In de Verenigde Staten van Amerika worden stopcontacten van type A en B gebruikt. Bekijk de volgende afbeeldingen. Als je in Nederland woont heb je een reisstekker nodig voor stopcontacten van type A en B. Jouw apparaten met stekker C passen niet in stopcontact A of B.
Je hebt een reisstekker voor de Verenigde Staten (type A of B) of een universele wereldstekker nodig. Let op: een reisstekker zet geen voltage om.
Reisstekker voor Amerika
In de Verenigde Staten wordt gebruikgemaakt van type A stopcontacten en in Nederland van type C. Om toch uw apparaten met een Nederlandse stekker op te kunnen laden, heeft u een reisstekker nodig.
Met de internationale reisstekker van Apple kunt u uw Apple producten opladen wanneer u in het buitenland bent.
Zo kun je jouw stijltang ook op zakenreis gebruiken en je laptop altijd opladen. Je kunt geaarde of ongeaarde stekkers overal ter wereld veilig gebruiken. Het maximale vermogen is 630 watt bij 100 volt en 1575 watt bij 250 volt, dus je kunt de meeste apparaten zonder problemen gebruiken.
Heb ik een reisstekker nodig in Amerika? Ja, je hebt een reisstekker nodig in Amerika. De stekkers in Amerika hebben twee platte pinnen (Type A). In Nederland worden Type C stekkers gebruikt met twee ronde pinnen.
In de Verenigde Staten van Amerika worden de stopcontacten van type A en B gebruikt. De netspanning is 120 V en de frequentie is 60 Hz. Stekker en stopcontact TYPE A. Dit stopcontact werkt enkel met stekker type A.
Dat is voor Nederlanders (en Europeanen in het algemeen) altijd jammer, want de bedragen die wij uiteindelijke moeten aftikken liggen altijd hoger. De iPhone 13 kost in de Verenigde Staten bijvoorbeeld 799 dollar, terwijl Nederlanders 909 euro betalen (omgerekend zo'n 1050 dollar).
De Britse stopcontacten bevatten drie rechthoekige openingen en staan geregistreerd als BS 1363. Type G reisstekkers zijn te herkennen aan de drie langwerpige openingen, die zijn toegesneden op een stekker met drie pinnen.
De meeste apparaten zijn tegenwoordig voorzien van een lader die kan laden op stopcontacten met spanningen varierend van 100 tot 240 volt. Het elektriciteitssysteem in de Verenigde Staten en Canada is anders dan het onze: Daar bestaat geen 220 volt systeem, maar een 110 volt systeem.
Drinkwater: Het kraanwater in New York is van goede kwaliteit en zonder problemen te drinken. Elektriciteit: In New York wordt een voltage van 110 Volt gehanteerd. De meeste elektrische apparaten werken hier probleem op.
Let er wel op dat, wanneer u besluit contact geld mee te nemen naar Amerika, u nooit meer dan 10.000 Amerikaanse dollars in- of uit het land mag voeren. Indien u meer wilt meenemen, kunt u contact opnemen met de Amerikaanse douane.
Geschikte Kleding in New York
Zelfs in de zomer raad ik aan om altijd een trui of een vestje mee te nemen. De airo van de meeste winkels wordt rond de 18 graden afgesteld, een groot verschil met de hitte buiten. Ook een regenjas en een paraplu in New York zijn geen overbodige luxe.
Een wereldstekker heb je nodig als je je elektrische apparaten wil gebruiken in het buitenland. Bij Blokker ben je hiervoor aan het juiste adres. Wij bieden zowel universele- als wereldstekkers aan die te gebruiken zijn in verschillende landen zoals Curaçao, Amerika, Schotland, Cuba, Aruba, Denemarken en India.
Het kraanwater in San Francisco is helemaal veilig om te drinken.
Wat mag ik mee terug naar Nederland nemen? U mag producten meenemen als (designer)kleding, elektronica en gadgets, schoenen, accessoires, tassen en sieraden, parfum, speelgoed en souvenirs. Zolang de totale waarde maximaal € 430 is, hoeft u geen invoerrechten of btw te betalen.
Je kunt jouw elektrische apparaten gebruiken in Engeland, want de netspanning (230 V) is hetzelfde als in Nederland. Je hebt geen spanningsomvormer nodig in Engeland, als je in Nederland woont. Om zeker te zijn controleer je het etiket op het apparaat.
Stekker F, bekend onder de afkorting CEE 7/4 en Schukostekker genoemd, is de zowat Europese standaardstekker. Schuko is het acroniem van Schutzkontakt, wat Duits is voor beschermingscontact of beveiligingscontact.
De stekker is geaard en heeft drie platte pinnen die in een driehoek gepositioneerd staan. De bovenste is de aardpen, deze is iets langer dan de rest. Je hebt voor landen die type G gebruiken altijd een reisstekker nodig omdat er geen andere stekkers in het stopcontact passen.
Conclusie. Een iPhone in het buitenland kopen lijkt op het eerste gezicht een voordeligere keus maar na de belastingheffingen, invoerrechten, buffer voor valutakoers en douanekosten is het prijsverschil niet groot. Daarnaast heb je ook een jaar minder garantie wanneer je je iPhone buiten de EU koopt.
Over het algemeen is shoppen in Amerika goedkoper dan in Nederland. Dit heeft ook te maken met de dollarkoers en hoewel deze stijgt en daalt kun je toch wel veel besparen. Amerikaanse merken zoals Levi's, Mac en bijvoorbeeld Michael Kors zijn in Amerika vele malen goedkoper.
In 2017 en in 2020 is het prijsverschil vrij hoog, in tussenliggende jaren was het wat minder. Maar dat lijkt vooral aan de dollarkoers te liggen, want Apple hanteert steeds dezelfde prijzen: $999 voor het goedkoopste Pro-model in de VS en €1.159 in Europa.
In Nederland wordt er gebruik gemaakt van twee typen stopcontacten en stekkers: type C en type F. Een type F stopcontact is geaard en wordt ook wel schuko genoemd. De type C stekkers zijn niet geaard en worden ook wel eurostekkers genoemd.
Stopcontact type C
Dit type is de meest voorkomende stekker ter wereld, het is de bekende platte Nederlandse eurostekker. Deze heeft twee ronde pinnen en zit bijvoorbeeld aan je telefoonadapter, oplader van je tablet of aan andere apparaten.
In Zuid Amerika wordt voornamelijk gebruik gemaakt van stopcontact type A en B. Ook type C, F en G komen regelmatig voor. Toch heb je als Nederlander voor de meeste landen een reisstekker nodig in Zuid Amerika.