Een selfie is een 2d-beeld dat er al snel wat vervormd uitziet. Die vervorming heeft deels te maken met de afstand. Als jij je smartphone dichtbij je hoofd houdt om een scherpe selfie te maken, krijg je automatisch te maken met een 'fishbowl effect'. Je neus oogt groter en je oren verdwijnen.
Dat komt doordat de functie zelfherkenning in onze linkerhersenhelft huist. Op foto's focussen we onbewust nog steeds op rechts, maar zien dan de andere kant van ons gezicht. En dat is niet het beeld dat we kennen uit de spiegel. We kunnen onze vinger er vaak niet op leggen, maar het voelt vreemd, anders.
Accepteer het beeld dat anderen van jou hebben
Hoe zie je er nou écht uit? De meest betrouwbare manier om daar achter te komen, is om iemand anders een foto van je te laten maken (al komen bij een goede foto, fotografisch gezien, meerdere factoren kijken). Dan zie je hoe je er écht uitziet, hoe anderen jou zien.
Er is een reden waarom je op selfies beter lijkt te staan. Als je de frontcam van je camera gebruikt, zie je jezelf in spiegelbeeld. Omdat je jezelf in de spiegel altijd in spiegelbeeld ziet, ben je aan dit beeld van jezelf gewend. Iets dat je vaak ziet, vind je automatisch mooier.
Kijk naar de camera
Vaak zie je bij selfies dat mensen naar het beeldscherm kijken en niet naar de camera. Dat zorgt ervoor dat het lijkt alsof je een beetje wegkijkt van de foto, terwijl je juist denkt recht in de camera te kijken. Let er dus even op waar je heen moet kijken voor je een selfie maakt.
Je moet dus je telefoon heel onhandig vasthouden en vervolgens ook nog het juiste knopje weten te vinden om de foto te maken. En dan nog iets, je onderarm mag niet op de foto komen. Zorg er dus voor dat je jouw onderarm een beetje gebogen hebt wanneer je de foto maakt.
op een foto zie je jezelf wel goed maar op een fototoestel zie je jezelf moeilijk dus moet je wel laten afdrukken hooguit vergroten. In een spiegel zie je jezelf in spiegelbeeld. Omdat niemand helemaal symmetrisch is, is het uiterlijk in de spiegel anders dan hoe anderen het zien.
Dat spiegelbeeld lijkt achter de spiegel te staan. Dat komt doordat onze hersenen niet beter weten dan dat licht in rechte lijnen beweegt. Waar het licht op onze netvliezen valt vertelt ons waar het licht vandaan komt.
Zodra je een foto maakt draait iOS dit automatisch om zodat de foto overeenkomt met het beeld dat andere van je zien. Door de optie 'Spiegel camera aan voorzijde' in te schakelen wordt de foto gespiegeld en is de weergave van de live weergave in de applicatie en het uiteindelijke resultaat gelijk.
Hoe dit komt? Mensen hebben twee ogen/lenzen en kunnen daarom diepte en perspectief zien. Een camera heeft slechts één lens en ziet dus geen diepte en perspectief. Een camera spreidt een object hierdoor uit als een pannenkoek, waardoor een object breder lijkt.
Er kunnen allerlei fysieke redenen zijn waarom jij jezelf lelijk vindt, bijvoorbeeld omdat je lichaam er feitelijk anders uitziet ten opzichte van anderen of denkt dat je er afwijkend uitziet (terwijl dit in de realiteit niet zo is). Misschien vind je een lichaamsdeel te groot of klein.
Wanneer de aangezichtszenuw (vrijwel altijd aan één zijde) slecht functioneert, valt de functie van de spieren in die gezichtshelft uit. Dit noemt men een facialisverlamming. Het gevolg is een scheef gezicht.
De algemene regel die geldt is: fotograferen en filmen op de openbare weg en in openbare ruimtes mag. Fotograferen en filmen op de openbare weg en in openbare ruimtes is toegestaan, omdat het valt onder de zogeheten 'vrijheid van informatiegaring'.
Spiegels zijn gemaakt van glas en metaal en kunnen zo als een orgon-accumulator (~energie-opwekker) werken. Staat je bed dus recht tegenover een spiegel, dan kan deze versnelde, onrustige energie- en etherstroom op de aura van de slapende persoon inwerken.
De spiegel weerkaatst het licht en je ziet een spiegelbeeld. Het spiegelbeeld lijkt achter de spiegel te zijn. In een spiegel aan de muur zie je gewoonlijk één spiegelbeeld. Als je er een losse spiegel voor houdt, dan kun je daarin ook een spiegelbeeld van het eerste spiegelbeeld zien.
De lichtstralen gaan door het glas heen en de spiegelende laag weerkaatst deze stralen. Zo kun je jezelf zien! Aan de achterkant van de spiegel zit de deklaag. Deze laag bestaat uit zwarte lak.
Nieuw onderzoek toont namelijk aan dat mensen die gedurende tien minuten naar hun spiegelbeeld keken, steeds onzekerder werden over hun uiterlijk. Zelfs mensen die vooraf perfect gelukkig waren met hun looks, voelden zich achteraf teneergeslagen.
In wezen is spiegelen een kwestie van aandacht.
Als je je op andere mensen concentreert, maak je je onwillekeurig aan hen gelijk. Je neemt hun bewegingsritme over en bootst ze ook op andere manieren in jezelf na. En als we naar andere mensen luisteren, praten we ze na zonder de woorden echt uit te spreken.
De optie 'Spiegel camera aan voorzijde' voor foto's en video's is beschikbaar op de iPhone XS, iPhone XR en nieuwer met iOS 14 of nieuwer. Op de iPhone 6s tot iPhone X wordt de instelling 'Spiegel foto's aan voorzijde' genoemd en kunnen er alleen foto's worden gemaakt.