Een tipi is een indianentent van waterdicht katoen. Een tipi wordt opgezet met palen en een doek in een cirkelvorm. In een tipi zit ook een binnentent omdat de buitentent iets van de grond staat en men anders een luchtstroom over de grond zou krijgen naar het vuur. op koude dagen en bij regen houdt het de palen droog.
Maar als we echt een lekkernij moeten kiezen tussen al die Nederlandse snacks, gaan we voor Weespermoppen. Een superzoet koekje (bijna een cakeje) gemaakt met amandelspijs, amandelen en suiker. Er is trouwens ook een Goudse mop, deze zijn veel platter en ronder, en bevatten vaak citroenrasp.
Het typisch Nederlandse snoep zoals: kaneelkussentjes, Haagse hopjes en zuurstokken brengt ons even terug naar vroeger. Altijd leuk en ouderwets lekker om te geven maar ook om te krijgen! Op zoek naar een mooie kant en klare snoeppot, gevuld met het lekkerste Oudhollands snoep?!
Typisch Nederlandse koekjes zijn bijvoorbeeld stroopwafels, krakelingen, bitterkoekjes, speculaas, roze koeken, bokkepootjes, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. In een gemiddeld huishouden in Nederland is er altijd wel een pak van deze Nederlandse koekjes in de voorraadkast te vinden.
Niet-alcoholische dranken, brood, zuivel en vetten en oliën worden bijna dagelijks gegeten of gedronken. Vlees wordt op 90% van de dagen gegeten, in het bijzonder bewerkt vlees. Aardappelen worden op ongeveer de helft van de dagen geconsumeerd, fruit op bijna 5 dagen in de week en groente op 6 dagen in de week.
Welk gerecht eten we nu het vaakst? Maar welke combinatie ligt er nu het meest op het Nederlandse bord? Aangezien bloemkool een van de meest gegeten groenten is en we het vaakst varkensgehakt eten, concluderen wij (voorzichtig) dat bloemkool met gehaktballen en aardappels het meest gegeten Nederlandse avondmaal is.
Stamppot boerenkool is verkozen tot nationaal gerecht van Nederland. Nederland heeft vanaf nu een heus nationaal gerecht: stamppot boerenkool. Deze kost is verkozen tot nationale dis in een peiling van Quest. De 'boerenkoolstamp' versloeg daarmee andere typisch Nederlandse gerechten zoals snert en kapsalon.
De Nederlandse keuken is uniek in zijn soort. In Nederland eet u verse en regionale producten van zeer hoge, internationaal erkende, kwaliteit. Daarnaast kent Nederland vele goede restaurants én top chefs.
Van alle soorten snoep is drop in Nederland het populairst. Meer dan twintig procent van alle verkochte snoep is drop. In totaal gaat er voor miljoenen euro's drop over de toonbank: in 2011 voor zo'n 168 miljoen!
Chocolade is het snoep dat het meeste gegeten wordt in de wereld. In Nederland eten we ongeveer vijf kilo chocolade per persoon per jaar. En er zijn nog landen waar dit getal hoger is. Er zijn meerdere redenen waarom chocolade zo populair is.
In de Russische hoofdstad Moskou hebben ze een van de grootste snoepjes ooit. 100 kilo weegt het paard van suikergoed.
Nederland is al 250.000 jaar geleden ontdekt, maar niet door één ontdekkingsreiziger. Het is ontdekt door verre voorouders van de mens, vroege Neanderthalers. Zij trokken in kleine groepjes Nederland binnen. Ze woonden niet op één plek, want ze moesten jagen en eten verzamelen om te overleven.
Suikerbrood is een specialiteit uit het noorden van Nederland, vooral Friesland. Het is gebakken van een fijn deeg, waaraan royaal suikerklontjes en kaneel zijn toegevoegd. Behalve in Friesland wordt het steeds meer in andere provincies aangeboden.
Het Nederlands is een Indo-Europese, Germaanse taal die vooral in Nederland, Vlaanderen en Suriname wordt gesproken. Het is nauw verwant met de andere West-Germaanse talen: Engels, Fries, Duits, Nedersaksisch, Luxemburgs, Jiddisch en de dochtertaal Afrikaans.
Nederlands ontbijt
Voor veel Nederlanders bestaat het ontbijt uit een boterham of 2 met beleg. Nederlanders eten daarnaast ook wel beschuit, ontbijtkoek, yoghurt of havermout als ontbijt. Vaak worden boterhammen belegd met hartig of zoet beleg. Denk maar aan een paar plakken kaas, pindakaas of hagelslag.