Barbecue pakket compleet Populair – 4 personen – voor € 9,25 per persoon. Barbecue pakket compleet Populair – 20 personen – voor € 8,10 per persoon. Barbecue pakket compleet Populair – 24 personen – voor € 7,95 per persoon. Barbecue pakket compleet Populair – 32 personen – voor € 7,70 per persoon.
Gemiddeld genomen eten je gasten ongeveer 500 à 600 gram per persoon. Dit is zo'n 350 á 400 gram vlees en voor de rest salades, stokbrood en sausjes. Dit komt neer op 4 á 5 stukken vlees per persoon.
Barbecue huren | Vanaf € 10,- per dag.
Een compleet verzorgde buurtbarbecue al vanaf €12,25 per persoon - Weidenaar barbecue.
Er zijn heel veel verschillende soorten vlees. Eigenlijk kun je alles wel gebruiken. Voorbeelden zijn drumsticks, braadworsten en saucijzen, speklapjes, lamsracks en rib-eyes, lamskoteletjes, karbonades, hamburgers of kipfilet. Je ziet; rund, varkensvlees, gevogelte & wild.
Er is geen officiële wet die barbecueën op het balkon verbiedt. Check daarom altijd eerst het huishoudelijk reglement van de VvE als u overweegt te barbecueën op het balkon. Veel VvE's hebben hierin duidelijke regels en richtlijnen opgesteld.
Barbecue niet op het balkon. De rook kan de woning worden ingeblazen met kans op koolmonoxide (CO) in de woning (en ook overlast voor je buren).
Ook als het niet uitdrukkelijk verboden is zal het vaak door de buren als zeer hinderlijk worden ervaren als u de barbecue gebruikt vanwege rook en geur. Een mechanische ventilatie van de bovenburen kan deze rook meteen naar binnen zuigen, ook als de ramen niet open staan.
De gemiddelde Nederlander eet ongeveer 100 gram vlees per dag. Dit is ongeveer één stuk vlees per persoon. Bij een BBQ speelt vlees een grotere rol en wordt 400 gram vlees per persoon gegeten. Dit zijn ongeveer 3 stukken vlees per persoon.
Zoveel gram vlees heb je per persoon nodig
Een gemiddeld persoon eet tijdens een BBQ ongeveer 550 gram. Dat klinkt veel, maar dit is inclusief stokbrood, salades en sauzen. Dit betekent dan ook dat je vaak genoeg hebt aan 400 gram vlees per persoon.
Neem 1 groot stokbrood voor ongeveer 5 personen. Neem 1 bakje kruidenboter voor 2 stokbroden. Gebruik niet te grote lepels in de salade.
Hoeveel kilo kip voor 20 personen? Wil je gevogelte op tafel zetten, bijvoorbeeld kip, fazant, duif of kalkoen? Houd dan rekening met 400 a 500 gram per persoon.
Brood. 1/3 stokbrood per persoon is voldoende.
De geconsumeerde hoeveelheid vlees per persoon per jaar ligt rond de 39 kilo. De helft van het karkasgewicht wordt als vuistregel gehanteerd voor het consumptieniveau. We eten het meest varkensvlees met zo'n 18,5 kilo per jaar. Kippenvlees is een goede tweede met 11,5 kilo.
Het best gebruik je een gietijzeren grillpan, omdat die goed heet kan worden, net zoals je barbecue. Daardoor benadert de smaak van vlees of vis uit de grillpan het meeste de typische barbecuesmaak, én bovendien krijg je zo van die mooie grilllijntjes.
Kokosbriketten en gezuiverd houtskool zorgen voor aanzienlijk minder rook dan de traditionele briketten en houtskool. Kokosbriketten besparen ook nog eens grondstoffen omdat ze gemaakt zijn van natuurlijk afval (kokosnootschalen). Bovendien heb je er minder van nodig omdat ze langer branden dan houtskool.
Het belangrijkste is dat je barbecue droog staat. Op een natte barbecue kun je namelijk niet je vlees braden. Ook jij en je gasten moeten natuurlijk niet in de regen staan. Als je een overkapping hebt is dit makkelijk, maar als je dit niet heb kun je bijvoorbeeld een partytent regelen.
As van verbrand hout is vaak goed voor de tuin. Het materiaal vormt namelijk een rijke bron van kalk, kalium en sporenelementen. Goed nieuws voor de tuinliefhebber, want veel planten hebben deze stoffen nodig om gezond te blijven, goed te groeien en een gezonde knopontwikkeling en bloei door te maken.
Om brandgevaar en hinder van rook te voorkomen, zet je je barbecue niet onder de partytent en haal je brandbare voorwerpen weg. De ideale situatie voor de griller? Onder een afdak of overkapping op een windvrije plek in de schaduw.
U mag niet in alle parken en plantsoenen barbecueën. Bekijk hiervoor de BBQ-kaart. U moet zich altijd aan deze regels houden: Plaats de barbecue niet rechtstreeks op het gras.
Een lekker bijgerecht of hapje maakt de BBQ helemaal af. Denk bijvoorbeeld aan stokbrood met wat kruidenboter, tapenade, aioli of een lekkere spread. Verder is een salade ook altijd een goed idee. Een heerlijke pasta salade, couscoussalade of een frisse aardappelsalade bijvoorbeeld.