Stradivarius opent zijn achtste winkel in Nederland, aan de Lijnbaan in Rotterdam. De winkel is gevestigd in een jaren '50-pand en heeft een oppervlakte van 650 vierkante meter. Daarmee is het de op twee na grootste Stradivarius-vestiging in ons land.
In 1994 begint het muziekstuk van deze hippe winkel in Spanje. Daar maken ze kleding en mode-accessoires voor iedereen die de melodie van Stradivarius wil ontdekken. Inmiddels zijn de fijne winkels van dit Spaanse merk niet meer weg te denken uit de meer dan 60 landen over de hele wereld.
Stradivarius. Stradivarius staat bekend om de luxe kleding en mooie prints, voor een redelijke prijs. Jullie lopen dan ook graag in outfits van dit merk. Mocht Stradivarius ooit openen in de stad, dan zijn ze verzekerd van veel klanten want jullie stemden massaal op dit merk!
Voornaamste productielanden: Azië (42%), Europa en Marokko (55%), rest van de wereld (3%).
Dit geldt als geen ander voor de Stradivarius: het duurste exemplaar – The Lady Blunt – is in 2011 voor maar liefst 15.9 miljoen dollar geveild. En ondanks dat de 'Messiah Stradivari' nog niet in de verkoop is gegaan, wordt deze nu al op 20 miljoen dollar geschat.
Een bekende Nederlandse eigenaar van een Stradivarius is André Rieu. Ook Janine Jansen bezit een Stradivarius.
Meer over Antonio Stradivari
Tijdens zijn leven bouwde hij meer dan 1.200 violen en verkocht ze alleen aan de allerrijksten – inclusief leden van het koningshuis. Tegenwoordig zijn er nog zo'n 600 Stradivarius-violen over.
De Spaanse winkel is geopend in Den Bosch. In het pand waar eerder de H&M voor mannen zat, zit nu een Mango. Niet getreurd, want er is ook een deel gereserveerd voor mannen om te shoppen. De kledingwinkel zit tegenover de Zara.
7 á 7,5 miljoen euro
In het interview met weekblad Privé onthulde de zanger het prijskaartje van het instrument dat hij geneigd is om te verkopen wanneer de nood hoog is om zijn 120 werknemers te kunnen betalen. Schrik niet: „'Vele miljoenen. Denk aan 7 á 7,5.
Stradivarius opende zijn eerste winkels in 1994 en heeft ondertussen al bijna 1.000 winkels in 62 landen. De keten maakt deel uit van het Spaanse Inditex, dat ook eigenaar is van ketens als Pull & Bear, Zara en Massimo Dutti.
Op Stradivarius.com kun je op verschillende manieren betalen voor je aankopen. De webshop ondersteund VISA, American Express, MasterCard, Klarna en PayPal. Sinds kort kunnen Nederlandse kanten ook de betaling voldoen met iDEAL.
De Italiaan Antonio Stradivari, wiens naam gelatiniseerd Antonius Stradivarius werd, bouwde tijdens zijn lange leven – hij werd maar liefst 94 jaar – zo'n twaalfhonderd instrumenten.
Inditex is een van de grootste modeconcerns ter wereld. We hebben acht merken: Zara, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home en Uterqüe.
Viool “Vieuxtemps” van Guerneri Del Gesù - € 13.500.000
Wanneer je zegt het duurste viool ooit verkocht denk je waarschijnlijk aan de wereldberoemde vioolbouwer Stradivarius. Mis! Het duurste instrument ter wereld is van die andere beroemde vioolbouwer: de italiaanse vioolbouwer uit de 17e eeuw: Guarneri Del Gesù.
De Stradivarius-viool staat bekend als een van de beste violen waar violisten van dromen om te mogen bespelen.
Omdat elke viool uniek en anders is en elke winkel waarde bepalende aspecten anders waardeert kunnen prijzen best ver uiteen lopen. Een viool bij de ene winkel/vioolbouwer van 1500 euro kan best bij de andere 3000 of 4500 euro kosten. De prijs van de viool wordt verrassend genoeg niet door de klank bepaald.
Het eerste als viool herkenbare instrument verscheen rond 1550. De eigenlijke uitvinder van de viool is niet bekend, wel weten we dat enkele van de oudste violen, altviolen en celli het werk zijn van twee italianen: Gasparo da Solo (1540-1609) en Giovanni Paoli Maggini (1580-ca. 1632), beiden afkomstig uit Brescia.
Een goede viool heeft een klankkast met een voorblad van spar en een achterblad en zijkanten van goed gevlamd esdoorn. De onderdelen (kam, toets, staartstuk en stemsleutels) zijn van ebbenhout.
De achttiende eeuw was net aangebroken toen de Italiaanse vioolbouwer Antonio Stradivari (1644-1737) het te pakken had: de optimale viool.
Bij betalen in de winkel (remboursbetaling) bestel je online en betaal je de bestelling als je deze bestelling afhaalt in de door jou gekozen Stradivarius-winkel, met een betaalmethode die in de winkel beschikbaar is (contant geld, creditcard, debitcard of pinpas, cadeaukaart etc.)
Reken voor een goede tweedehands viool op een prijs tussen de 750 en 1500 euro. De prijzen kunnen echter oplopen tot wel 15000 euro, afhankelijk van wie de bouwer is en of de viool helemaal met de hand is gemaakt of dat er ook fabrieksmatig is gebouwd.
U kunt een product retourneren in eender welke STRADIVARIUS winkel van het land waar uw product geleverd werd en die over dezelfde sectie beschikt dan deze waartoe het product dat U wenst te retourneren, behoort.