Het niezen brengt een persoon de zegen van verlichting door het vrijgeven van dampen die opgesloten zaten in het hoofd. Als die dampen daar zouden blijven, dan zou dat pijn en ziekte bij hem veroorzaken.
Als een persoon tijdens het gebed niest, moet hij dan 'Alhamdoelillaah' zeggen? Antwoord: Ja, als een biddende persoon niest dan dient hij 'Alhamdoelillaah' te zeggen. Dit op basis van de overlevering van Moecaawiyah ibn Hakm, die op een dag samen met de Profeet (vrede zij met hem) bad.
Naast “gezondheid” zeggen mensen ook wel “proost” in Nederland. Ook dit komt oorspronkelijk voort uit hetzelfde (bij)geloof. Tegenwoordig is het uitspreken van “gezondheid” of “proost” eigenlijk alleen nog een beleefdheidsvorm.
Vraag: Moge Allaah u met het goede tegemoet komen. Sommige mensen zeggen na het gapen: A'ūdhu Billaahi Min Ash-Shayṭaan Ar-Radjiem (Ik zoek mijn toevlucht bij Allaah tegen de vervloekte duivel).
Jazaka' Allah Khairun vertaald uit het Arabisch is een islamitische uitdrukking van dank en dankbaarheid en betekent "Moge Allah u belonen met goedheid". De perfecte manier om iemand te bedanken voor hun hulp, dit is zeker om een glimlach te brengen naar de ontvangers gezicht.
Toen de Islam is gekomen heeft Allah de Verhevene de groet voorgeschreven aan de gelovigen, deze groet is de vredesgroet namelijk: Assalamo Alaykom Warahmatollahi Wabarakatuh. Allah azw zegt in Surat Nour: “Wanneer jullie dan huizen binnentreden, geef julliezelf dan de salam, een groet van bij Allah, gezegend en goed.
We antwoorden meestal met "Alhamdulillah" ("Geprezen zij God") gevolgd door "Subhanallah wa bihamdihi" ("Glorie zij God"). Maar als we onze condoleances aanbieden in het Arabisch: "Allah y rahma", reageren we met "Amin" .
Een man en vrouw mogen volledig van elkaar genieten op de manier zoals zij dat willen in de breedste zin van het woord. Seks binnen het huwelijk wordt als heel belangrijk gezien, omdat dit ervoor kan zorgen dat de huwelijksrelatie gezond blijft. Bovendien kan het de liefde voor elkaar versterken.
Wat staat er in de Koran over zoenen en verkering? Hoi seda, in de islam mag je geen verkering hebben en al helemaal niet zoenen. Je kunt wel soort van een korte kennismakingsfase hebben als je bijna zeker weet dat je met diegene wilt gaan trouwen.
Dus als iemand van jullie niest en Allah prijst (door Alhamdoelillaah te zeggen), dan is het een verplichting voor iedere moslim die hem hoort om 'YarhamoekAllaah' (Moge Allah jou genadig zijn) tegen hem te zeggen.
Waarom niezen we dan vaker dan 1 keer? De irritatie gaat niet in alle gevallen meteen uit de neus. Dan zijn meerdere pogingen nodig om bijvoorbeeld het stofje wél uit de neus te krijgen. Zodra de irritatie weg is, stopt de nies ook.
Niezen is een reflex die optreedt als het slijmvlies van de luchtwegen (neus en longen) geprikkeld wordt door iets wat er niet thuishoort. De reflex zorgt ervoor dat u veel lucht inademt, die wordt ingesloten in de longen door afsluiting van de stembanden.
Daarna zei hij: “O Allah, vergeef mij en wees mij genadig.” De Boodschapper van Allah (vrede zij met hem) zei: “Je bent te haastig geweest, o dienaar. Wanneer je het gebed hebt verricht en gaat zitten, prijs Allah (dan) zoals Hij het verdient om geprezen te worden, (en) spreek de gebeden over mij uit.
De geleerden zijn het er unaniem over eens dat een persoon die niet kan staan, zittend mag bidden. De Profeet (vrede zij met hem) zei tegen cImraan ibn Hoesayn: “Verricht het gebed staand en als je dat niet kan, (verricht het) dan zittend. En als je dat niet kan, verricht het dan liggend op je zij.”
Het gebed wordt normaal gesproken staand uitgesproken. Als je ziek bent of niet lang kunt staan, mag het ook zittend of liggend.
Dit op basis van de uitspraak van de Profeet (vrede zij met hem): “Wie een gebed vergeet, dient dit te verrichten op het moment dat hij dit zich herinnert. Dit is de enige boetedoening.” Het is ook toegestaan na het verrichten van de woedoe te bidden ongeacht op welke tijdstip dit gebeurt.
De islamitische normen met betrekking tot seksualiteit zijn strikt. Seksuele gemeenschap buiten het huwelijk wordt niet goedgekeurd. Voor gehuwde vrouwen geldt dat zij zelfbeheersing dienen te tonen ten aanzien van andere mannen dan hun echtgenoot.
Zina betekent seksuele gemeenschap tussen een man en vrouw die niet getrouwd zijn. Of het nu gaat om overspel waarbij de man en de vrouw getrouwd zijn of niet getrouwd zijn. De islam beschouwt zina hoe dan ook als een grote zonde.
Het islamitisch huwelijk wordt gezien als een contract tussen man en vrouw. Moslimstellen kunnen aan een imam vragen om hen aan elkaar te verbinden, maar kunnen ook hun verbintenis tegenover elkaar uitspreken. Rechtsgeldig is het islamitische huwelijk niet in Nederland.
Man en vrouw horen met elkaar te communiceren op de huwelijksnacht en de tijd te nemen voor de daad. Als het echtpaar, de man of de vrouw, te zenuwachtig is, is het raadzaam het contact uit te stellen en te wachten tot beiden eraan toe zijn.
De invloedrijke sjeik Joesoef al Karadawi van de European Council for Fatwa and Research, en met hem andere hedendaagse islamitische gezaghebbende theologen stelt dat masturbatie door mannen is toegestaan.
De enige relatie tussen een man en een vrouw wat in de islam is toegestaan is het huwelijk. Het huwelijk is bijna verplicht voor elke moslim, tenzij hij hiertoe belemmerd wordt door bijvoorbeeld gezondheidsredenen.
Inna Lillahi wa inna Ilayhi Radji3oen: (Wij behoren tot Allâh en tot hem keren wij terug)Dit zegt men wanneer ons een ramp treft, zoals bijvoorbeeldbij het stervern van een broeder of zuster. Dus wanneer men condoleert.
Allereerst dient de moslim er dus naar te streven om alle verplichte zaken die Allah heeft bevolen na te komen. Zoals de vijf dagelijkse gebeden die de meest belangrijke verplichting zijn. Daarnaast het geven van de Zakaat, vasten in de Ramadan en verrichten van de bedevaart naar de Kacbah als hij hiertoe in staat is.
Volgens de meeste moslims hebben dieren geen “eeuwige ziel” (zoals mensen) en vergaan ze na de dood tot stof, daar waar de ziel van de mens ook na de dood blijft voortleven, hetzij in de hemel, hetzij in de hel. Het Boeddhisme stelt dat een levend wezens telkens opnieuw herboren worden.