De River Cola van Aldi werd door een derde van het smaakpanel van 78 deelnemers uitgeroepen tot lekkerste. Coca-Cola bleef met een aanhang van 27 procent steken op de tweede plaats. Het panel onderzocht alleen de reguliere variant van de cola's, niet de light-versies.
In Coca Cola Zero zit minder calorieën
Cola Zero is volgens velen een stuk gezonder, het wordt aanbevolen als alternatief om gezonder te gaan leven. Zero varianten bevatten geen suiker. Zo hoeft u cola niet helemaal op te geven, maar u vervangt gewone cola voor light frisdranken waaronder Coca Cola Zero.
Het grootste verschil zit in het feit dat Pepsi citroenzuur bevat en Coca-Cola niet. De citroenachtige smaak van Pepsi komt daar vandaan. Daarnaast bevat Pepsi nét iets meer suiker dan Coca-Cola, waardoor Pepsi iets zoeter smaakt. Coca-Cola bevat weer iets meer natrium / sodium dan Pepsi.
Bij Lidl vind je cola zero die volgens 100 proevers nét iets lekkerder is dan die van Coca-Cola. En bovendien voor minder dan 1/3 van de prijs. Toch is de kans groot dat jij het A-merk blijft kopen. De meeste consumenten zijn namelijk héél merkentrouw als het op frisdrank aankomt.
Normec Sensory: 'First Choice Cola Zero net zo goed getest als de marktleider' First Choice Cola Zero, het challenger brand van Superunie, is net zo goed getest als 'de bekende A-merkvariant'. Dit is de uitkomst van een blinde smaaktest onder 150 respondenten in Nederland.
Om terug te komen op de vraag is bier gezonder dan cola? Ja, de gezondste optie is het alcoholvrije biertje. Het schijnt zelfs zo te zijn dat er een placebo-effect optreedt bij het drinken van alcoholvrij bier, waardoor er toch het gevoel van lichtelijk aangeschoten ontstaat.
Light frisdrank, zoals cola zero, bevat geen energie en voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft en is daarom niet gezond. Een gezond voedingspatroon betekent echter niet dat je alleen maar voedingsmiddelen hoeft te eten, die bijdragen aan je gezondheid. Een goede balans hiertussen is belangrijk.
De originele Coca‑Cola is de best verkochte variant, maar Coca‑Cola zero sugar en Coca‑Cola light taste volgen op de voet.
Freeway Cola is een colamerk dat wordt geproduceerd en als huismerk wordt verkocht door de van origine Duitse supermarktketen Lidl.
In Nederland maken we gebruik van lokale ingrediënten. Zo komt het water in onze dranken uit de lokale, natuurlijke mineraalwaterbron De Wildert en is de suiker afkomstig uit Nederlandse suikerbieten. Je begrijpt dat die lokale ingrediënten voor subtiele smaakverschillen kunnen zorgen.
Geschiedenis. Pepsi-Cola werd in het begin van de jaren 1890-1899 in New Bern (North Carolina) ontwikkeld door apotheker Caleb Bradham en werd oorspronkelijk „Brad Drink“ genoemd, naar de achternaam van de maker. Het werd gemaakt van sprankelend water, suiker, vanille, zeldzame oliën, pepsine en kolanoten.
Coca-Cola bestond eerder dan Pepsi. Coca cola was toen al een zeer bekend en gewild merk. Dit samen maakte dat Pepsi zijn best moest doen om de markt te veroveren. Er ontstond een cola oorlog tussen de merken.
Een eigen unieke fles
Coca-Cola had geluk: de bedoeling was om de vorm van de Kolanoot in het flesje te verwerken, maar die bleek niet geschikt te zijn. Bij toeval koos een glasblazer van de Root Glass Company voor de geribbelde contouren van een cacaoboon en dat ontwerp sloeg erg aan.
De dagelijks maximaal aanbevolen hoeveelheid cafeïne is 400 ml. Dus dan mag je zelfs 4 liter cola drinken, alleen suiker zorgt er dan zeker voor dat dit totaal ongezond is. Echter dit stofje kan er wel voor zorgen in combinatie met de suiker dat je verslaafd raakt aan cola.
Coca‑Cola zero sugar bevat 0% suiker. We gebruiken mix van zoetstoffen om Coca‑Cola zero een zoete smaak te geven.
Cola is oorspronkelijk bedoeld als medicijn tegen lichamelijke klachten. Voor dat doeleinde is het dan ook erg geschikt! Het werkt tegen opkomende misselijkheid en diarree en bij een zere keel. Reizigers in Azië wordt bovendien vaak geadviseerd om na elke maaltijd een blikje te nemen.
Als je bij het boodschappen doen huismerken koopt, dan kun je het best naar Lidl. Daar zijn de prijzen namelijk het laagst. Dat blijkt uit een onderzoek van de Consumentenbond. Daarmee is Lidl goedkoper dan Aldi, de andere bekende Duitse discounter.
Wel vaker zit de Deense bottelarij met een overstock Deense Coca Cola en die verkopen ze dan goedkoop door aan groothandels in het buitenland. En zo is het dus vaak goedkoper om goedkope Coca Cola blikjes uit Denemarken te importeren.
De River Cola van Aldi werd door een derde van het smaakpanel van 78 deelnemers uitgeroepen tot lekkerste. Coca-Cola bleef met een aanhang van 27 procent steken op de tweede plaats. Het panel onderzocht alleen de reguliere variant van de cola's, niet de light-versies.
Deze week ontdekken we dat het duurste blikje frisdrank van Coca-Cola is en maar liefst € 188.000 kost. Het gekke aan het verhaal: er zit geen druppel cola in. Door een paar (zeldzame) foutjes van de fabrieken zijn er Coca-Cola blikjes die er zoals elk ander blikje uitzien, maar per ongeluk hartstikke leeg zijn.
Naast water kun je ook prima gezonde dranken als (kruiden)thee, koffie zonder suiker, magere en halfvolle melk, karnemelk en ongezoete magere drinkyoghurt of (ongezoete) sojadrank nemen. Deze zitten allemaal in de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum.
Raak Kindercola is speciaal gemaakt voor kinderen: wel de echte cola smaak, maar geen cafeïne, geen fosforzuur, geen kunstmatige kleurstoffen en geen conserveermiddelen.
Als je wilt afvallen, zorgt het drinken van een light frisdrank als cola zero voor een beetje variatie in je dieet. Het kan dan ook geen kwaad af en toe voor een glas cola zero te kiezen, als de smaak je bevalt. De gezondste keuze is het echter niet. Beter is het om water te kiezen.
Een betere keus dan frisdrank of energiedranken. Het bakje troost bevat antioxidanten en geen calorieën. Het heeft ook een licht stimulerende werking op de stofwisseling. Drink de koffie wel zwart, want met melk en suiker wordt het effect van de verhoogde stofwisseling weer teniet gedaan.
De American Cancer Society (4) heeft onderzocht hoeveel aspartaam er aan een blikje cola zero wordt toegevoegd en dat is 192 mg. Op basis van de ADI vastgesteld door de EFSA zou deze persoon 15,5 blikjes cola zero per dag mogen drinken.