Eén vinkje: het bericht dat jij hebt getypt is verzonden naar de ontvanger, maar is nog niet bij de ontvanger aangekomen. De ontvanger heeft bijvoorbeeld op dit moment geen internetverbinding, of heeft de telefoon uit. Maar geen zorgen: jouw bericht wordt vanzelf, zodra de ontvanger weer verbinding heeft, afgeleverd.
In de standaard-berichtenapp van Android navigeer je via het menuknopje rechtsbovenaan naar INSTELLINGEN. Kies nu voor GEAVANCEERD en schakel de BEZORGINGSRAPPORTEN VOOR SMS in. Een vinkje toont nu aan dat een sms is aangekomen op de smartphone van de ontvanger.
Naast de blauwe vinkjes kun je voortaan ook lang op een bericht drukken om precies te zien wanneer het bericht is afgeleverd en door de ontvanger is gelezen. In een groepsgesprek betekenen twee grijze vinkjes dat iedereen het bericht heeft gelezen.
Niet ingekleurd bolletje met vinkje: dit betekent dat het bericht naar de ontvanger verzonden is. Zonder vinkje is het bericht nog onderweg. Ingekleurd bolletje met vinkje: zodra het bolletje blauw ingekleurd is, betekent het dat het bericht afgeleverd is bij de ontvanger.
Dit geeft aan dat het bericht is afgeleverd aan het apparaat van de ontvanger. Berichten worden gemarkeerd als gelezen als je het gesprek hebt geopent en daar het bericht in beeld hebt gebracht. Dit gebeurt alleen als zowel jij als je gesprekspartner leesbevestigingen aan hebben staan.
In Signal zit zo'n online status-functie niet ingebouwd. Niemand kan zien of jij momenteel in Signal zit en of je online bent. De kans op gestalk is daardoor een stuk minder. Als bonus kun je in Signal zelfs de typindicatoren uitschakelen.
Ze worden rechts van het chatbericht weergegeven: : een blauwe cirkel betekent dat je chatbericht wordt verzonden. : een blauwe cirkel met een vinkje betekent dat je chatbericht is verzonden. : een ingevulde blauwe cirkel met een vinkje betekent dat je chatbericht is afgeleverd.
Eén vinkje: het bericht dat jij hebt getypt is verzonden naar de ontvanger, maar is nog niet bij de ontvanger aangekomen. De ontvanger heeft bijvoorbeeld op dit moment geen internetverbinding, of heeft de telefoon uit. Maar geen zorgen: jouw bericht wordt vanzelf, zodra de ontvanger weer verbinding heeft, afgeleverd.
Dat wil zeggen dat de verzender niet kan zien of jij het berichtje hebt gelezen, alleen of je het hebt ontvangen. Als je 'leesbewijzen' uitschakelt krijgt degene die jou een berichtje stuurt alleen maar grijze vinkjes te zien in jullie gesprek. Open WhatsAppVoor Android: Tik op het pictogram 'Menu'.
Kort gezegd: één grijs vinkje betekent dat een bericht is verzonden, twee grijze vinkjes betekent dat het bericht is aangekomen op de telefoon van de ontvanger en twee blauwe vinkjes betekent dat de ontvanger het bericht heeft gelezen. Dat laatste is nieuw.
Het tweede vinkje wordt weergegeven als een bericht is afgeleverd aan de gekoppelde apparaten van de ontvanger, zelfs als diens telefoon is uitgeschakeld. In een groepschat zal het tweede vinkje verschijnen wanneer alle deelnemers in de groep je bericht hebben ontvangen.
Je kunt je eigen kopie van de berichten die je hebt verzonden of ontvangen verwijderen van je telefoon. Dit heeft geen gevolgen voor de chats van je ontvangers. Je ontvangers zullen nog steeds de berichten zien in hun chatscherm.
Volgens datingcoach James Preece zorgen dit soort leesbevestigingen voor problemen in relaties, omdat ze voor misverstanden in de communicatie zorgen.
Zorg dat je provider sms-, mms- of RCS-berichten ondersteunt. Check je abonnement of beltegoed om te zien of dit genoeg is om berichten te sturen/ontvangen. Zorg dat je ontvangst hebt. Check of de vliegtuigmodus aanstaat.
Wanneer je een gesprek negeert, krijg je geen melding als de betreffende persoon een chatbericht naar je stuurt en wordt het gesprek verplaatst naar je verbindingsverzoeken. Wanneer je een gesprek negeert, krijgt de betreffende persoon hier geen melding van.
Doorgestuurde berichten worden aangeduid met een label Doorgestuurd. Zo weet je of het bericht door je vriend of familielid is geschreven of dat het bericht oorspronkelijk van iemand anders kwam. Je kunt een bericht naar maximaal vijf chats tegelijk doorsturen.
Berichten die je stuurt naar een contact dat jou heeft geblokkeerd hebben altijd maar één vinkje (bericht verzonden) en nooit een tweede vinkje (bericht afgeleverd). Het lukt niet om dat contact te bellen.
Als je een persoon belt die je geblokkeerd heeft hoor je maar één kiestoon gevolgd door de voicemail. Daarnaast kan ook direct de voicemail geactiveerd worden zonder dat deze voorafgaat aan een kiestoon. Let wel, als je direct de voicemail krijgt wil het niet altijd zeggen dat je geblokkeerd bent.
Profielfoto op slot
Wanneer jij een nieuwe foto uploadt kunnen 'normale' contacten deze zien, maar je geblokkeerde niet. Hij of zij ziet nog steeds de profielfoto die je had toen je diegene blokkeerde.
Als je zeker weet dat je telefoon is verbonden met het internet, zijn er mogelijk een aantal andere redenen waarom WhatsApp-berichten niet worden verzonden of ontvangen: Je telefoon moet opnieuw opgestart of uit- en aangezet worden. De contactpersoon naar wie je een bericht wilt sturen heeft je nummer geblokkeerd.
Deze zal niet te zien krijgen dat je deze geblokkeerd hebt, maar kan dit wel uit een aantal zaken afleiden. De persoon kan je wel nog berichten sturen, alleen jij zal ze niet meer ontvangen. Hierdoor krijgt de persoon geen aflever-vinkjes te zien bij het verzonden bericht.
Als de telefoon van de ontvanger uit is gevallen, blijft je appje op één vinkje staan. Staat de telefoon van de ontvanger weer aan én is de mobiel verbonden met internet? Dan krijgt de ontvanger je berichtje vanzelf binnen en krijgt je bericht twee vinkjes.
Facebook Messenger geheim gesprek starten
Met end-to-end-encryptie worden je gesprekken versleuteld, wat betekent dat ze alleen door jou en de ontvanger van je berichten gelezen kunnen worden. Zonder die versleuteling is het in theorie voor kwaadwillende partijen mogelijk berichten te onderscheppen.
Het groene bolletje met een witte stip in het midden betekent dat deze persoon op dat moment niet actief is, maar dat meldingen wel via de app op zijn of haar telefoon binnenkomen. Je ziet de bolletjes bijvoorbeeld in de tijdlijn, bij de updates die mensen plaatsen of in de messenger.
verzenden - Werkwoord 1. (ditr) een bericht via post of e-mail overbrengen ♢ Hij heeft toen dat bestand naar de webmaster verzonden voor verdere analyse. Woordherkomst Afgeleid van zenden met het voorvoegsel ver-.