Lege statiegeldflessen kun je gewoon weer aan de bezorger meegeven, dan storten wij het statiegeld automatisch terug op de rekening waarmee je hebt betaald. De flessen die je inlevert hoeven niet per se bij ons gekocht te zijn. Zolang we het type fles maar in ons assortiment hebben.
Op dit moment neemt Picnic al grote statiegeldflessen retour, behalve die van Aldi en Lidl.
Verschil: Volgens Picnic kost een liter Coca Cola in Duitsland 1,08 terwijl je er in Nederland 1,83 voor betaalt. Een pot Nutella kost in Nederland 3,02 en in Duitsland 2,79.
Is het de bedoeling om fooi te geven aan de bezorger? Nee hoor, dat hoeft helemaal niet. Gratis bezorging is en blijft gratis bezorging, dus onze bezorgers rekenen nergens op. Mocht je toch vinden dat hij of zij een extraatje verdient, dan ben je natuurlijk vrij om iets te geven.
Kenmerken Picnic:
Geen bezorgkosten. Picnic rijdt nog niet overal in Nederland. Minimum bestelbedrag van 35 euro.
Er wordt 6 dagen per week bezorgd, steeds in 1 tijdvak van een uur. Reserveren is niet nodig: wie 's avonds voor 22:00 bestelt, krijgt zijn boodschappen de volgende dag gratis thuisbezorgd. 's Ochtends krijg je een bericht met een exacter bezorgmoment van 20 minuten.
Elke week krijgt Picnic nieuwe auto's en bezorgers en zodra die werken, laat het bedrijf nieuwe klanten toe. Soms duurt het wachten dus enkele dagen en soms enkele weken, legt Ruben uit.
Innamelocaties. Statiegeldflessen kunt u inleveren bij steeds meer verschillende innamelocaties verspreid over heel Nederland. Van supermarkt tot bemande tankstations en van bioscopen tot sportverenigingen; op steeds meer plekken worden lege plastic flessen ingenomen.
U kunt plastic verpakkingen meestal in uw gemeente inleveren. Vraag uw gemeente hoe zij plastic verpakkingen inzamelt voor recycling. Plastic flessen en flesjes met statiegeld kunt u inleveren bij de meeste winkels die de flessen verkopen.
Overal inleveren
De nieuwe emballagemachines kunnen alle petflessen met statiegeld herkennen. Volgens Walter Noppers van TOMRA Systems is dat goed nieuws voor de consument: "Als je een petfles bij de Aldi koopt, kan je hem bij de Albert Heijn inleveren.
Bij alle supermarkten kun je zo goed als alle statiegeldflessen inleveren. De "beloningen" hiervoor zijn de bedragen die op de etiketten van de flessen vermeld zijn. (oftewel de bedragen die je er zelf voor betaald hebt).
Na 1 juli 2021 zullen er nog een tijdje kleine plastic flessen zónder statiegeldlogo worden verkocht. Voor die flesjes betaal je geen statiegeld. Uiteraard krijg je bij inlevering ook geen geld terug. Het staat het innamepunt vrij om deze flesjes in te nemen om ervoor te zorgen dat ze kunnen worden gerecycled.
Om je 15 cent te krijgen is het wel cruciaal dat het etiket met streepjescode nog op de fles zit. "De innamemachines in supermarkten scannen die streepjescode, staat die er niet op dan wordt de fles niet geaccepteerd", zegt Raymond Gianotten van Statiegeld Nederland.
Statiegeld en tasjes
Het statiegeld krijg je uiteraard van ons terug. Vergeet niet om ook de bezorgtasjes te bewaren. Bij je volgende bestelling kan je ze namelijk weer bij ons inleveren. Je krijgt dan 35 cent statiegeld terug, ongeacht het aantal tasjes.
UTRECHT – Online supermarkt Picnic is bij het online bestellen van boodschappen flink goedkoper dan Albert Heijn en Jumbo. Het prijsverschil bij een boodschappenlijst voor drie dagen eten voor een gezin loopt op tot €25, aldus een test die is uitgevoerd door AD.
Bij Picnic hebben we geen dure winkels op dure locaties. Daar hoef jij dus ook niet voor de betalen. En door slim te plannen nemen we voor elke buurt alle boodschappen in één keer mee. Hiermee besparen we een hoop ritjes door de stad en kunnen we de bezorging gratis houden.
Je krijgt wekelijks je salaris uitbetaald (en je fooi mag je natuurlijk zelf houden!). Wij zorgen voor gratis snacks.
De wachtverzachter
Ze geven namelijk om de zoveel dagen een gratis product weg. Dit gratis product krijg je bij je eerste bestelling zodra je aan de beurt bent. Dus hoe langer je moet wachten, hoe meer wachtverzachters je krijgt. Uiteindelijk kreeg ik er drie (een tros bananen, yoghurt en Oreo koekjes).
De doelgroep die gebruikmaakt van Picnic komt overeen met de doelgroep die al eerder duidelijk naar voren kwam in het landelijke onderzoek: gezinnen die voortdurend te weinig tijd hebben en balanceren tussen werk en thuis. Binnen deze specifieke doelgroep maakt 50 procent van de huishoudens gebruik van Picnic.
Belangrijk om te weten: fooi geven is niet verplicht. ,,Het horecapersoneel krijgt genoeg loon om rond te komen. De fooi is - net zoals vroeger - een beloning voor de goede service en het is een fijn extraatje”, zegt Vlek. Hij zou het ook ernstig vinden als de fooi wel een belangrijke aanvulling op het loon zou zijn.
Azië En dan heb je nog de landen waar het not done is om fooi te geven. Anne-Marie: “In Aziatische landen, zoals China, Japan, Vietnam en Singapore moet je even heel goed nadenken wat je geeft. Ook geld op tafel leggen, is een ongelooflijke belediging.
Picnic. Een andere speler op de markt voor online boodschappen is Picnic. Dit bedrijf heeft geen eigen winkels en bezorgt de boodschappen direct vanuit het magazijn. Bestellen kan alleen via de app.