De 'standaard' manier van schrijven is heel simpel. Je begint bij de eerste zin en schrijft door tot de laatste. Handig voor als je het verhaal al goed in je hoofd hebt zitten of als jouw tekst ook chronologisch opgebouwd is.
Een goede inleiding trekt de aandacht van de lezer en geeft aan waarover de tekst gaat. Een goed geschreven tekst bevat een inleiding van één of enkele alinea's. Na het lezen van de inleiding weet de lezer wat er komen gaat. Zo kan hij bepalen of de tekst voor hem interessant is om te lezen.
Zet de belangrijkste informatie van jouw teksten in de eerste twee paragrafen. Deze paragrafen kun je ook goed gebruiken om de lezer te prikkelen om verder te lezen. Benoem in de eerste twee paragrafen voor welk probleem van je bezoeker je een oplossing biedt. Geef dus antwoord op de vraag wat jouw tekst zal opleveren.
De meeste teksten hebben de indeling: inleiding, kern en slot. De inleiding en het slot bestaan meestal beide uit maar één alinea. De kern bestaat daarentegen uit een aantal alinea's. In de alinea's worden alle deelonderwerpen besproken.
Toelichting/voorbeeld: zoals, bijvoorbeeld, zo, een voorbeeld, dat blijkt uit, dat komt voor bij, ter illustratie, onder andere, neem nou, u kent het wel, ter verduidelijking. Volgorde: eerst, vervolgens, dan, daarna, later, voorafgaand, toen, terwijl, voordat, nadat, zodra, intussen, vroeger.
Bij een goed opgebouwde tekst beschrijft het tussenkopje wat de lezer in de alinea kan verwachten. Iedere alinea begint met een kernzin die de belangrijkste informatie van de alinea bevat. Die kernzinnen kun je bovenin samenvoegen tot een informatie lead.
Een van de beste methodes om een tekst te beginnen, is om midden in het verhaal te vallen. Als je een reisverslag schrijft, begin dan niet op het moment dat je thuis je tas inpakt. Maar begin midden in die overvolle stad, terwijl je net bent overvallen.
Een goede manier om een inleiding te beginnen, is een persoonlijke anekdote die een direct verband houdt met je schrijfwerk. Vertel bijvoorbeeld hoe jouw eigen interesse voor het onderwerp is ontstaan, of op welk moment je op het idee bent gekomen om je boek of scriptie te schrijven.
In de laatste alinea van de inleiding geef je een korte beschrijving van de opbouw van het document en de manier waarop je de centrale vraag gaat beantwoorden. Je maakt de lezer als het ware wegwijs in je document.
In de inleiding wordt duidelijk wat het onderwerp van de tekst is. De inleiding van de tekst is bedoeld om de aandacht van de lezer te trekken. De lezer wordt nieuwsgierig gemaakt naar de rest van de tekst.
Het voorwoord van een scriptie komt na de samenvatting, maar vóór de inhoudsopgave. De inleiding is het eerste hoofdstuk van je scriptie en komt meteen na de inhoudsopgave.
De inleiding van een essay is meestal niet langer dan een of twee paragrafen en maakt normaliter ongeveer 10 tot 20 procent uit van je tekst. Het deel waar het in je essay om gaat is je argumentatie.
Laat je kind een kort verhaaltje schrijven waarin deze woorden verwerkt moeten worden. Zo ontstaan er bijzondere fantasieverhalen! Tip: laat je kind een passende tekening bij het verhaal maken, zo komt het verhaal pas echt tot leven. Er is niets leukers dan echte post!
Denk aan content die jij visueel aantrekkelijk vindt. Het lijkt voor de hand liggend, maar wanneer je iets creëert, maak dan iets wat je zelf ook mooi vindt. ...
Wees consistent.
Maak gebruik van gratis afbeeldingen. ...
Link je afbeeldingen met je content.
Gebruik afbeeldingen die je ook op je sociale kanalen kunt gebruiken.