Felle kleuren, zoals groen en blauw, zullen een zomerse huid flets maken. Kleuren die het beste bij jouw huidskleur passen: Voor zomerse types staan ingetogen kleuren zoals lavendel, roze, licht denimblauw, pastelkleuren en ook beige en bruine tinten het beste. Zilver of witgouden metalen hebben de voorkeur boven goud.
Bij groene aderen, zal je huid vaak een gele ondertoon hebben. In dat geval staat goud mooi bij je huid omdat die onder de warme kleuren valt. Zijn je aderen blauw van kleur? Dan heeft je huid vaak een roze ondertoon en passen koele kleuren goed bij je.
Kijk in de spiegel met een spierwit papier naast je gezicht. Wanneer je huid rozig of blauwachtig lijkt, dan heb je een koele ondertoon. Als je huid naast het papier gelig, perzikachtig of vaal lijkt, heb je een warme ondertoon. Bij een neutrale ondertoon zie je geen geel of roze tint in je gezichtskleur.
Gedempte of heldere kleuren? Heldere kleuren zijn de kleuren waar geen 'vergrijsde gloed' over heen zit. Zoals rood, geel, blauw). Als je dus veel contrast in je gezicht hebt dan staan heldere/intense kleuren je mooier dan gedempte kleuren.
Dominant is vurig rood, invloed is stralend geel, stabiel is zacht groen en consciëntieus is helder blauw. Als je helder blauw bent ben je introvert, precies, voorzichtig en gedisciplineerd. Je bent nauwkeurig bij werkzaamheden die accuratie vereisen.
Zwart en wit is bijvoorbeeld een elegante klassieker. Maar ook navyblauw en beige, rood en groen of blauw en oranje zijn geslaagde combinaties. Wie contrastkleuren combineert, komt powerful en zelfverzekerd over. Combineer verschillende tinten van eenzelfde kleur.
Blauw: als jij van blauw houdt, hou je van harmonie, ben je betrouwbaar, gevoelig en denk je altijd aan anderen. Je vindt stabiliteit heel belangrijk en je houdt ervan als alles netjes opgeruimd is. Groen: mensen die van groen houden zijn passievol, loyaal en eerlijk.
Je kleurtype bepaal je aan de hand van de ondertoon van je huid. Die ondertoon wordt bepaald door de kleur van de pigmenten en verandert nooit. De boventoon van je huid kan daarentegen wel veranderen door te blozen, roodheid door de kou, bruinen, vermoeidheid, etc.
De kleur van je huid wordt bepaald door de hoeveelheid pigment in je huidcellen. Hoe meer pigment, hoe donkerder je huid, hoe donkerder je huid, hoe beter je beschermd bent tegen de zon.
De kleuren waardoor jouw huid bruiner lijkt zijn onder andere rood, paars en blauw. Maar ook mooie koraaltinten, fuchsia en dieproze staan jou goed!
Ga in het daglicht voor een spiegel staan. Lijkt de huid geel, dan heeft de huid een warme ondertoon. Is er meer roze terug te zien in de huid, dan duidt dit op een koele ondertoon.
Je kunt eenvoudig testen welke kleur ondertoon jouw huid heeft. Door de aders aan de binnenkant van je pols te checken kun je goed zien wat de ondertoon van je huid is. Hebben je aders een blauwe of paarsachtige kleur dan heb je een koele ondertoon. Zijn ze meer groenig van kleur dat heb je een warme ondertoon.
Voor het gemak leg ik het zo uit: een huidskleur is oranje-achtig. Dit oranje maak je door een (maakt niet uit welke) rood met geel te mengen. Gemengd vanuit een geel+rood of een okergeel+rood of gebruik een gebrande sienna als basis.
Blauw. Vertrouwen, zekerheid, stabiliteit en verantwoordelijkheid zijn de kernwoorden van de kleur blauw. Het wordt vaak gebruikt door banken, sociale netwerken, verzekeringsmaatschappijen en bijvoorbeeld accountantskantoren. Bedrijven die zekerheid en betrouwbaarheid uit willen stralen.
Ben je bleek en heb je blauwe ogen? Dan zit de kans erin dat je ook een donkerder bruin wel aankan. Probeer niet té ver af te wijken van je natuurlijke haarkleur – een tweetal tinten donkerder wordt aangeraden – en laat wat lichtere highlights toevoegen rond je gezicht voor een zachter effect.
Je blauwe ogen stralen het meest met de kleuren bruin en oranje. Alle tinten die hieronder vallen horen er ook bij, want we snappen dat niet iedereen oranje wilt dragen. Denk dus aan aardetinten, zoals roest/koper, bordeaux en oud roze.
het allel voor een donkere huid is dominant over het allel voor een lichte huid. Je kan ook zeggen; het allel voor een lichte huid is recessief ten opzichte van het allel voor een donkere huid. In de erfelijkheid geef je erfelijke eigenschappen en de daarbij behorende allelen aan met een letter.
Denk bijvoorbeeld aan beige, lichtroze en lichtbruin. Lavendelblauw, nevelblauw en denim zijn blauwtinten die het erg goed doen bij een bleke huid. Vooral nevelblauw wordt een trend dit najaar. Komt dat even goed uit!
Melanocyten (pigmentcellen)
Melanocyten zijn huidcellen in de buitenste laag van je huid. Als er uv-straling van de zon of de zonnebank op je huid komt, maken deze cellen het stofje melanine aan. Dit zorgt ervoor dat je huid donkerder van kleur wordt. De melanocyten zijn verdeeld over je hele huid.
Ieder kleurtype heeft andere neutrale kleuren. Voor het lentetype is dit bijvoorbeeld cognacbruin, voor het zomertype grijs en vergrijsd donkerblauw en voor het herfsttype donkerbruin en donkergroen. Het wintertype is het enige kleurtype wat zwart mag dragen.
Kortom gemiddeld genomen zie je op midden-grijs en beigebruin het minst.
De koude kleuren zijn paars, blauw en groen. Zet je die bij elkaar in een tekening, dan 'voelt' de tekening wat koeler aan.
Anderzijds is zwart ook de kleur van verdriet, rouw en begrafenis. En wit heeft die rol voor een deel overgenomen.
Onderzoek wijst uit dat mensen die het meest van de kleur rood houden actief en dynamisch zijn. Als wit je lievelingkleur is hecht je veel waarde aan een vredige omgeving. Je bent netjes en precies. Je bent dol op veel ruimte hebben, eenvoud en alle deuren altijd openhouden.
De kleur groen beïnvloedt ons fysiek en mentaal op verschillende manieren. Groen is rustgevend, ontspannend en jeugdig. Groen brengt ook een gevoel van hoop, gezondheid, avontuur en zelfbeheersing met zich mee.