Banners zijn paginabrede stroken van afbeeldingen, tekst of animaties ter visualisatie van een web product en zijn meestal het eerste wat je ziet als je een website bezoekt; die tevens de vorm bepalen van jouw website.
Samengevat lezen mensen op het web als volgt: Ze lezen vluchtiger en oppervlakkiger. Ze lezen niet de hele tekst, maar hoppen er van ankerpunt naar ankerpunt doorheen. Ankerpunten zijn bijvoorbeeld tussenkopjes, hyperlinks en opsommingen.
Je homepagina: kort en krachtig
Je homepagina is de eerste pagina die jouw bezoekers te zien krijgen wanneer zij gewoon jouw domeinnaam intikken. En omdat je maar één keer de kans hebt om een goede eerste indruk te maken, is het echt essentieel dat je de aandacht van de bezoeker meteen grijpt.
Er is geen functie in Google Analytics waarmee je exact kunt zien wie je website bezoekt. Wel kun je voor een groot gedeelte zien welke bedrijven er jouw website hebben bezocht.
De over ons pagina zit vaak vol gevoel en emotie, met bijvoorbeeld een verhaal over waarom je doet wat je doet. Maar je mag er best wat feitjes aan toevoegen. Graag zelfs, want met feiten en voorbeelden onderbouw je jouw verhaal.
Werkgevers mogen niet zomaar bijhouden wat werknemers doen, ook niet bij privé-gebruik van internet, e-mail of telefoon. De regels over wat wel en niet mag, en wat de werkgever kan controleren, moeten in een ICT- en internetreglement worden vastgelegd.
Vrees niet! Je ouders kunnen je internetgeschiedenis niet zien op de internetrekening. Er zijn bepaalde dingen die uw Internet Service Provider (ISP) via andere wegen kan vertellen, maar ze kunnen uw surfgeschiedenis niet uit de internetrekening halen.
Justitie kan in specifieke gevallen wel vragen om internetverkeer van verdachten te monitoren. In dat geval wordt er een 'tap' geactiveerd die je gerust kan vergelijken met een telefoontap. De politie kijkt dan mee met het gemonitorde internetverkeer.
Klik in je overzicht op Pagina's in het linkermenu. Ga naar je pagina. Tik bovenaan je pagina op Activiteit. Scrol omlaag en tik op Volgers.
Met Google Analytics kun je eenvoudig meten hoeveel unieke bezoekers je website per dag heeft en hoeveel (en welke) pagina's deze bezoekers hebben bekeken. Google Analytics is volledig gratis aan te maken en op je website te plaatsen door een klein stukje code toe te voegen aan je website.
Nee dat kun je niet inzien, tenzij een website het zelf bekend maakt. Wat je wel kunt doen is via google trends kijken of een website naam of categorie bekender aan het worden is.
De tijd die gebruikers op de site doorbrengen varieert namelijk enorm. Een zeer groot gedeelte van de bezoekers verlaat binnen 10 seconden de site, terwijl slechts een heel klein gedeelte (~2%) lang op de site blijft. Een duidelijke waarde propositie van de pagina is nodig om de aandacht van de bezoeker vast te houden.
De Privacywet bepaalt heel duidelijk dat de gegevens op iemands mobiele telefoon enkel geraadpleegd mogen worden als die persoon eerst zijn toestemming geeft. Zelfs al gaat het om een van je kinderen. Als ouder heb je natuurlijk wel ouderlijk gezag over je minderjarige kinderen, tot ze meerderjarig zijn.
Als je thuis een wifi-netwerk hebt en dat niet hebt beveiligd, dan kunnen buren en voorbijgangers toegang krijgen tot je wifi-netwerk. Dat betekent ook dat ze via dat netwerk toegang kunnen krijgen tot je thuiscomputer(s) en netwerk. Je loopt dan het risico dat je persoonlijke gegevens in handen van anderen komen.
Google weet waar je naar zoekt
Maar wist je ook dat alles wat je opzoekt met diezelfde zoekmachine wordt opgeslagen? Dat doet het bedrijf op alle apparaten die je gebruikt. Die zijn ook per apparaat terug te vinden, of gekoppeld aan je Google-account.
Iedereen die toegang heeft tot je internetverbinding kan zien welke websites je bezoekt. Dit geldt onder meer voor je internetprovider, de overheid en eventuele hackers.
Bedenk wel: de browser bewaart dan geen zoek- en navigatiegeschiedenis van je, maar je internetserviceprovider of werkgever kan toch volgen welke pagina's je bezoekt. Helemaal incognito ben je dus niet.
Wat mag mijn werkgever controleren op de werkplek? Als werknemer heeft u recht op privacy op uw werkplek. Uw werkgever mag daarom niet zomaar een camera ophangen, e-mail controleren of telefoongesprekken afluisteren.
SEO-teksten zijn geschreven content bedoeld om hoog te ranken in zoekmachines. Richt je op zoekintentie, autoriteit en on-page optimalisatie om te ranken. Zoek naar relevante onderwerpen met potentieel, niet alleen op basis van zoekvolume. Begrijp de zoekintentie en pas je tekststructuur en format hierop aan.