De vliegtuigadapter zorgt er door de dubbele pin voor dat je probleemloos kan luisteren met je eigen hoofdtelefoon of oordopjes. Met de Valueline Vliegtuigadapter wordt reizen een stuk prettiger. Met de Valueline Vliegtuigadapter heb je in het vliegtuig altijd de beschikking over je eigen geluid.
En ja, je hebt de vliegtuigadapter nodig want jouw favoriete koptelefoon heeft een jackplug en in je stoel in het vliegtuig zit nog steeds vaak een duo-jackplug. Een enkele jackplug past ook maar dan heb je mono-geluid. Neem dus altijd een vliegtuigadapter mee.
De meeste vliegtuigen gebruiken een dubbel jackplug om de goedkope plastic koptelefoons aan te sluiten die ze gratis uitdelen. Jouw goede koptelefoon waar je thuis of onderweg muziek mee luisterst, gebruikt een enkele jackplug.
Ga er voor de zekerheid dus van uit dat bluetoothmodus verboden blijft bij de meeste luchtvaartmaatschappijen. Als je met je bluetooth-headset wil reizen, kan je best voor het opstijgen informeren bij het cabinepersoneel. Je kan desnoods terugvallen op bekabeld luisteren.
Mag je Airpods gebruiken in het vliegtuig? Houd er rekening mee dat je tijdens het opstijgen en landen alle elektronische apparaten moet uitschakelen, inclusief je AirPods. Dit om te voorkomen dat elektronische apparaten de communicatie- en navigatiesystemen van het vliegtuig verstoren.
Je sluit de AirFly Pro gewoon aan op de jack-aansluiting in een vliegtuig om je AirPods toch te kunnen gebruiken. Of gebruik de AirFly Pro in combinatie met de jack-aansluiting op een loopband en luister via je Powerbeats Pro naar het geluid van een tv.
De snelheid van internet in het vliegtuig kan je nog niet vergelijken met die op de vaste grond, maar je kunt er prima mee Whatsappen, e-mailen en zelfs een beetje op sociale media rondkijken.
Vliegtuigmaatschappijen vragen je om je telefoon in deze stand te zetten, omdat de radiosignalen die telefoons uitzenden en ontvangen, de signalen in de cockpit kunnen verstoren. Vooral landen en dalen zou dan meer risico's met zich meebrengen.
Voorlopig is telefoongebruik alleen toegestaan als je je mobiele telefoons en andere gadgets met een mobiele verbinding op vliegtuigmodus zet.
Opladers en een wereldstekker
Dus je laptop, tablet en camera hou je bij je, evenals alle adapters en een wereldstekker, die ook op de luchthaven of tijdens de vlucht nog van pas komen.
In de accu van een powerbank zit het brandbare materiaal lithium. Lithium is een brand- en explosiegevaarlijke stof. Het is vaak maar een hele kleine hoeveelheid, maar toch is dit risicovol. Mocht een accu om een of andere reden oververhit raken, kan dit zorgen voor kortsluiting in de batterij met brand als gevolg.
"In de meeste vliegtuigen kun je tegenwoordig gewoon je apparaten opladen", zegt Barink.
Je kan je eigen koptelefoon met een standaard 3.5mm jack aansluiting meenemen. Er is geen adapter/interface meer nodig: de oude aansluitingen zijn intussen allemaal vervangen door de standaard enkele 3.5mm aansluiting (en deze zit meestal direct onder het scherm; niet meer in de armleuning).
Aangezien je in vliegtuigmodus niet kan bellen, geen berichten kan verzenden en niet op het internet kan surfen, schakelen heel wat mensen hun toestel gemakshalve gewoon uit. Muziek beluisteren die op je telefoon is opgeslagen kan je echter gerust blijven doen.
Het antwoord is vrij duidelijk: Ja, u mag WiFi gebruiken in het vliegtuig. Sinds 2013 hoeft u uw mobiele toestellen zelfs niet meer volledig uit te schakelen zolang ze in de vliegtuigmodus staan. Dit is besloten door het Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart (EASA).
Sinds 2014 is het in de EU niet meer verboden om elektronische apparaten te gebruiken in het vliegtuig. Om storingen en ruizen te voorkomen is het wel de bedoeling om de apparaten op vliegtuigstand te zetten, dit moet sowieso tijdens het opstijgen en landen.
Alle zenders van jouw iPhone of Android-telefoon staan nu uit, maar dat geeft niet. In de lucht kun je immers toch niet bellen of gebeld worden en (vroeger althans) ook niet internetten.
De Surf Pass heeft 2 opties: een voucher voor 1 uur voor EUR 8, of een voucher voor de gehele vluchtduur voor EUR 18.
Als je met KLM of Transavia naar een vakantie of zakelijke bestemming vliegt kun je ook radio luisteren. Een geselecteerd aantal zenders is op grote hoogte te beluisteren met een inflightprogramma.
Door het dragen van oordoppen tijdens de vliegreis wordt de hinderlijke druk op het trommelvlies gereguleerd. De filters werken als een ventiel en zorgen voor een geleidelijk en constant drukevenwicht tussen de lucht en je middenoor. Daarnaast zorgen de vliegoordoppen voor een lichte demping van omgevingsgeluid.
Het gebruik van bluetooth koptelefoons op KLM vluchten is toegestaan, mits de verbinding in vliegtuigstand staat.
Je kunt de AirFly Pro zien als een splitter voor draadloze oortjes en koptelefoons.
Doe de AirPods met de middelgrote oorkussentjes in uw oren en zorg dat ze comfortabel en stevig zitten. Als u geen goede afdichting krijgt, kunt u de positie van de AirPod aanpassen of een groter oorkussentje nemen. Als het oorkussentje te groot of oncomfortabel aanvoelt, probeert u een kleiner oorkussentje.
Omdat u ze meerdere keren kunt opladen in de oplaadcase, krijgt u meer dan 30 uur luistertijd7 of maximaal 20 uur gesprekstijd. Met een enkele oplaadsessie van uw AirPods (3e generatie) kunt u tot 6 uur luistertijd (tot 5 uur als ruimtelijke audio is ingeschakeld)9 of tot 4 uur gesprekstijd krijgen.