Was je oksels tot tweemaal daags met PH-neutrale zeep. De waslotion van Dermalex, bijvoorbeeld, zorgt dat de bacteriën die zweetgeur veroorzaken, worden verwijderd. Zo voorkom je in ieder geval stinkende oksels!
Draag luchtige kleding van katoen. Was u elke dag met water en zeep. Een deodorant of lotion met aluminium-zouten kan ook helpen. Soms komt veel zweten door bijvoorbeeld de overgang, angst, overgewicht, alcohol of drugs.
De apocriene zweetklieren ontwikkelen zich pas in de pubertijd en zijn voornamelijk te vinden in de schaamstreek en het okselgebied. Vandaar dat een zweetgeur probleem zich vaak ontluikt vanaf een jaar of 14. Wanneer de apocriene zweetklieren overactief zijn, ontstaat er een heftige transpiratiegeur.
Ruikt je zweet plotseling anders? Ga dan eens na of je anders hebt gegeten dan anders. Alcohol, sigaretten, gefrituurd eten, koffie en suiker: allemaal kunnen ze je lichaam uit balans brengen en een slechte lichaamsgeur veroorzaken.
Er is geen enkel bewijs dat deodorant went aan je huid en daardoor na een tijd stopt met werken. Het zit tussen je oren en niet onder je oksels.” Het kan wel zijn dat je op den duur je deodorant niet meer ruikt, omdat je zintuigen gewend raken aan de geur ervan.
Was je dagelijks met een milde pH-neutrale gel of zeep. Gebruik niet te veel zeep, dat tast de natuurlijke balans van de huid aan. Spoel zeepresten goed weg en droog je oksels zorgvuldig af. Wanneer je veel zweet, verfris je dan af en toe met een doekje met lauwwarm water.
Het is normaal om te zweten bij warmte, spanning, inspanning en emotie. Vaak is er geen oorzaak aan te tonen voor overmatig zweten, maar als er een medische oorzaak is voor overmatig zweten, kan dat te maken hebben met: Een angststoornis.
Wassen: De beste remedie tegen hormoonzweet is wassen, wassen, wassen en steeds weer schone kleren aantrekken, liefst van natuurlijke materialen, want het zijn de bacteriën op je huid en in je kleding die de geur veroorzaken.
Het gaat pas ruiken wanneer de bacteriën (een bacterie bekend als corynebacterium op de huid) in aanraking komen met zweet en oliën, waardoor een geur ontstaat die we kennen als 'lichaamsgeur'. Dat is waar okselverzorging, van grondige reiniging en exfoliëren tot een verfrissende deodorant, kunnen helpen.
Wanneer je zweetgeur in kleding wilt vermijden is het verstandig om je oksels regelmatig te wassen en kleding niet langer dan een dag te dragen als deze al niet lekker ruikt. Ook een anti-transpirant deodorant kan helpen om de ergste zweetgeur tegen te gaan.
Deodorant is veilig
Uitgebreid wetenschappelijk onderzoek toont tot nu toe aan dat parabenen veilig zijn voor mens en milieu. Het gebruik van parabenen als conserveringsmiddel voor cosmetica en andere productgroepen is goedgekeurd door de Europese Commissie. Deodorant kan je dus veilig gebruiken.
Ruikt je zweet plotseling anders? Ga dan eens na of je anders hebt gegeten dan anders. Alcohol, sigaretten, gefrituurd eten, koffie en suiker: allemaal kunnen ze je lichaam uit balans brengen en een slechte lichaamsgeur veroorzaken.
Geen deodorant of anti-transpiratiemiddelen dragen kan voor- en nadelen hebben, afhankelijk van hoe jij en anderen denken over je natuurlijke lichaamsgeur. „Als je stopt met het dragen van deodorant of anti-transpirant, kun je na verloop van tijd een sterkere geur ontwikkelen”, volgens dermatoloog Amanda Doyle.
Van welke kleding zweet je het minst? Natuurlijke kledingvezels, zoals katoen en linnen, ademen over het algemeen het beste. Daar zweet je het minst in als het warm is. Katoen is een ademde stof en neemt vocht op.
Zweetklieren komen voor over de hele huid, maar de meeste zijn te vinden op de handen, voeten en oksels. We hebben tussen de 2 en 4 miljoen zweetklieren, die gemiddeld dagelijks 800 ml zweet afscheiden. En zelfs tot 7 liter bij grote inspanningen en hitte.
In het kort: Bij overmatig zweten produceren de zweetkliertjes in je huid meer zweet dan nodig is om jouw lichaam te beschermen tegen oververhitting. Je kunt ook last krijgen van plotselinge hevige zweetaanvallen.
Vrouwen hebben meer zweetklieren dan mannen, maar de zweetklieren van mannen zijn actiever. Hoeveel u zweet hangt af van uw geslacht, het aantal zweetklieren dat u heeft (meer klieren staat gelijk aan meer zweet), hoe warm het is, hoe intensief u sport of hoe angstig u zich voelt.
Nee. Hoeveel je zweet bepaald niet hoe fit je bent en ook niet hoeveel calorieën je verbrandt. Een goede zweetsessie kan wonderen doen voor een perzikhuid, door vuil uit je poriën te vervoeren, en het kan zeker helpen bij het gevoel dat je lekker hard getraind hebt.
Je ruikt je zweet het best onder je oksels, waar het zich concentreert, zegt Jacob. Volgens Dodd helpt het om het aan je kleren te ruiken om verdachte geurtjes op te sporen.
Citroensap. Citroenzuur doodt de geur veroorzakende bacteriën in je zweet. Snijd een citroen doormidden en wrijf met de binnenkant over je oksels om vervelende geurtjes te voorkomen. Let op: doe dit niet na een scheerbeurt.
– De huid van de oksel moet van te voren echt heel goed droog zijn. Eventueel kan je de huid zelfs even droog fšhnen. – Gebruik een antiperspirant dagelijks en bij voorkeur 2x per dag. Een antiperspirant gaat pas na een aantal dagen echt goed werken, dan raken namelijk de zweetklieren pas goed verstopt.