Samsung oplader kopen? Vanaf € 7,75 - Gratis verzonden.
Bij Primera vind je altijd het juiste accessoire voor jouw Samsung smartphone. Van opladers en powerbanks tot hoesjes en headsets; dankzij ons ruime assortiment, beschikbaar in meer dan 520 Primera winkels, vind je altijd wat je nodig hebt.
Bij het kiezen van een Samsung oplader moet je op een aantal dingen letten. Zo kan bijvoorbeeld niet elke smartphone snelladen, gebruikt Samsung verschillende soorten snelladen en heb je ook de juiste kabel nodig. Hier helpen we je met het uitkiezen van de juiste snellader.
De beste die je dan kunt aanschaffen is de Originele 25W Fast Charge Adapter USB – C van Samsung. Dit is namelijk de krachtigste losse adapter die je van het merk Samsung kan bestellen. De USB – C naar USB – C kabel die in de doos wordt meegeleverd is sterk genoeg om deze laadsnelheid te ondersteunen.
Fabrikanten stellen dat alleen de originele opladers van het eigen merk gebruikt moeten worden. Dat zou de levensduur van de accu verlengen. In de praktijk blijft vaak dat goedkopere opladers van imitatie-merken even goed werken.
Heb ik de originele oplader nodig voor mijn smartphone? Om maar direct met de deur in huis te vallen: nee, je hebt niet per se de originele oplader nodig om je telefoon van stroom te voorzien. Sterker nog, in werkelijkheid kun je vrijwel iedere adapter en/of kabel gebruiken.
De opwarming van de aarde. Dat is de belangrijkste reden waarom er geen oplader meer standaard wordt meegeleverd bij de Samsung A Serie. In 2021 verscheepte Samsung wereldwijd ongeveer 270.000.000 smartphones, dit is ongeveer 20% van het totale marktaandeel van mobiele telefoons.
De Samsung 45W snellader is de snelste oplader die Samsung heeft. Let er wel op dat lang niet alle Samsung smartphones 45 watt ondersteunen. Alleen de topmodellen zoals de Samsung Galaxy S22 Plus of Ultra zijn compatibel met deze oplader. Binnen een halfuur zit er al 70% in de telefoon!
Met Wireless PowerShare kan je je apparaat opladen met behulp van een ander apparaat met Qi-ondersteuning, zonder dat je een oplader nodig hebt. Je kan ook twee apparaten tegelijk opladen met slechts één lader.
Ook bij Android
Veel Android-toestellen gebruiken echter een USB-c-lader, waarbij je niet het dilemma van speciale, ingebakken chips hebt. Een Android-snoer van een niet-gecertificeerd bedrijf is daarom sneller een optie, maar kijk goed naar de algehele reputatie van het bedrijf dat hem aanbiedt.
Koop je de officiële lader voor je telefoon, dan is dat wel de veiligste optie. De NVWA raadt dit daarom ook aan. Maar de meeste laders die in Nederland in elektronicazaken en de betere webshops worden verkocht, hebben een CE-certificering en zijn gewoon veilig.
Er is geen verschil tussen een AC adapter, netstroomadapter, een voeding en oplader. Al deze functies worden behandeld door externe voeding apparaat van het apparaat. Als uw adapter kapot gaat of als u deze verliest, dan is dat natuurlijk vervelend. Gelukkig kunt u deze adapter eenvoudig vervangen.
Telefoon- en tabletladers mogen nu maximaal 0,21 watt vragen als ze geen apparaat laden. Erg weinig dus. Met een moderne lader levert dat per jaar de volgende maximale verspilling op: Stel dat zo'n oplader 365 dagen per jaar, 24 uur per dag, ongebruikt in het stopcontact zit.
Laad je telefoon op met een powerbank
Ik laad zowel mijn telefoon als mijn camera op met een powerbank (een soort batterij waaraan je via een USB-kabel apparaten kunt opladen). Die powerbank moet natuurlijk ook opgeladen worden, en dat doe ik overal waar ik toegang tot stroom heb.
De eerste keer kun je de smartphone dus het best helemaal opladen. Dat duurt ongeveer vijf tot zes uur. Daarna is het belangrijk de telefoon op tijd van het stroom te halen en weer op tijd op te laden. De batterij hoeft niet eerst helemaal leeg te zijn.
Kan ik een oplader alsmaar in het stopcontact laten zitten? Als er geen apparaat meer op is aangesloten, kun je de oplader beter loshalen. Als de oplader in het stopcontact blijft zitten, verbruikt hij nog steeds wat energie. Dit noemen we ook wel sluipverbruik.
Hoe vaak je een batterij kunt opladen, ligt aan het soort oplaadbare batterij. De aantallen variëren van 300 tot 1500 keer.
Tijdens de omzetting van wisselstroom naar gelijkstroom wordt energie verbruikt, en deze wordt verspreid in de vorm van warmte. Daarom is het normaal dat de temperatuur van de oplader stijgt. Oplossing: Als de oplader oververhit raakt, houdt u op met opladen en maakt u een back-up van uw gegevens.
Tot 100 procent opladen is slecht voor je batterij
Opladen tot 100 procent leidt dus tot veel meer slijtage dan opladen tot 70 of 80 procent. Daarnaast is het schadelijk voor je batterij om te blijven doorladen nadat de 100 procent is bereikt.
Snelladen tot 80% is efficiënter
De laatste 20% van je accu is namelijk minder snel geladen. Over je hele reis gerekend is je totale laadtijd dan ook korter als je twee keer stopt bij een snellaadstation en tot 80% oplaadt dan één keer tot 100%.
Langzaam opladen is niet per se goed, maar een verhitte batterij lijdt wel schade. Tegelijkertijd zijn de batterijen van nieuwe smartphones vaak zo gebouwd dat ze een hogere laadsnelheid wel aankunnen zonder oververhit te raken.