gecertificeerd. De USB-lader is niet ontworpen om apparaten op te laden.
Het weglaten van de opladers heeft volgens Apple tot doel de CO2-uitstoot te verminderen. Volgens het bedrijf hebben consumenten al zoveel opladers, kabels en oordopjes in huis dat het beter voor het milieu is om ze niet langer mee te leveren.
Waarom kiezen voor draadloos? Draadloos opladen kost geen moeite, is betrouwbaar en veilig en gewoon dé nieuwe manier. Het beste van alles is dat draadloos opladen nu beschikbaar is voor alle soorten apparaten met Qi-technologie, van telefoons tot smartwatches, oordopjes, en nog veel meer.