Als je meer dan één bijlage toevoegt aan een tekst in APA-stijl, dien je je bijlagen “Bijlage A,” “Bijlage B,” (enzovoorts) te noemen. Als je maar één bijlage toevoegt, wordt deze simpelweg “Bijlage” genoemd en dan verwijs je er ook op die manier naar in de tekst.
Het antwoord is ja, de bijlagen horen ook in de inhoudsopgave. Deze krijgen echter geen hoofdstuknummer, maar een eigen nummer. Mocht je te veel bijlagen hebben, dan kun je ervoor kiezen om niet alle bijlagen te benoemen. Je kunt dan enkel een kopje met 'Bijlagen' in de inhoudsopgave plaatsen.
Schrijf als bijlage of in de bijlage. Ook al leest u in België dikwijls "in bijlage vindt u de...", betekent het niet dat dat correct is. In juist Nederlands verwijst u als volgt naar een bijlage: In de bijlage vindt u de nieuwe kalender.
Bericht toevoegen als bijlage
Klik in de mail rechtsboven op de knop met de drie puntjes. Klik op Doorsturen als bijlage. Een nieuw, leeg e-mailbericht opent. De eerste mail zit als bijlage bij dit bericht.
Een bijlage of appendix is van oudsher een deel van een rapport of scriptie, waarin men over het algemeen achtergrondmateriaal opneemt dat de hoofdtekst onnodig lang zou maken. Een bijlage kan een los deel zijn dat bij een brief of een tijdschrift gevoegd wordt.
De kopjes voorwoord, samenvatting en inhoudsopgave hoeven niet in de inhoudsopgave.
Een bijlage komt na de bronnenlijst. Wanneer een bijlage verwijzingen naar een bron bevat, wordt hier op dezelfde manier naar verwezen als in de tekst. De volledige verwijzing komt in de bronnenlijst te staan.
Literatuurlijst / Bronnenlijst volgens de APA-richtlijnen
De bronnenlijst komt voor de bijlagen. Zet je bronnen op alfabetische volgorde en noteer deze precies zoals de APA-richtlijnen voorschrijven.
De bijlagen zijn geen hoofdstuk van je scriptie. Ze dienen wel een nummer te krijgen, maar geen hoofdstuknummer. Je plaatst ze na de literatuurlijst.
Bijlagen of kopieën vermeld je na twee witregels onder de ondertekening. De term Bijlage(n) wordt helemaal onderaan de brief geplaatst, gevolgd door het aantal van de bijgevoegde papieren en de titel ervan.
In de bijlage, met het lidwoord de erbij, is standaardtaal in het hele taalgebied. Met in de bijlage kunt u naar de inhoud van de bijlage of een onderdeel ervan verwijzen. U vindt daarover meer informatie in de bijlage. Op pagina 15 in de bijlage vindt u een schema.
Plaats de cursor aan het einde van de tekst die u wilt citeren. Ga naar Verwijzingen > Stijl en kies een bronvermeldingsstijl. Selecteer Bronvermelding invoegen. Kies Nieuwe bron toevoegen en vul de informatie over de bron in.
De bestanden die u meestuurt met een e-mail noemen we bijlagen. Bij een mail kunnen één of meerdere bijlagen zitten. Een bijlage kan van alles zijn zoals een foto, pdf of Word-bestand.
Wat is een bijlage? Een bijlage bevat informatie die bijdraagt aan het begrip van de tekst, maar niet essentieel is voor de lezer. Bijvoorbeeld: Transcripten van interviews.
Voor internet-e-mailaccount. zoals Outlook.com of Gmail, is de gecombineerde bestandsgrootte 20 mb (MB) en voor Exchange-accounts (zakelijke e-mail) is de standaardlimiet voor gecombineerde bestandsgrootte 10 MB.
Om in een brief te verwijzen naar een bijgaande bijlage, zegt men in de standaardtaal als bijlage of in de bijlage. (1) De foto's van de receptie heb ik alvast als bijlage toegevoegd. (2) In de bijlage vindt u een beschrijving van de woning.
Het voorwoord van een scriptie komt na de samenvatting, maar vóór de inhoudsopgave. De inleiding is het eerste hoofdstuk van je scriptie en komt meteen na de inhoudsopgave.
De verantwoording
Je gebruikt de onderzoeksverantwoording of onderzoeksmethoden om de lezers uit te leggen wat je precies hebt gedaan tijdens je onderzoek. Op welke manieren heb je de date verzamelt en gebruikt, welke zaken analyseer je, waar heeft het onderzoek plaatsgevonden en wie heb je opgenomen in je scriptie.
In het voorwoord beschrijft u waarom u ervoor hebt gekozen over het onderwerp te schrijven, wat u er moeilijk aan vond en wie u geholpen heeft bij het schrijven van uw boek of verslag. Het eerste stuk tekst dat de lezers van uw boek of verslag lezen, is het voorwoord.
Er bestaat geen verplichte leeslijst. Leerlingen zijn vrij in hun boekkeuze, als die boekkeuzes aan bepaalde criteria voldoen. Zo moeten de gelezen boeken oorspronkelijk in het Nederlands geschreven zijn, ze moeten tot de literatuur behoren en nog een paar andere dingen die niet al te veel voorstellen.