Passende kleding is 'kleding die passend is', gepaste kleding is 'kleding die gepast is'. De betekenissen van gepast en passend liggen zeer dicht bij elkaar. Passend betekent onder andere: 'zoals het hoort', 'geschikt' en 'behoorlijk'.
Kleding en kleren zijn neutrale woorden voor 'stukken textiel ter bedekking van het lichaam, kledingstukken'. Kleding kan ook worden gebruikt voor 'de wijze van gekleed gaan'.
Normale was op 40 graden
Veertig graden is de meest gangbare temperatuur om je wasgoed schoon te krijgen. Op deze temperatuur krijg je vlekken en stank gemakkelijk uit de meeste kleding, zonder dat dit beschadigd raakt.
Een kleermaker of kleermaakster, ook wel snijder (verouderd), coupeur/se, tailleur, costumier/ère of kostuummaker genoemd, is iemand die kleding vervaardigt. In principe gaat het om bovenkleding, maar een specialisatie in bijvoorbeeld lingerie is ook mogelijk.
Om modeontwerper te worden, heb je havo nodig. Wiskundig inzicht is handig als je patronen wil maken. Daarna kun je ervoor kiezen naar een kunstacademie te gaan, waar ze de richting Modevormgeving hebben. Zo'n opleiding duurt vier jaar.
In de meeste gevallen kun je ondergoed dus op 30 graden wassen. Is het echter nodig om 'hygiënisch schoon' te wassen (bijvoorbeeld door bovenmatige tekenen van gebruik), dan is 60 graden de beste keuze.
Handdoeken en ondergoed samen wassen
Let er wel op dat je de juiste kleuren bij elkaar in de wasmachine doet. Of handdoeken en ondergoed dan samen gewassen worden, of je doet het ondergoed bij je andere kleren, dat maakt dan niet zoveel uit.
Als je er zeker van wil zijn dat jouw onderbroeken helemaal hygiënisch schoon worden, kun je ervoor kiezen om ze één keer per maand op 60 graden te wassen. De rest van de tijd is op 30 graden voldoende.
Is het de of het kleding
In de Nederlandse taal gebruiken wij de kleding.
Het dragen van kleding (ook kledij of kleren, een syncope van klederen) in het algemeen (of juist niet) of van speciaal ontworpen kleding kan diverse redenen hebben: Het bieden van bescherming tegen koude, warmte en/of zonnestraling. Het bieden van bescherming bij bepaalde activiteiten.
Kledij is ook correct, maar heeft een beperkter gebruik dan kleding of kleren. Kledij komt in de betekenis 'kledingstukken' of 'wijze van gekleed gaan' vooral in België voor. Het woord wordt, zeker in Nederland maar ook wel in België, als formeel of ouderwets beschouwd.
Het woord kleding kent geen meervoud, net zoals 'ijs' en 'vee'. Het is daarmee ook een verzamelterm voor kleren.
clothes {znw.}
Kleding maken was een ambacht. Ook nu nog zijn er naaiateliers waar je je kleding kunt laten maken, maar de kleermakers en naaisters die daar werken gebruiken wel naaimachines. Elk nieuw kostuum of elke nieuwe jurk – uit de fabriek of een naaiatelier - begint met een ontwerp.
Veruit de meeste kleding wordt tegenwoordig gemaakt in ontwikkelingslanden. Alleen China, Bangladesh, India en Turkije zijn samen al goed voor 75% van de handel in textiel en kleding. Dat is niet altijd zo geweest.
Waar kan ik de kleding inleveren? In de meeste gemeenten staan textielcontainers waar je kleding, schoenen en huishoudtextiel kunt inleveren. Als die er niet zijn, kun je het naar de milieustraat brengen. Je kunt herbruikbare spullen ook naar de kringloopwinkel brengen.
Gewone truien en broeken kan je zeker vijf keer dragen voor ze gewassen moeten worden. T-shirts draag je best een tot twee dagen voor je ze wast. Maar ook dit hangt af van hoeveel je zweet.
Milieuschade uitgelegd. Er is steeds meer mode beschikbaar en je kunt kleding vinden voor een lage prijs. Maar het milieu betaalt hiervoor een hoge prijs. Het massale, razendsnelle produceren, gebruiken en afdanken van kleding leidt bijvoorbeeld tot CO2-uitstoot, plasticsoep en vervuiling van grond en water.
De klassieke variant heeft geen capuchon. Het woord sweater komt uit Engeland en de VS en is oorspronkelijk gemaakt om in te sporten. Vandaar de naam 'sweat', dat zweet betekent. Inmiddels is het een casual kledingstuk dat niet alleen meer tijdens het sporten gedragen wordt.
Een trui, is eigenlijk de overkoepelende naam voor ook wel sweater, pullover of hoodie genoemd, en is een soort kledingstuk dat meestal gemaakt is van dikke wol, katoen of synthetische vezels. Truien zijn er in veel verschillende stijlen, waaronder ronde hals, V-hals, kabel gebreid en coltrui.