Om in een brief te verwijzen naar een bijgaande bijlage, zegt men in de standaardtaal als bijlage of in de bijlage. (1) De foto's van de receptie heb ik alvast als bijlage toegevoegd. (2) In de bijlage vindt u een beschrijving van de woning.
De variant bij deze brief bijgevoegd is af te raden: bijvoegen bij … is dubbelop. Als het werkwoord bijvoegen gebruikt wordt, blijft een bepaling als bij deze brief of bij deze e-mail dus bij voorkeur achterwege.
Bijgesloten, bijgevoegd, (hierbij) ingesloten en bijgaand zijn alle vier correct. Die woorden worden gebruikt als een brief vergezeld gaat van een bijlage. U kunt het bijgevoegde / ingesloten / bijgesloten / bijgaande formulier gebruiken om uw artikel om te ruilen.
Bijgesloten werd vroeger gezien als een contaminatie van ingesloten en bijgevoegd, maar het is tegenwoordig een volledig ingeburgerd, correct synoniem van bijgevoegd, (hierbij) ingesloten en bijgaand.
Schrijf als bijlage of in de bijlage. Ook al leest u in België dikwijls "in bijlage vindt u de...", betekent het niet dat dat correct is. In juist Nederlands verwijst u als volgt naar een bijlage: In de bijlage vindt u de nieuwe kalender.
Als je meer dan één bijlage toevoegt aan een tekst in APA-stijl, dien je je bijlagen “Bijlage A,” “Bijlage B,” (enzovoorts) te noemen. Als je maar één bijlage toevoegt, wordt deze simpelweg “Bijlage” genoemd en dan verwijs je er ook op die manier naar in de tekst.
Een bestand dat aan een e-mailbericht wordt toegevoegd. Nagenoeg elk bestand, of dit nu een tekst-, een foto- of een geluidsbestand is, kan als bijlage worden verstuurd. U kunt zelfs een compleet programma als bijlage versturen.
De betekenis van bijgaand is 'tegelijk verzonden met iets anders, bijgevoegd, als bijlage'.
Bijgaand is een tegenwoordig deelwoord dat hier een beknopte bijzin vormt bij de hoofdzin vindt u onze offerte. Een beknopte bijzin heeft zelf geen uitgedrukt onderwerp; het bedoelde onderwerp kan hetzelfde zijn als het onderwerp van de hoofdzin, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn.
Een bijlage komt na de bronnenlijst. Wanneer een bijlage verwijzingen naar een bron bevat, wordt hier op dezelfde manier naar verwezen als in de tekst. De volledige verwijzing komt in de bronnenlijst te staan.
Als bijlage is standaardtaal in het hele taalgebied. De betekenis is 'bijgaand, bijgesloten, hierbij ingesloten, hierbij'.
Een bijlage of appendix is van oudsher een deel van een rapport of scriptie, waarin men over het algemeen achtergrondmateriaal opneemt dat de hoofdtekst onnodig lang zou maken. Een bijlage kan een los deel zijn dat bij een brief of een tijdschrift gevoegd wordt.
Antwoord. Hierbij en hiermee zijn correct. Hierbij is de gebruikelijkste variant.
U kunt en u kan zijn allebei correct. In Nederland wordt u kan informeler en in geschreven taal minder verzorgd gevonden dan u kunt. In België wordt het gebruik van u kan niet als informeel beschouwd. Vergelijkbare werkwoorden zijn willen en zullen: u wilt / u wil, u zult / u zal.
Wat is het meervoud van bijlage? Het meervoud van bijlage is 'bijlagen'. Eén bijlage, twee bijlagen.
[ov] als extra ergens aan toevoegen.
De bestanden die u meestuurt met een e-mail noemen we bijlagen. Bij een mail kunnen één of meerdere bijlagen zitten. Een bijlage kan van alles zijn zoals een foto, pdf of Word-bestand.
Het antwoord is ja, de bijlagen horen ook in de inhoudsopgave. Deze krijgen echter geen hoofdstuknummer, maar een eigen nummer. Mocht je te veel bijlagen hebben, dan kun je ervoor kiezen om niet alle bijlagen te benoemen. Je kunt dan enkel een kopje met 'Bijlagen' in de inhoudsopgave plaatsen.
Klik in het menu Bestand op Nieuw en klik op E-mailbericht. Klik op het tabblad Bericht in de groep Opnemen op Bestand bijvoegen. Kies in het dialoogvenster Bestand invoegen het bestand dat u wilt toevoegen en klik op Invoegen.
Iedere e-mail kun je afsluiten met 'Met vriendelijke groeten'. Vroeger was het gebruikelijk om formele berichten af te sluiten met 'Hoogachtend'.
In formele brieven en e-mails is de aanhef bij voorkeur Geachte heer Jansen of Geachte mevrouw Pauwels of Geachte in combinatie met een ander zelfstandig naamwoord, bijvoorbeeld Geachte lezer, Geacht bestuur.
Plaats de cursor aan het einde van de tekst die u wilt citeren. Ga naar Verwijzingen > Stijl en kies een bronvermeldingsstijl. Selecteer Bronvermelding invoegen. Kies Nieuwe bron toevoegen en vul de informatie over de bron in.