Bij een keverplaag raden we u aan om Bayer Garden Decis Insectenbestrijding 20ml concentraat te bestellen. Spuit het middel direct op de kevers en de larven. Daarmee doodt u ze meteen. Een goede spray tegen kevers in de tuin is ook onze Bayer Garden Decis Insectenbestrijding 1 l spray.
Sluit snel ramen en deuren. Zie je een kever in de tuin, sluit dan snel ramen en deuren, zodat de kever - bijvoorbeeld een houtaantastende soort - niet binnenkomt. Je wilt namelijk geen schade aan houten meubels, vloeren of balken, etenswaren of textielproducten door de vliegende insecten.
Men ziet ze vaak rondlopen in oude huizen omdat ze via naden en kieren eenvoudig in ons leefgebied kunnen komen. De torren en larven voeden zich over het algemeen met vermolmd hout wat bijvoorbeeld onder de vloeren te vinden is waardoor ze prima kunnen overleven en zich vervolgens gaan vermenigvuldigen.
De volwassen kevers komen vooral in het voorjaar tevoorschijn. Ze gaan dan op zoek naar bloemen om nectar en stuifmeel te eten. De eitjes worden in vogelnesten, in nesten van andere dieren en in ingedroogd aas gelegd, waar de larven voedsel vinden zoals vleesresten, veren en haren.
Insecten::Torren. De Torren Top Tien van Spoorzicht. Torren zijn kevers, en kevers hebben kaken, ze kunnen bijten. Dat onderscheidt ze van andere insecten met zuigsnuiten, zoals wantsen.
De drie meest voorkomende drooghoutboorders in woningen zijn de bruine spinthoutkever (Lyctus brunneus), de gewone houtwormkever (Anobium punctatum) en de huisboktor (Hylotrupes bajulus), waarvan vooral laatstgenoemde soort zeer destructief te werk kan gaan.
Kevers zijn niet schadelijk voor de gezondheid van mensen, maar ze veroorzaken wel vraatschade en tasten met hun uitwerpselen verpakkingen, voedsel en producten aan. Deze producten worden daardoor onbruikbaar. Onder de optimale omstandigheden groeien kevers al snel uit tot een plaag.
De kever zelf is ongevaarlijk. Maar de larve ervan kan houtwerk flink kapotmaken. Net als houtworm is de larve van de boktor dol op hout.
Deze insecten, die het meest herkenbaar zijn aan hun lange snuit, zijn niet schadelijk voor mensen, huisdieren of huisraad, maar ze beschadigen granen en zaden, en kunnen voedselvoorraden compleet vernietigen.
Natuurlijke vijanden, die graag kevers verschalken, zijn vogels, zoals het koolmeesje, maar ook (kriel)kippen. Sommige kevers, zoals het Viburnumhaantje en het leliehaantje, laten zich vallen als ze zich bedreigd voelen.
Tapijtkevers leggen eieren die wit of crèmekleurig zijn en minder dan 1mm lang zijn. Volwassen tapijtkevers leggen meer dan 100 eieren tegelijk die, afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid, tussen de 10 dagen en een maand nodig hebben om uit te komen.
Ik ken slechts een paar insecten die ons kunnen bijten. In het bijzonder de kortschildkever heeft mij op die manier eens flink te pakken gehad. Deze langwerpig gevormde kever komt in tuinen vrij regelmatig voor, maar wordt niettemin maar weinig gezien omdat hij een verborgen leven leidt.
Hoe komen tapijtkevers in mijn huis? Tapijtkevers kunnen op verschillende manieren in je huis komen. Liftend op snijbloemen, op kleding of huisdieren, maar ze kunnen ook door open ramen naar binnen vliegen. Eenmaal binnen kunnen deze kevers (Dermestiden) zich nestelen en eieren leggen.
Kevers kunnen zelden op dezelfde waardering rekenen als andere, meer opvallende organismen, maar ze vormen een onmisbare schakel in onze natuur. Heel wat keversoorten houden zich immers bezig met het omvormen van organisch afval tot waardevolle voedingsstoffen die ze teruggeven aan het ecosysteem.
Kevers komen overal ter wereld voor en leven in de meest uiteenlopende habitats. Alleen in echte poolstreken en in de zee komen geen soorten voor. De larven van kevers leven vaak op of in de bodem en hebben nog geen vleugels. Ze zijn vrij immobiel en zijn hierdoor vaak gebonden aan een specifiek milieu.
Sterker nog: er is zowaar geen enkel verschil. 'Kever' en 'tor' zijn benamingen voor precies dezelfde insectensoort – kevers – die uitsluitend door historische taalinvloeden van elkaar afwijken.
De tapijtkever houdt niet van fel (zon)licht. Aangetaste kleding of textielstukken kunt u het beste weggooien. De kans is groot dat er nog insecten verstopt in zitten. Uw tapijt of vloerbedekking kunt u grondig stofzuigen.
Aaltjes tegen kevers in de tuin
Aaltjes zijn microscopisch kleine beestjes. Ze eten larven en poppen van andere insecten, bijvoorbeeld van mieren, maar ook van kevers. Ideaal voor een ingreep in de tuin! Koop een verpakking met aaltjes en meng de inhoud met water.
Broodkevers doorboren verpakkingen van papier of karton waardoor de producten gaan 'lekken' of bv. meel op de grond valt. Als u één verontreinigd product in de kast heeft staan, is de kans groot dat de broodkevers zich verspreiden naar andere producten en u binnen de korte keren een serieuze plaag in huis heeft.
De volwassen kevers zijn kleiner dan de larven: ca. 2 tot 3 mm groot. Ze zijn ovaalvormig tot cilindrisch van vorm en vaak vrij dof (zwart en bruin) gekleurd, met hier en daar lichtere, rafelige vlekken. Er lopen drie onscherpe brede dwarsbanden, lichtbruin tot wit van kleur, over hun dekschilden.
Kleine zwarte beestjes in bed zijn mogelijk vlooien of bedwantsen. De beste aanwijzing hiervoor is als je 's morgens regelmatig opstaat met heftig jeukende rode beten. Kunnen het geen muggen zijn? Mogelijk wel als je eerst gezoem hoort.
De broodkever behoort tot dezelfde familie als de houtwormkever. Ze zijn de meest voorkomende voorraadaantaster in woningen en leven en planten zich voort in allerlei harde, droge zetmeelhoudende producten.
Ze komen in allerlei soorten en maten voor. Sommige soorten hebben een bijzonder uiterlijk, zoals de snuitkever en de neushoornkever. Kevers eten niet allemaal hetzelfde: er zijn planteneters, houteters, vleeseters, aaseters en soorten die van iets anders leven zoals paddenstoelen.